Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen súlyos kutya betegségek...

Milyen súlyos kutya betegségek vannak, és milyen büntetést kaphatunk ezért?

Figyelt kérdés
Ma reggel a kutyám (németjuhász és kaukázusi keverék ) megharapta a kislányomat, bevittük ügyeletre ellátták nincs komolyabb baja, viszont a kutya nem volt beoltva már 2 éve, és az orvosok azt mondták vigyük el állatorvoshoz nézessük meg , arra vagyok kiváncsi milyen sulyos betegséget kaphat el a kislányom ? és hogy ha a kutyának van valami baja tényleg mennyivel büntetnek minket? sajnos nincs pénzünk beoltatni a kutyát és el is szeretnénk altatni! előre is köszönöm a válaszokat!
2009. aug. 3. 12:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 anonim ***** válasza:
54%

kutyát is "tudtad, hogy kell"... no comment.

1. ha van egy kutyám, aki nagyra nő meg, akkor nagy lesz a táplálékigénye is, erősebb kéz kell hozzá.

2. van egy nagyobb lányod,őt is kell anyagilag támogatni, nevelni

(vagyis már 2 dolog van, ami nem kevés összeadva)

3. és itt a második lányod

--> valószínűnek tartom, hogy nem álomfizetést kaptok, de akkor nem kell előre gondolkodni? Mire is szokták mondani, hogy addig nyújtózz csak, amíg a takaród ér?......

Ha meg a kutya oltásaira nem volt pénz, nem kellett volna gondolkodni, hogy ideje odaajándékozni?

Meg ha már egyszer valakit megharapott és van kisgyerek a családban, akkor alap, hogy odaadom vkinek a kutyát (főleg ha időd sem volt rá...).

Ezt így utólag tanulságként érdemes átgondolni, de ugye neked ez már késő és itt az eredménye...

2009. aug. 3. 14:08
 62/87 anonim ***** válasza:
61%
Még jó hogy internetre azért telik ....
2009. aug. 3. 14:15
 63/87 anonim ***** válasza:
30%

13,57. sziasztok.

hű, de sok az indulat bennetek :)

a kérdést feltevő rosszul cselekedett ?:,igen, elku.....ta ?,igen,hüly...e volt ?, igen.

bocs ha így irom ,de a moderátor szigorú :)

kell értenie a kutyához ?? szerintem nem .

én sem értettem ,amíg el nem kezdtem kutyázni.

előbb a kutyát hoztam aztán megtanultam .

ő meg most tanul,a saját kárán !!

hiszen mi roszabb van,mint amikor a gyerekünk megsérül ???

kérdező : egy hül.....ye voltál !

rosszindulatú válaszolók : ti hül..yék is vagytok :)

2009. aug. 3. 14:18
 64/87 anonim ***** válasza:
55%
3 éve nem volt veszett róka az állományban, úgyhogy ezáltal veszett állat sincs... nemondjad már hogy évi 3000 ft od nincs, ha meg neadjisten véletlenül veszett, magadra vess...
2009. aug. 3. 14:19
 65/87 anonim ***** válasza:
57%

Én a kutyanevelésnek 2éve olvasok utána és most lett egy kutyám! Most is tanulom folyamatosan a nevelését.

Felelőtlenség, ha veszel egy kutyát és akkor csak megtanulod majd idővel megnevelni, hiszen biztos sikerül...

2009. aug. 3. 14:20
 66/87 anonim ***** válasza:
28%

14:20.ügyes vagy.

én is ezt tettem. de még tanulom .viszont gyorsabban tanulok,mint ahogy nő a kutya.

a gyereket is előbb csináltam,aztán kezdtem el szülőnek lenni. és azóta is tanulom :)

pedig ,hidd el ,egy komoly megfontolt ember vagyok.

néha túl komoly és túl megfontolt.

de nem szeretem, ha valaki összekeveri a dolgokat.

az ember-ember!

a kutya - állat !

az oldal nem a másik lefikázásáról, hanem a lehetséges segítségről ,vagy a jó tanácsok-ról szól !

2009. aug. 3. 14:27
 67/87 anonim ***** válasza:
50%
Kedves válaszolók! Semmi értelme nincs, hogy itt osszátok az észt és szidjátok a kérdezőt, holott nem is ismeritek. Bizonyára már belátta, hogy rosszul cselekedett és ha lehetne visszacsinálná az egészet. Rengeteg család él olyan körülmények között, hogy tényleg nem bírja kifizetni az évi 3000ft-ot. Megértem, hogy inkább a gyerekekre költi, mintsem a kutyájára. Én nagyon szeretem a kutyákat és szomorúnak találom, hogy nem mindenki gondozza felelősségteljesen őket. De a gyerekek előbbre valók, mint a kutyák. Ha az én kislányomat harapta volna meg a kutya, akkor én biztosan nem tűrném meg a háznál többé. Sajnos az ilyen kutyákkal nem nagyon lehet mit kezdeni. Az világos, hogy nálatok nem maradhat a kutya, mert nincs rá se időtök, se pénzetek. Más embernek sem kell olyan kutya, amelyik veszélyes, mert a saját gazdájára is rátámad, akkor mi lenne az idegennel. A menhelyek zsúfolásig vannak, a legtöbb helyen arra sincs lehetőség, hogy különzárják a kutyákat, más kutyák közé meg én be nem tennék egy ilyen szocializálatlan vadállatot. Örökbefogadni menhelyről, meg valószínű nem fogadná be senki a természete miatt. Az egyetlen humánus dolog az altatás, mielőtt súlyosabb baleset következik abból, hogy megharapja az embereket.
2009. aug. 3. 14:30
 68/87 anonim ***** válasza:
30%

14:27, csak gondolj már bele (muszáj felszólalni, hiszen a kutya nem tud beszélni), meg kell közelíteni a másik oldalról is a dolgokat.

Van egy elrontott kutya, akinek az élete a gazdija kezében van (ő eteti, jó esetben tanítja, foglalkozik vele stb.).

Ha megharap valakit (jelen esetben a gazda felelőtlenségéből), akkor elaltatják! A saját gazdája "öli meg". Érted?

Én annyira vigyázok, hogy nehogy harapós kutyám legyen, hiszen nem a hülyegyereket altatják el, aki mondjuk cukkolja az utcán a kutyát, hanem az én sok törődést, szeretetet, nevelést, és nem utolsósorban pénzt ráfordított kutyám issza meg a levét.

2009. aug. 3. 14:33
 69/87 anonim ***** válasza:
44%

Az internet havonta minimum 3000 Ft. Akkor miről beszélünk? Nincs pénz?

És mióta a Kérdező kiírta a kérdést azóta folyamatosan válaszol és védi magát. Jó kis munkahelyed van. Azt írtad egész nap dolgozol. Persze jár a pihenés, de akkor a kutyával is törődhetnél közbe.

2009. aug. 3. 14:43
 70/87 anonim ***** válasza:
50%

14:33

az a kutya akibe időt és energiát,pláne pénzt fordítottak, nem szokták harapás miatt elaltatni.

a szocializálatlan, és neveletlen kutyák akiket el szoktak SAJNOS altatni.

és igen ,SAJNOS az emberi felelőtlenségnek a kutya issza meg a levét .

ezért vannak az ilyen oldalak, hogy tanuljunk belőle mi is :)

és hogy megosszuk a tudásunkat,tapasztalatainkat ,a nálunk kevesebbet, vagy mást, tudokkal ! :)

ja ,és nézzétek több mint 50 válasz. nem semmi!

:):):):):)

2009. aug. 3. 14:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!