Miért ienek a válaszolók néhány gazdival?
Sokan írnak kiskutyákkal kapcsolatos kérdéseket,és sokan tök lekezelik a kérdezőt,leszidják,meg bombázzák "NE SZAPORÍTS" feliratokkal.Miért,azért mert valaki szeretne egy két kiskutyát,már szaporító,gonosz ember?
Tudom hogy a lenézőkkel nem kell foglalkozni,de engem nagyon bosszant,hogy egy kérdés alapján sokszor megítélnek,és leírnak az emberek.
Tudom,hogy ez benne van a pakliban egy ilyen kérdezős oldalon,de akkor is. :S
Valaki vagy tenyésztő vagy szaporító nincs középút.
Bocs nem olvastam el az egészet.
Szóval:
1.Nem kell piszkálni a kérdezőt,mert ha nem venétek észreő valamit akar velünk közölni és választ szeretne kapni a kérdésre.
2.Akárki akármilyen szaporító intelgins emberek módjára elkéne neki magyarázni a mi a helyzet,mit művel.
Szerintetek így bárki is megértbármit.
3.SAJNOS mindig is lesznek szaporítok,DE
mi annyit tehetünk,hogy megpróbáljuk csökkenteni ennek a számát,sok olyan szaporító van aki nem is tudja,hogy Ő ezzel mit is tesz és ezen segíteni leeht,hogy elmagyarázod neki,mi zajlik amíg Ő csak úgy elleti a kutyáját.Persze lesz olyan aki nem haggya magát,de olyanok mindig is lesznek.De segíteni kéne azoknak akik talán egérték,ha nem is a gazda miatt,de a kutyák miatt.És ezzel a b*nkó viselkedéssel,senki nem megy semmire.
Hú, engem ez nagyon fel tud bosszantani, mikor valaki arra hivatkozik, hogy nincs pénze megfizetni a drága, kiskutyát! Ha eteni tudja, oltatni tudja, kutyasuliba tud vele járni stb, akkor igenis szinte bármelyik fajta törzskönyves kutyust is meg tudja fizetni, akkor is, ha az éppen 200000 forintba kerül! Csak ezek az emberek egyszerűen képtelenek várni! Képtelenek arra, hogy félretegyék azt a havi párezer forintot és esetleg 1 vagy 2 év múlva vegyék meg azt a kiskutyát, amikorra összejön rá a pénz. (Ha esetleg valakinek a számolás is nehezen menne, itt egy példa: 24 hó * 5000 Ft = 120.000 Ft) Vesznek inkább pártízezerért valami szaporított, az adott fajtára hasonlító kutyust, és az sem érdekli őket, hogy ezzel a felelőtlen és igénytelen hozzáállásukkal hozzájárulnak az adott fajta tönkretételéhez! A mi kutyánk a havi fizetésem duplájába került és 6 évig álmodoztam róla, mire meglett. Aki képtelen várni és gyűjteni rá, az nem is érdemli meg, hogy kutyája legyen. Aki pedig komolyan sokallja rá ezt a pénzt, az adjon le az igényeiből és hozzon ki menhelyi kutyát, vagy a fajtamentőktől fogadjon örökbe egyet!
És akkor ki is a sznob? Aki hajlandó lemondani másról, hogy a szíve vágyát - egy fajtatiszta kutyust - megvegye? Vagy az, akinek csak azért kell egy fajtatisztára hasonlító, de olcsó kutya, hogy menőzzön vele, de még arra sem képes, hogy kicsit utánanézzen, hogy milyen állat is valójában a kutya?!
Ja, és:
"egy kérdés alapján sokszor megítélnek, és leírnak az emberek." Bocs, de nem a kérdés alapján történik az ítélet, hanem az alapján, hogy a kérdésre adott válaszokra hogyan reagál az illető! Sajnos sokszor olyan a reakció, mint a tieid: Mintha a falnak beszélnénk, egyszerűen nem fogod fel a lényeget. Nem mi ítélünk, hanem magadról állítod ki ezáltal a bizonyítványt.
Valahogy nem veszi be a lelkem,hogy sok tízezret adjak egy kutyáért.
Az enyémet tk nélkül vettem 12 ezerért.Ugyanilyen fajtát vett valaki szuper csodatenyészetből 380 ezer forintért,évekig gyűjtöttek rá.És a kutyának pont ugyanaz a baja,mint az én olcsó kutyámnak volt,de még patellás is mellette.Az én kutyám kinőtte a betegséget,köszöni jól van.
A csoda-hiperszuper tenyésztő vissza is adná a pénzt a pórul járt gazdiknak,csak épp kéri vissza a kutyát,azt meg nem adják,mert imádják.
Van ismerősöm kétszeres aranykoszorús mestertenyésztő,kamu törzskönyveket használ+sorban születnek nála a szép,de beteg kutyák.
Azt is tudjuk,hogy kiállításon sem mindig a legjobb nyer,hanem akinek csókos a gazdája.
Nagyon sok olyan kutya kerül fajtamentőkhöz vagy menhelyre,akit drága pénzen vettek,csak épp megunták.
Attól a dumától meg egyenesen hányingert kapok,hogy ha valaki nem tud kiadni tízezreket kutyára,gyógyíttatni sem fogja.Ez hazugság,főleg tenyésztők hülyítik ezzel a népet,indokolván,miért adják sokért a kiskutyákat.
Az egyik legszegényebb környéken élek,rengeteg kutya él itt nagyon szegényeknél.És meglepő módon tsztességesebben gondoskodnak róluk,mint sok gazdag.Ezek a kutyák boldogan elélnek 15-17 éves korukig,a gazdik mindig megoldják valahogy az orvosi ellátást.Lehet,hogy nem esznek,de a kutya megkap mindent.Épp most mesélte egy hölgy,hogy havi 40 ezer ft segélyből él,de mégis megoldotta az idős keverék(!!)kutyája 60 ezer forintos műtétjét,igaz hogy egy évig törlesztette a kölcsönt.Nem Ő az egyetlen ilyen.
Egyébként azok vannak a szaporítás ellen,akik tesznek is a bajba jutott kutyákért.
'Lehet,hogy nem esznek,de a kutya megkap mindent.'
Mi az,hogy lehet nem esznek,de boldogok.Elhiszem,hogy nagy a szeretet,meg,foglalkoznak vele,de miaz,hogy lehet,hogy esznek??
Sajnálom kedves válaszoló,de nagyon sok dologban NEM értek veled egyet.
Pl.:Szerinted egy szaporító mikor adná vissza a pénzt (főleg ennyit) és még egy hiper-szuper tenyésztőnél is előfordul ilyen.Csak éppen egy hiper-szuper szaporítónál meg minden 2. kutya ilyen gyakorlatilag.Én gratulálok Neked,hogy lett egy fatiszta kutyád,aki egézséges,éljen sokáigveled szeretben,boldogságban.
És a hiper-szuper tenyésztőnek legalább még volt annyi bőr a pofáján,ugymond,hogy legalább vissza veszi a kutyát és vissza adja az egész pénzt,szerintem ez nagy dolog,mert sok ilyenen zajlik a vita/csak éppen nem tenyésztőtől/.
Úgy értettem ,hogy a GAZDI nem eszik,de a kutyának megad mindent.Itt a kutyások kb.70%-a szegény,és a kutyáik köszönik,jól vannak,szépek,egészségesek annak ellenére,hogy jón részük tescos kaját meg házikosztot eszik.
Minek adjak ki tenyésztőnek X ezer forintot,mikor nincs rászorulva,mert ezektől állítólag elvisznek minden kutyát úgyis?
A csodakutyákat meghagyom azoknak,akik kiállítani,tenyészteni akarnak,ebből egy sem érdekel,az erre kiadandó pénzt inkább a kutyára költöm közvetlenül.
Mit érek azzal,ha a kutya árát visszaadja a tenyésztő,de visszakéri a kutyát?Úgysem adnám vissza,akkor meg a pénzemre is keresztet vethetnék.
Hát te valami csoda környéken élsz... Én csak itt a főváros mellett 20 km-re. De a kutyákat kikötik, he altűnnek a lábuk a vsút egyik oldalán, a fejük meg amásik oldalán kerül elő, a tacskót hagyják párzani a vizslával, és még a veszettség elleni oltást sem adatják be...
Veled meg az a baj, hogy nem vagy tisztában a fogalmakkal... Aki ad törzskönyvet az még nem rögtön tenyésztő. Meg az sem rögtön tenyésztő aki kiállításra hordja a kutyát.... És igaza van a másik válaszolónak akinek az az érdeke az csak a rosszat látja meg és minden a saját igazáz bizonyítja. Csakhogy a szaporítóknál a legtöbb kutya beteg, a JÓ tenyésztőnél meg néha előfordul...
Különben meg nem tudom mit kell csodakutyázni, bántani a törzskönyves kutyát... Legkevésbé ő tehet róla, hogy milyen...
És ha tényleg ennyire lenézed a csodakutyákat, meg a törzskönyveseket, akkor miért nem menhelyről veszel? Miért növeéed még te is a keresletet? Miért nem zavar, hogy a szaporítók rosszat tesznek a kutyával? Neked nem baj, hogy ezek szenvednek? Hogy szereted így őket?... Tudom nem te tehetsz róla... Csak az nem így van, mert ha te nem szaporítótól vennél akkoris legalább egyel kevesebb kiskutya születne és szenvedne, mert egyel kevesebb a kereslet...
És melyik a nagyobb sznobság? Az aki megveszi a törzskönyves kutyát JÓ tenyésztőtől, mert neki fontos a kutya egészsége, vagy az akinek nincs pénze, de akkoris ragaszkodik a fajtatisztához? Ha a tk-s kutyát lenézed akkor vegyél menhelyit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!