Mennyire "komoly" ez a chip-dolog?
Ha büntetést akarsz fizetni, meg nem érted, miért jó, ha van chip a kutyádban, tedd azt, nem a mi dolgunk. Bár azt mondjuk el tudom képzelni, hogy az állatorvosoknak lesz ezzel kapcsolatban valamiféle felelősségük, és nem fogsz tudni kibújni a chpezés alól.
Én törvény nélkül is chipeztettem a kutyát, és nem szándékozom mást tenni a jövőben sem, mert belátom, hogy hasznos.
Elmondom neked, h most lesznek ellenőrzések. Kettő okból is tuti:
1: belső infóstól tudom
2: szerinted milyen bevétel az az állambácsinak, h kutyánként 30ezer forintos bírságot beseperhet? Főleg most, mikor mindenkiből annyit vasalnak be, amennyit csak lehet.
Az pedig szégyen, h szerinted felesleges pénzkidobás volt az, h tettél valamit azért, h a kutyád eltűnik, akkor visszakapd.
Nem csak a veszettség elleni oltást nem adhatja be, de meg sem vizsgálhatja a kutyát addig, míg nincs benne chip. Tehát, ha beteg lesz, baleset éri a kutyádat, akkor amíg nincs beültetve a chip, addig az állatorvos nem segíthet rajta.
Ahogy az előző is írta, a veszettség elleni oltásnál egyébként is be kell ültetni, tehát neked mindegy, hogy 2-3 hónap múlva, vagy most adatod be.
3500 Ft...tényleg ennyire nagy összeg ez?
A chipet ne azért rakasd a kutyádba, mert kötelező!!! Ez mindenki érdeke, a Tiéd, a kutyádé, az országé, a menhelyeké, a kóborkutyáké!
Végre egy értelmes szabályozás. Legalább azok ne akadékoskodjanak, akiknek fontos a kutyájuk. Lesz bőven elég barom, aki nem fogja ezt megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!