Milyen súlyos kutya betegségek vannak, és milyen büntetést kaphatunk ezért?
Figyelt kérdés
Ma reggel a kutyám (németjuhász és kaukázusi keverék ) megharapta a kislányomat, bevittük ügyeletre ellátták nincs komolyabb baja, viszont a kutya nem volt beoltva már 2 éve, és az orvosok azt mondták vigyük el állatorvoshoz nézessük meg , arra vagyok kiváncsi milyen sulyos betegséget kaphat el a kislányom ? és hogy ha a kutyának van valami baja tényleg mennyivel büntetnek minket? sajnos nincs pénzünk beoltatni a kutyát és el is szeretnénk altatni! előre is köszönöm a válaszokat!2009. aug. 3. 12:25
51/87 anonim válasza:
"...főleg ezekután amit megcsinálunk értük !"
??????mit??? hogy ők legalább kapnak oltást?????
52/87 A kérdező kommentje:
egyébként mielőtt okoskodtok mondtamhogy olvassátok végig, mikor megvettük ak iskutyát volt időnk.......aztán minden rosszra fordult ..ne okoskodjatok ha lusták vagytok elolvasni :):):)
2009. aug. 3. 13:55
53/87 anonim válasza:
Hát én melletted is vagyok meg ellened is!Sajnos tudom,hogy a mai családok 90%-a szenved anyagi rosszban.Sajnos ez van.Éjjel-nappal dolgozik sok szülő,hogy enni tudjon adni a gyereknek.Ez is szomorú ebben a ro...ha....dt országban.Azt is megértem,hogy tartotok kutyát,hisz ma már azt lopják el ami nincs lebetonozva,de még lehet azt is.Kell egy kutya a házhoz főleg falun!De városban is.De sajna egy ilyen fajta állat nem való gyerek mellé!És ha van egy állat azt be kell oltatni.Mert kötelező és pont az ilyen miatt van,hogy emberek ne kapjanak el ilyen betegségeket.Szerencse,hogy nem marcangolta szét a kislányt a kutya de ha már nem első harapás tényleg nem való már gyerek mellé.Az ilyen kutyát tényleg el szokták altatni,de lehet neki esélyt adni egy olyan helyen ahova való!pl telepet vagy tanyát őrizni kiváló állat!én 3müszakban dolgozok,rengeteget avgyok bent a melohelyen szinte semmi pénzért,mert sajna nincs más lehetőségem.De tartok több állatot és mindegyikkel ráérek foglalkozni!ha nagyon szeretik a gyerekek a kutyát és kll is házőrzésre vegyeteke gy kis méretűt pl tacskóféle és az jelez ha jön valaki és a gyerekeknek is kiváló társ.hát mivel harapott igy fel kell mutatnotot a veszettségi oltás bizonyitékát.amennyiben ezt nem teszitek meg is jár a pénzbirság.megértem az aggodalmad a gyerekért,de arra nem gondolsz,ha esetleg nem harapja meg a lányod akkor jövöre se lesz beoltva?ésha széttszedi a kislányod?Vödörszámra hordod a kaját?etetni tudjátok,mindenképp kiskutyát javaslok mellétek.De ettől a kutyátol sajna meg kell válnotok.Nemtom karanténba teszik-e vagyis elveszik-e tőletek,de ennek a költségeit is nektek kell állni!A gyerek meg szerintem mindenképp megkapja a veszettség ellenit szegénykém.én megértem,hogy nincs pénzetek és éjjel-nappal meloztok és nehéz ez igy....aszem tanultál ebből.Örülök,hogy nem lett nagyobb baja a kislánynak.a kaukázusi nagyon veszélyes fajta ha nincs megnevelve!be is vadulhat.Gyönyörű állat,de nem egy kertbe bezáráshoz van kitenyésztve!És még egy jó kérdés:miből fogjátok kifizetni a büntetést?valahol megérdemlitek valahol sajnállak benneteket!Megértem,ha ragaszkodsz a kutyához,de nem valo gyerek mellé!A kislány nem fél a kutyádtól?
54/87 A kérdező kommentje:
kedves válaszoló, gonndolom neked nincs gyereked, vagy lehet olyan okso vagy és akkora élettapasztalatod van hogy itt oktass ki másokat?:) biztos nagyon csóro lehetsz ;):)
2009. aug. 3. 13:57
55/87 anonim válasza:
hű ,.......de gyors vagy .
bocs, az internet havidíjja ,meg a kutya éves oltási költsége ???
a gyerekeidet biztos jól neveled !
a kutyával kapcsolatos tudatlanságod ,pedig innentől megváltozik , remélhetőleg.
hiszen negyobb baj is történhetett volna.
a kutyát viszont el kell vinni !!!!!
mind kutyás mondom, akinek van pár gyereke .
mivel már harapott többször is, add be menhelyre !
( és a menhelynek adjál adomány !!! )
nézz az ott lévő kutyák szemében ,és megérted,hogy a felelőség vállalása és a sok munka nem feltétlenül jár együtt.
56/87 anonim válasza:
Minek is neked gyerek,ha csak hétvégén vagy velük?A gyereket aztán már tényleg nevelni kéne!HA majd netán suhanc lesz belőlük akkor őket is elaltatod vagy hogy?
57/87 anonim válasza:
gyereket se felejtsd el oltani, mert a kutya még elkap vmit....
58/87 A kérdező kommentje:
13:56! Végre valaki aki gondolkodott!:) Most kapok majd egy nagyobb összeget, amit lakás felújitásra , bútorokra szántunk, valószinüleg abbol, és akor minden marad így ahogy van, pedig elég brutális ahogy most kinéz a házunk.A kislány nem félt tőle, ahogy mi sem, nagyon bíztunk benne, és nagyon szerettük, sajnálom hogy így alakult ez az egész..ugy tünik sosem lessz jobb!
2009. aug. 3. 14:01
59/87 A kérdező kommentje:
leirtam már de leirom mégegyszer, a gyereknevelésbe ne szoljatok bele azt én tudom hogy kell :) eltudom képzelni milyenek lehettek, aki dolgozik van ygereke és nem másokon élősködik az egyet ért velem..ennyi :)
2009. aug. 3. 14:03
60/87 anonim válasza:
kedves velem eggyütt mindenbe beleokoskodo irogato társaim!nehogy már olyan tippeket adjatok ennek a hülyének,hogy adja be menhelyre,hisz annyi eszetek sincs,hogy azért fizetni kell?ennek a szerencsétlennek nincs pénze,mert reggeltől estig dolgozik csak nemtom hol és mit csak tippem lenne.Ilyen melohely ugyanis nincs!még a legszarabb gyárba se!a kedves férjed konyhán van?na akkor éhen nem hal,de nekem azt ne mond,hogy nektek nincs egy nap szabad napotok se!vagy szabitok!az ilyen gyerekekből lesznak a mai trágául beszélő agressziv neveletlen tanárt és BKV sofőrt verő fiatalok vagy jo nagy ri---ok a discoban.a birság remélem magas lesz!Honnét fizeted ki a te bajod de remélem még többet kell amjd dolgoznod érte.Megérdemled.Csodálom,hogy a kislány még él.Bár remélem ha felnől több esze lesz mint az anyjának!Ha valaki tanácsot ad neki esel.gyönyörü egy nő vagy...én szivesen beleverném a fejedbe hogy kinek magyarázz be ha ir valami okosabbat!felelőtlen hülye pi---csa vagy!TÉGED KELLENE ELALTATNI NEM A KUTYÁD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!