Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen súlyos kutya betegségek...

Milyen súlyos kutya betegségek vannak, és milyen büntetést kaphatunk ezért?

Figyelt kérdés
Ma reggel a kutyám (németjuhász és kaukázusi keverék ) megharapta a kislányomat, bevittük ügyeletre ellátták nincs komolyabb baja, viszont a kutya nem volt beoltva már 2 éve, és az orvosok azt mondták vigyük el állatorvoshoz nézessük meg , arra vagyok kiváncsi milyen sulyos betegséget kaphat el a kislányom ? és hogy ha a kutyának van valami baja tényleg mennyivel büntetnek minket? sajnos nincs pénzünk beoltatni a kutyát és el is szeretnénk altatni! előre is köszönöm a válaszokat!
2009. aug. 3. 12:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 A kérdező kommentje:
2x ra irom, a férjem hozza neki a munkahelyéröl VÖDÖR számra, nem éheztetjük meg kínozzuk, jó élete volt mellettünk, de buta mert sosem volt időnk foglalkozni vele.30 napbol 28at dolgozunk nem kis oraszámokkal, nem tudom kinek lenne ideje kutyázni...:) Nem érzem hibásnak magam azért mert dolgozok és nem a seggemet meresztem otthon :) Azért én vagyok mertt nincs beoltva de másért NEM!
2009. aug. 3. 12:42
 12/87 anonim ***** válasza:
86%

Dehát ha 2 éve nem volt beoltva,akkor 2 éve nincs 3000Ft?

Jó mi se állunk fényesen anyagilag,de azért ezt ki tudjuk spórolni 4 kutyára!!!!!

Ez kötelező dolog...csak az a baj,hogy rohadtul senki nem ellenörzi.

2009. aug. 3. 12:43
 13/87 anonim ***** válasza:
86%

én 12.33

Tehát, ha nem veszett a kutya, akkor a lányod csak sebfertőzést kaphat tőle.

De tényleg készüljetek fel a tisztiállatorvos jelentkezésére, a karanténra. Előfordulhat, hogy gyanúsnak itélik a kutyát (veszettség ellen oltatlan kutyánál inkább biztosra mennek), akkor a lányodnak is beadják a veszettség elleni oltást ami nem egy leányálom, 5 oltásból áll, hasfalba adják és fáj.

És próbáld kitalálni, hogy mivel lágyítod meg a szivét, hogy ne verjen rátok olyan bírságot, amiből szát kutyát tudnátok oltatni.

2009. aug. 3. 12:45
 14/87 anonim ***** válasza:
72%

Gyáááá!!!!

HÜLYE VAGY???

"Egyszer s mindenkorra felelősek vagyunk azért,amit megszelíditettünk"

Kisherceg...Kápís? (asszem így van valahogy az idézet)

Te vagy a férjed vette,lényegtelen. Innentől a ti felellőségetek,az hogy a kutya jól viselkedjen és ne dje meg a kisgyereket.

Ez a TI HIBÁTOK!!!

SOSE A KUTYÁÉ!

2009. aug. 3. 12:45
 15/87 A kérdező kommentje:
Igen tudom, és lett volna két évre ennyi, nem erről van szó, hanem arról hogyMOST nincs pénzünk semmi féle oltásra , pedig mostmár észbe kaptunk, és ezért szeretnénk megszabadulni tőle, már megvitattuk hogy mennyire szemét vagyok mert dolgozom és nincs időm a kutyámmal szórakozni,azt ismegvitattuk hogy állatkínzó vagyok és felelőtlen , mert bíztam benne hogy a saját gazdáját nem fogja meg harapni, de a kérdésemre választ nem kaptam!!
2009. aug. 3. 12:46
 16/87 anonim ***** válasza:
86%

*száz kutyát

(Nálunk, Budapest környéke most büntettek egy szomszédot 180 ezer forintra, pedig nem is harapott meg a kutya senkit, csak a felszólításra sem vitték el oltani. Kijött az állatorvos, a kutyát elkobozták és fizethettek)

2009. aug. 3. 12:47
 17/87 A kérdező kommentje:
köszi a választ , tehát 100ezrekre számítsunk és reméánykedjünk hogy a kislánynak semmi baja.....
2009. aug. 3. 12:48
 18/87 anonim ***** válasza:
77%

"nincs időm a kutyámmal szórakozni"-de eddig sem volt, hogy megneveld.

Ha valaki kutyát akar, számoljon vele.

De ilyet, h 2éve nincs oltva... már bocsánat, de így járjon is a büntetés.

Rossz a kutyának is, és annak, akinek vmi bajt okoz.

2009. aug. 3. 12:56
 19/87 A kérdező kommentje:
az érdekel még, hogy mivan akkor ha veszett volt, vagy bármi baja volt? NEM A PÉNZRE VAGYOK KIVÁNCSI!!!!! A gyerekem egészsége érdekel, nem kell kioktatás csak válasz!MIvan akkor ha valami baja volta kutyának?
2009. aug. 3. 12:56
 20/87 anonim ***** válasza:
88%

Már azthiszem eleget írták, hogy felelőtlenek vagytok meg ilyesmik...

A lényeg: ha nem veszett a kutya, akkor sebet fertőtleníteni és nem lesz semmi baja a lányodnak.

Viszont, ha veszett a kutyátok, akkor nagy baj is lehet, mert a veszettség elleni oltás is(embernél, a hasbaadós injekciókra gondolok) csak addig hatásos, amíg nem jöttek elő a tünetek, lappangási idő lehet 8 naptól kb 2 hónap is. Ha megjelentek az első tünetek, az ember és a kutya is menthetetlen :( Ez a kemény igazság, a veszettség egy halálos, idegrendszert támadó vírus...

A kutyát pedig nem csak ti tudtátok volna nevelni, hanem ahogy értelmeztem van egy nagobb lányotok is. Ő szerintem simán tudott volna napi 1 órát foglalkozni a kutyával, nem feltétlenül kell az agyonhajszolt szülőknek, a lényeg, hogy kölyökkortól kell kezdeni a nevelését...

Egyébként a németjuhász és a kaukázusi is őrző-védő kutya, a kau ráadásul nagyon agresszív tud lenni és ha jól tudom még egygazdás is, vagyis nagyon nem családi kutya.

És mivel munkakutyák, KELL velük foglalkozni.

Felelősségteljes ember utánaolvas a fajtának, amit választ (vagy keverék esetén a mindegyik fajtának, ami van a kutyában)

2009. aug. 3. 12:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!