Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ienek a válaszolók...

Miért ienek a válaszolók néhány gazdival?

Figyelt kérdés

Sokan írnak kiskutyákkal kapcsolatos kérdéseket,és sokan tök lekezelik a kérdezőt,leszidják,meg bombázzák "NE SZAPORÍTS" feliratokkal.Miért,azért mert valaki szeretne egy két kiskutyát,már szaporító,gonosz ember?

Tudom hogy a lenézőkkel nem kell foglalkozni,de engem nagyon bosszant,hogy egy kérdés alapján sokszor megítélnek,és leírnak az emberek.

Tudom,hogy ez benne van a pakliban egy ilyen kérdezős oldalon,de akkor is. :S

2009. aug. 15. 23:04
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
29%
vagyis ugy értem akik nem akarnak kiskutyákat (és szaporitás feliratokat dobigál)nektek hogy esne ha ivartalanitnának hisz mi is tulszaporodunk..... nem kellene beleszolni a termászet dolgába, ö mindig tudta hogy mit tegyen.
2009. aug. 16. 19:55
 52/67 anonim ***** válasza:
62%
*természet
2009. aug. 16. 19:56
 53/67 anonim ***** válasza:
88%

Édes istenem. Ez a ne szóljunk bele a természet dolgába szöveg.

Beleszóltunk!! Sokezer éve. Megszelídítettünk, elkeztünk tenyészteni állatokat, Fajtákat alakítottunk ki. Etetjük őket, a vadonban már meg se élnének.

Oké, hagyjuk a természetre. Verjük ki az összes kutyát, ne etessük őket többé, ne oltsuk, ne gyógyítsuk. Igazad van sok el fog pusztulni. De te se mersz majd kimenni az utcára, hátha megesznek. Éljen a természet.

2009. aug. 16. 19:59
 54/67 anonim ***** válasza:
0%

Én a nyócker legsötétebb részén élek.Itt rengeteg a szegény ember.

A "csodakutya"alatt azt értem,hogy ilyen-olyan plecsnis-koszorús mestertenyésztőtől van,akik verik a mellüket,hogy milyen díjakat nyertek a kutyáik,közben meg sokan rosszabb körülmények között tartják az állatokat,mint egy ócska vidéki sintértelep.Igazából a mestertenyésztői címet környezettanulmányhoz kéne kötni.

Azért ragaszkodtam a bullterrierhez,mert az előző is az volt.Kutyaviadalosoktól mentettük,6 hónapos korában agyon akarták verni,mert nem volt agresszív más kutyára.Nálam élt 16,5 évig,nagyon jó kutya volt,még most is nagyon hiányzik.

Tavalyi halála után az egyik állatvédő szervezettől befogadtunk egy keveréket,akihez 2 évig jártunk sétáltatni,szeretgetni.

Ahogy kikerült,egyszerűen megőrült a sétáknál,őrjöngött,kárt tett magában,annyira félt.Ez sétáról sétára rosszabb lett,nem bírta megszokni a zajokat,tömeget.Volt,hogy elmenekült(minden pórázból,hámból kihúzta magát)és a villamos elől rántotta el egy hajléktalan.Minden séta utn órákig remegett,nyálát folyatta.Vissza kellett vinnünk.Kertes házba került,első nap nyolcszor szökött meg.Itt vitatkozhatnánk azon,hogy érdemes-e egy kutyát 2 évig egy kis kennelben tartani,napi 2X10 perc kiengedéssel...

Utána kinéztünk a veszprémi sintértelepen egy keveréket,megkérdeztem PÜ-ben a fórumozó önkénteseket a kutyáról.3 nappal azelőtt altatták le helyhiány miatt.

Na ezután kezdtünk megvehető bullkölyköt keresni.TK nekünk nem kell,szaporítani nem akarok,kiállításra pénzt nem adok ki.

Így lett a mostani kutya végül.

2009. aug. 16. 20:06
 55/67 anonim ***** válasza:
77%
Viszont egészséges kutya kell, és ezt a szaporítónál nem garantálhatod, sőt, inkább a betegségre van garancia... Atk-s kutyát meg nem kötelező kiállításra vinni. Ezen kívül még mindig nem mindenki tenyésztő akinek törzskönyve van. Például az sem, aki veri a mellét. A plecsiket meg nem tudom miért kell lenézni. Azokra egy jó tenyésztőnek is szüksége van. Én is tenyészteni fogok, mert szeretnék segíteni egy fajtán. És egyátaílán nem érdekelnek a kiállítások, dolgozni fogok velük, de a tenyésztéshez kellenek...
2009. aug. 16. 20:12
 56/67 anonim ***** válasza:

Már a kzdő kutyás is tudja,hogy sokszor a kiállítási eredmények valós értéke 0,mert sokszor nem a legjobb kutya nyer.

Ugyanígy 0 a plecsnik értéke sok esetben(itt az ilyen-olyan mestertenyésztő címekre gondolok)tisztelet minkét esetben a kivételeknek.

2009. aug. 16. 20:41
 57/67 anonim ***** válasza:
85%
Még mindig nem értik, hogy nem mindenki tenyésztő, aki törzskönyvet ad és címei vannak... -.-' A jó tenyésztőnek a címei nem lefizetésből vannak... Amúgy meg mint te nem vagy kezdő kutyás ugye, a kutyának nem csak szépnek kell lenni a kiállításon. És más helyeken is van, hogy nem a legjobb nyer, akármiben... Ettől még mindig nem kell lenézni a valódi tenyésztőket, és egyik kutyát sem.
2009. aug. 16. 20:52
 58/67 anonim ***** válasza:
85%
Nem is tudom miért lovagolunk ezen. Ez a kérdés nem vita tárgya... Kiskutyákat gyártani nem tenyésztőknek rossz dolog: a szukának, a fajtának, és az összes kutyának... Pont. Ennyi... Ezen kívül mindenki aki szaporítótól vesz kutyát, árt mivel a vásárlásával növeli a keresletet... Csak ebbe már bele sem gondolnak. Szóval itt nem is kérdés, hogy annak van igaza aki ellenzi a kutyák elletését...
2009. aug. 16. 20:56
 59/67 anonim ***** válasza:
68%
én írtam egy kérdést hogy hogyan győzhetem meg szüleimet hogy kapjak kutyát? alá írtam hoyg westie kutyát akkarok mert édesek. és rögötön letámadt mindneki hogy azzért miért akkrasz kutyát mert édesek? biztos nem adnék neked kutyát. nem is ez volt a kérdésem és semmi normális válasz talán 1 válasz volt ami értelmes volt..
2009. aug. 17. 14:10
 60/67 anonim ***** válasza:
0%
Mi a hejzet a cigányokkal ök 15- 20 kutyát tartanak és nem ivartalanitják .(egy családnál)Nem ök a bünösök hanem én aki akarok 10 kiskutyát amiböl 9 nek van gazdija és az utolsot meg megtartom .Ugye én vagyok a hibás?
2009. aug. 18. 22:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!