Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ienek a válaszolók...

Miért ienek a válaszolók néhány gazdival?

Figyelt kérdés

Sokan írnak kiskutyákkal kapcsolatos kérdéseket,és sokan tök lekezelik a kérdezőt,leszidják,meg bombázzák "NE SZAPORÍTS" feliratokkal.Miért,azért mert valaki szeretne egy két kiskutyát,már szaporító,gonosz ember?

Tudom hogy a lenézőkkel nem kell foglalkozni,de engem nagyon bosszant,hogy egy kérdés alapján sokszor megítélnek,és leírnak az emberek.

Tudom,hogy ez benne van a pakliban egy ilyen kérdezős oldalon,de akkor is. :S

2009. aug. 15. 23:04
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
20%
Biztos hogy most sokan lepontoznak de énis felvagyok háborodva ezeken az embereken.Persze abban igazuk van hogy az nemszép dolog hogyha menhelyre teszik a kiskutyákat vagy megölik őket.Meg minden olyan embert aki lehoz 1 almot azt úgy minősítik mint az állatkínzókat.Nem kellene általánosítani :) Igaz hogy dugig vannak tömve a menhelyek,de mindenki aztírja hogy yorkikkal,labradorokkal stb. kutyákkal.Pedig ez nemigaz! A menhelyen élő legtöbb kutyus keverék,akik felelőtlen pároztatásból-balesetből születtek.Mi is menhelyről akartunk hozni kutyust,de 4-5után feladtuk a reményt mert nemvolt egy fajtatiszta kutyus se(1-2 volt igen,de nem velük volt megtömve a menhely...).A menhelyeken is érdeklődtünk a fajtatiszta kutyák iránt,és aztmondták hogy őket nagyon gyorsan elkapkodják..Aztán háztól vettük a labradorunkat,a kutyasuliba is kérdezik hogy melyik kennelből vettük mert nagyon okos,és értelmes.Megis döbbentek amikor mondtuk hogy háztól hoztuk :) Nemvolt pénzünk 100ezreket csak a kutya vásárlásra költeni,de ez nem azt jelenti hogy akkor nemtudjuk ellátni a kutyát kajával-oltásokkal-játékokkal stb.! Azokat akik meg csak kizsigerelik a szukákat és csak a pénz érdekli őket azokat mélységesen elitélem!!! De aki összehoz egy almot és utána ivartalaníttatja a kutyáját azokkal semmi bajom.Nem mindenki teheti meg magának a 100ezres kutyákat.
2009. aug. 15. 23:27
 12/67 anonim ***** válasza:
57%
Túl vannak szaporodva a kutyák és a macskák is, a szibériai tigris meg nemsokára kipusztul majd. vagy az afrikai elefánt.. Persze lehet mondani hogy de te itt az országban ugyan mit tudsz értük tenni, hát például azt, hogy az adód 1%át (persze ha van) nem egy menhelynek küldöd el, hanem egy olyan szervezetnek amelyik a kipusztulás szélén lévő fajokért küzd. Érted a lényeget. Itt babusgatjuk a kutyákat míg körülöttünk a világban tűnik el a természet.. Kár érte.
2009. aug. 15. 23:27
 13/67 A kérdező kommentje:

DE KÉRLEK SZÉPEN MINDENKIT,ÉRTSÉTEK MÁR MEG,HOGY ÉN NEM AKAROM TENYÉSZTENI,SEM SZAPORÍTANI,SEM KUTYAFARMOT NYITVI!!!!!

Ne piszkáljatok már!

Aki nem tud értelmes választ a kérdésre az haggyon békén.

2009. aug. 15. 23:28
 14/67 anonim ***** válasza:
93%

Mint írtam vannak nagyon drága (igen többszázezres) és menhelyi kutyáim is. A törzskönyvesek jó helyről származnak, 2 hónapos koruk óta én nevelem őket. A menhelyiek olyanok amilyenek, nem tudom honnan jöttek. Mindegyik nagytestű kutya. De abban, hogy hogyan viselkednek, mennyi probléma van velük nincs különbség.

Nem is kell másképp kezelnem őket. A családommal, a gyerekeimmel is ugyanolyanok, nincs különbség.

Mert időt szánok rájuk, napi 2-3 órát foglalkozom velük.

A törzskönyvessel is probléma lesz, ha nem neveled.

A menhelyen úgysem adnak ki nagyon problémás kutyát, de mindegyiket tanítani kell, sétálni kell menni velük, feladatokat adni nekik. Foglalkozni velük.

2009. aug. 15. 23:30
 15/67 A kérdező kommentje:

igen tényleg kár értük,de ez nem az a kérdés ahol kifejezheted együttérzésed az elefántok meg a szibériai tigrisek iránt.itt kutyákról van szó,és akinek nem tetszik,az ne ebben a témakörben nézelődjön.

de egyébként örülök h reagáltál kérdésemre

2009. aug. 15. 23:32
 16/67 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként fajtatiszta kutyát nem kapsz menhelyről, mivel azok a fajtamentőkhöz kerülnek, ahol a fajtával foglalkozó emberek otthon tartják őket, amíg örökbe nem fogadják.
2009. aug. 15. 23:32
 17/67 anonim ***** válasza:
76%
Akinek annyira nincs pénze, hogy kiadjon 60-70 ezret a kiskutyáért, akkor honnan lesz pénze a kutyatápra, felszerelésekre, a kölyök oltásaira? Vagy akkor hozzon a menhelyről, amelyik kutyák ott vannak, azoknak nincsenek nagy igényeik, csak egy puha ágyikó és egy szerető gazdi. Egyébként ha nem törzskönyves kutyát veszel, akkor nagy az esélye annak, hogy kifogsz egy olyan kutyust, aminek súlyos örökletes betegségei vannak és a műtétjeire, kezelésére kiadod a több tízezer forint, mert már megszeretted a kutyust. Szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha kötelezővé tennék az ivartalanítást a törzskönyv nélküli kutyákon. Aki nagyon ragaszkodik a fajtához, az spóroljon össze pár hónap alatt annyi pénzt amennyiért meg tud venni egy törzskönyves, egészséges kutyát. Akinek meg végképp nincs arra pénze, hogy több mint ötvenezret kiadjon egy kölyökért, az érje be egy keverékkel a menhelyről, garantáltan nem fogja megbánni és egy örökre hűséges kutyát hoz el. Nekem a menhelyi kutyákkal az a tapasztalatom, hogy a többi kutyával jól kijönnek, engedelmesek, mindenáron meg akarnak felelni a gazdinak.
2009. aug. 15. 23:34
 18/67 A kérdező kommentje:

Azon még senki sem gondolkodott el,hogy talán egyszer nem csak a másikat kellene hibáztatni?

Én csak érdeklődöm.Ahogy azt javasoltátok.Már ez is baj?

2009. aug. 15. 23:34
 19/67 anonim ***** válasza:
84%
Épp ezért vagy szaporító, és felelőtlen kedves kérdező!!! Mert a JÓ tenyésztő nem csak addig eteti arany tányérból a kiskutyáit amíg el nem passzolja! Hanem felelősséget vállal értük, és a kiskutyák kölykeiért is! Ami azt jelenti, hogy szerződéssel adja el, amiben esetlegesen benne van az ivartalanítási kötelezettség is! Vagy ha olyan szép a kutya, akkor lehetnek kölykei, a tenyésztő által! Da aki utánajár egy törzskönyves kutyának az átalában nem fogja szaporítani, mert annál már többet tud a kutyákról. Ha te elpasszoltad jó helyre, akkor már le van sz@rva, ha ott mondjuk évente kétszer elletik?? Majd ha te is szerződéssel vagy már rögtön kiivartlaanítva adod őket oda, akkor talán nem leszel annyira szaporító!
2009. aug. 15. 23:35
 20/67 anonim ***** válasza:
73%

23:27es vagyok.

akkor nemértem miért írja sok ilyen lepontozó-lecsesző ember azt ezen az oldalon hogy miért nem néz szét a menhelyeken hiszen dugig vannak tömve fajtatiszta kutyákkal? oO néztem énis fajtamentőknél,de kifejezetten olyan fiatal kutyus nemvolt,csak felnőttek és fél év körüliek.

2009. aug. 15. 23:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!