Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen súlyos kutya betegségek...

Milyen súlyos kutya betegségek vannak, és milyen büntetést kaphatunk ezért?

Figyelt kérdés
Ma reggel a kutyám (németjuhász és kaukázusi keverék ) megharapta a kislányomat, bevittük ügyeletre ellátták nincs komolyabb baja, viszont a kutya nem volt beoltva már 2 éve, és az orvosok azt mondták vigyük el állatorvoshoz nézessük meg , arra vagyok kiváncsi milyen sulyos betegséget kaphat el a kislányom ? és hogy ha a kutyának van valami baja tényleg mennyivel büntetnek minket? sajnos nincs pénzünk beoltatni a kutyát és el is szeretnénk altatni! előre is köszönöm a válaszokat!
2009. aug. 3. 12:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 anonim ***** válasza:
66%
Nem kioktatni akarlak, de ha tudtad hogy nem lesz időd/pénzed foglalkozni vele, miért vettétek meg? Ez nem egy hal, hogy elvan a vízbe, néha beszórsz neki egy kis kaját és elvan... Egy kutyával FOGLALKOZNI KELL!!! és igen, ha esetleg veszett, a kislány is megkapja a veszettség ellenit, ami mint már előttem leírták, 5 oltás a hasfalba. Kellemes mit ne mondjak. Pénzbírság pedig szerintem 150 feletti lesz... :S Megérte nem beoltatni 3ezerér...?
2009. aug. 3. 12:57
 22/87 anonim ***** válasza:
86%
A dokitól nem kérdezted meg??! Nem mondott semmit?
2009. aug. 3. 12:58
 23/87 A kérdező kommentje:
és ha ma megvizsgálják a kutyát ,kiderül már ma hogy beteg volt-e? és 8 nap alatt még megelőzhető a betegség?úgy értem ha ezalatt a 8 nap alatt pl ma vagy holnap megvizsgáltatjuk a kislányt és beoltatjuk akkor is lehet baja?
2009. aug. 3. 13:00
 24/87 A kérdező kommentje:
És ha kiderül hogy tényleg baja volt a kutyának akkor ha ma vagy holnap elvisszük orvoshoz a kislányt és beoltatjuk , még gyógyítható a betegség?
2009. aug. 3. 13:01
 25/87 anonim ***** válasza:
80%
Ha ma vagy holnap viszitek a kislányt mert baja volt a kutyának akkor nem lesz baj, de arra készülj fel hogy nem lesz neki túl kellemes...
2009. aug. 3. 13:03
 26/87 anonim ***** válasza:
86%

a kutyát megfigyelés alatt szokták tartani, ha ilyen eset történik, hogy feleslegesen ne oltsák a gyereket.

ORVOS MIT MONDOTT?? Azt nem írnád le? Lehet könnyebb akkor válaszolni....

2009. aug. 3. 13:04
 27/87 anonim ***** válasza:
53%

Már megint jönnek vele, hogy ne altassátok el... Ha egy kutya többször emberre támad, el kell altatni. Majd ha téged, vagy a te gyerekedet marcangolná össze ok nélkül, akkor is ennyire védenéd? Én is szeretem az állatokat, de egy ilyen kutyát felelőtlenség elajándékozni, pláne úgy, ha nem mondod el, hogy már többször is támadott emberre. Ha meg elmondod, akkor nem kell senkinek. Szoktam kutyaidomítós műsorokat nézni, és ott volt olyan, hogy a kutya nevelője mondta, hogy el kell altatni a kutyát, nem lehet vele mit csinálni, mert 3x harapta meg a 6 éves kislányt. Utolsó alkalommal nem sokon múlott, hogy nem a torkát harapta át. Előző alkalmakkor kajáért harapott, utoljára már csak úgy.

Abban viszont igaza van a többieknek, hogy ha nem tudod beoltatni, akkor minek kell a kutya? Ha etetni tudod, akkor oltásra miért nincs? Mi is nehéz körülmények között élünk, de arra mindig összespóroljuk, hogy a kutya be legyen oltva. Így felelőtlenség állatot tartani.

28/87 anonim ***** válasza:
62%

mivel már látta orvos a kislányt, sínen van a dolog, és ha beteg a kutyus, akkor sem lesz baj, mert időben vagytok.

a kutyust ne altasd el, kérlek, keressetek neki gazdát vagy adjátok menhelyre. merre laksz? én borsodban. hátha tudok segíteni. meg van egy pár ingyenes oldal is, ahova felteszed a hirdetést és 3 héten belüól lesz új gazdája.

29/87 anonim ***** válasza:
46%
13:04, amúgy nem lehet a kutyát megvizsgálni, nem lehet megmondani,hogy veszett-e (ugyanis agyvelőre van hozzá szükség)...ezért van megfigyelés: elzárják és várják a tüneteteket.
2009. aug. 3. 13:06
 30/87 anonim ***** válasza:
48%
2 év alatt még védett a veszettség ellen a kuyta, ha addig oltva volt!
2009. aug. 3. 13:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!