Csak görcsölök rajta, és nincs semmi baj, vagy komoly a dolog?
Nem értem mi a problémád.
Tegnap görcsölt a hasad és híg is volt a székleted, de ha jól értem, csak egyszer volt, nem sokszor. A hasad még ma is görcsölt. Ennyi?
Mert akkor ez alapján semmi gond nincs. Teljesen normális, hogy ha valamivel elrontottad a hasad, akkor még utána 2-3 napig nem normális a székleted és fáj a hasad.
Orvoshoz akkor kell fordulni, ha:
- hánysz is
- komoly hasmenésed van, ami erre való szerek és megfelelő étrend mellett sem akar abbamaradni (ilyenkor nagyon fontos a folyadékpótlás és multivitamin komplex, az ásványi anyagokat pótolni stb.)
- lázad van stb., egyszerűen rémesen érzed magad.
Lehet, hogy a nagy melegben valamelyik étel már nem volt éppen friss, és ez megviselt. Ez nem egyenlő az ételmérgezéssel, ezzel simán megbirkózik a szervezeted, csak hát egy kis hascsikarás az "jár" mellé.
Nincs különösebb teendőd, minthogy fogyassz sok folyadékot (ásványvíz vagy tea a legjobb), és próbálj meg megfelelően étkezni. Ha nem is diétás étrendet, de olyat, ami nem terheli meg nagyon a gyomrod.
Fájdalomcsillapítót és görcsoldót ilyenkor nem érdemes bevenni, nem használ. Én személy szerint a "hasfogókat" sem ajánlom, mert a hasmenés okkal történt, ilyenkor legjobb, ha távozik aminek kell. (Persze ha muszáj pl. munkába menni vagy zavaróan gyakran kell menni a mosdóba, akkor más a helyzet.)
Gondolom nem volt véres, vagy nyálkás vagy bármi egyéb eltérés a székletednél, és nem említettél egyéb tüneteket sem, így szerintem nincs nagy gond, nem kell neki különösebb jelentőséget tulajdonítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!