Sokan írnak kiskutyákkal kapcsolatos kérdéseket,és sokan tök lekezelik a kérdezőt,leszidják,meg bombázzák "NE SZAPORÍTS" feliratokkal.Miért,azért mert valaki szeretne egy két kiskutyát,már szaporító,gonosz ember?
Tudom hogy a lenézőkkel nem kell foglalkozni,de engem nagyon bosszant,hogy egy kérdés alapján sokszor megítélnek,és leírnak az emberek.
Tudom,hogy ez benne van a pakliban egy ilyen kérdezős oldalon,de akkor is. :S
Ha nincs pénzed egy 60 ezres kutyára, akkor mit csinálsz ha mondjuk kitöri a lábát és ennyi a műtét vagy több? Hagyod elpusztulni az utcán?
2009. aug. 15. 23:36
22/67 anonim válasza:
Én azt nem értem, hogy ha menhelyről akarsz hozni, vagyis abszolút nem fontos a származása és remélhetőleg szaporítani sem szeretnéd, akkor miért volt ennyire fontos a fajtatiszta kutya? Nem hiszem el, hogy nem tetszett volna meg az egyik menhelyi keverék kutyus, ami reménykedve nézett rád. Vagy csak a fajtatiszta mutat jól a kertben?
2009. aug. 15. 23:38
23/67 A kérdező kommentje:
23:35: és már megbocsáss,de ki mondta,hogy miután én odaadom őket valakinek,leszarom őket?hja boccs lehet hogy ez nálad így megy,azért írod,de nálam nem! ;)
és ha ezt a választ a "de nem nálam lesznek" mondat után írtad,akkor félreértettél.ezt azért mondtam,mert ha valakinek odaadom a kutyákat,akkro persze törődöm velük,de azért nem vehetek át minden felelősséget a gazditől.vagy szerinted ezt kéne?
2009. aug. 15. 23:39
24/67 anonim válasza:
2 kutyának lesz mondjuk 8 kölyke, abból 4 szuka. 3 év múlva mindegyiknek lesz 8 kölyke, az 32 kutya, 16 szuka. 3 év múlva minegyiknek lesz 8 kölyke az 128 kutya, abból 64 szuka. 3 év múlva lesz 8 kölykük, az 512 kutya.
Tehát 9 év alatt megszületett összesen 682 kutya, pedig mindenki csak egyszer akart 1-2 kiskutyát magának.
Ha nem elletik többet az állatokat és egy kutya csak 10 évig él, akkor az első 2-nek 682 utódja van!
még 3 év és csak ebből a 2 kutyából 2728 kutya születik!!
Már ma sincs annyi kutyatartó az országban aki ennyi kutyát eltartana!
És persze mindenki azt mondja közben, hogy ő csak egyszer szeretett volna kiskutyákat.
2009. aug. 15. 23:40
25/67 anonim válasza:
A tenyésztő viszont átvesz mindent... Amíg nem tudod ezt megcsinálni addig szaporító vagy. A tenyésztő mondom vagy ad szerződést, hogy ivartalanítsák, vagy eleve ivartalanítva adja oda... Mert a felelősség nem ér véget az elpasszolással.
2009. aug. 15. 23:42
26/67 A kérdező kommentje:
23:36: 60 ezer kutyára?? annyit keresek egy hónapban. votl kutyám már 2 szatyor paprikáért is,és ennek ellenére mindene meg volt,és ő volt anno a legjobb barátom.mindíg kapott uj játékot,szép kutyaháza volt,szerettem foglalkoztam vele.tápot kapott meg maradékot néha.
2009. aug. 15. 23:43
27/67 anonim válasza:
a származása egyáltalán nemfontos nekem,hogy most hány versenyt nyert vagy mennyit nem.ez engem hidegen hagy,azért szerettem volna ilyen kutyust mert azt szerettem volna hogy rendelkezzen a fajta tulajdonságaival.sok keverék tetszett de én kifejezetten labradort akartam.a szüleim meg nemnagyon mentek abba bele hogy 100ezerért vegyek.énse vettem volna olyan helyről ahol látom a körülményeken és az embereken az igénytelenséget.ott igenis minőségi táppal etették a kutyákat és a mai napig tartjuk a kapcsolatot mert őket érdekelték a kutyák sorsa.nemakartam vitát kiváltani ebből,de úgylátszik maga a kérdésre se lehet normálisan válaszolni mert mindenki jön ugyanazzal a szöveggel..és ha lenne valami balesete vagy műtétre szorulna akkor kifizetnénk,nem szenved semmiben hiányt.
2009. aug. 15. 23:44
28/67 anonim válasza:
Épp ezért nem értik a szaporítók, hogy miért csinálnak rosszat, hiszen minden kölyköt elpasszoltak... Az meg már ezsükbe sem jut, hogy az elpasszol kiskutya nem csak szülhet, hanem elromolhatnak a gazdái, elköltözhetnek, kidobhátják, megverhetik, meghalhatnak... A tenyésztő ilyenkor visszaveszi. És amikor egy lepasszol kiskutya szenved, akkor elsősorban az a hibás aki létrehozatta.
2009. aug. 15. 23:44
29/67 anonim válasza:
Kedves kérdező arra akartam rámutatni, hogyha nincs pénzed drága kutyára, akkor hogy fogsz kifizetni egy esetlegesen még drágább műtétet mondjuk? Bárkivel előfordulhat baleset vagy akármi... Akkor mi lesz a kutyával?
2009. aug. 15. 23:47
30/67 A kérdező kommentje:
23:40: és? most azt akarod h a világ gondját vegyem a vállamra? és ha valaki akar kiskutyát? akkro mi van?akarjon,az nem az én bajom,én felelősségteljes vagyok,és csak ilyen gazdiknak adnék kutyut.ennél többet nem tehetek.sajnálom.
amugy nem veszitek észre h pont az ilyenek miatt van a kérdés?akik lekezelnek engem??és van képetek ilyeneket írni??
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!