Milyen súlyos kutya betegségek vannak, és milyen büntetést kaphatunk ezért?
Annak a valószínüsége, hogy a kutya veszett, szinte nulla. Viszont éppen azért, mert a veszettség veszélyes, ezért, ha indokoltnak látják a legkisebb gyanu esetén is beadatják az oltást a gyereknek. Az oltás elég kemény, mellékhatásai vannak, tehát az orvosok is meg fogják gondolni, hogy melyik utat válasszák.
(A családban kóbormacska harapás miatt már kapott gyerek ilyet)
Mivel elvittétek orvoshoz a gyereket, a kutyát meg fogják vizsgálni így elhanyagolható az esélye annak, hogy valami baj történjen.
De tanulság nektek is és másoknak is akik ezeket az oldalakat olvassák.
NENENE! Ti ne tartsátok meg a kutyát! :O
Megharapott és a lányodat is!! Mi lesz akkor még itt? Időd sincs rá és pénzed se. Add oda olyannak, akinek van olyanja, h "felelősség".
valaki nagyon lepontozott... pedig nem én találtam ki, h agyvelőből mutatják ki:
"Az állat veszettségének kimutatásához az agy szövettani vizsgálatára van szükség."
( [link]
Csak akkor lehet baja a lánynak, ha veszett a kutyátok. Ha 2 éve nincs beoltva, akkor végig kéne gondolni, hogy kb az elmúlt 2-3 hónapban harapta-e meg másik, főként gazdátlan kutya vagy találkozhatott-e rókával.
A veszettséget a kutyából sajna csak úgy lehet kimutatni, ha megölik :( és a központi idegrendszeréről metszeteket készítenek, meg még néhány egyéb vizsgálattal.
egyébként a 8 nap nagyon szélsőséges, az átlag lappangás 2-3 hét, de addigra, ha karanténba kerül már holnap a kutya, bőven kiderül, hogy kell-e egyáltalán a lánynak is injekció, mert előfodulhat, hogy a kutya tényleg csupán falkavezérnek hiszi magát és nem veszett.
persze előtte is be lehet adatni a lánynak az oltásokat, csak nem tudom, hogy úgy kell-e érte fizetni és ráadásul nagyon-nagyon fájdalmas, szóval inkább csak ha muszáj.
De fontos, hogy állatorvosnak vázoljátok a helyzetet, mert ő tudja elintézni a karantént és ő tud végülis legbiztosabban dönteni arról, hogy várja-e ki a lány a kutya karanténjének idejét vagy elővigyázatosságból be kell oltani őt is, akár néhány napon belül...
A bírság meg egyébként tényleg 100ezer Ft, ha nem oltatja valaki a kutyáját és kiderül...
Mivel a kutya el volt zárva a külvilágtól, ezért annak esélye, hogy veszett, a nullát közelíti. Ha a kislány sebét ellátták, fertőtleíntették, szerintem nem lesz semmi baja.
A kutyus semmi esetre sem kerülhet "normál" örökbefogadái eljárással másik családhoz, mivel veszélyes lehet bárkire. Tehát vagy a gondjaiba veszi egy szakképzett kiképző (ami kétlek), vagy tényelg el kell altatni szegényt míg nem lesz egyszer tragédia a vége. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!