Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vegyek egy új kutyát vagy ne?

Vegyek egy új kutyát vagy ne?

Figyelt kérdés
A kiskutyusunk 1 hónapja halt meg betegségben 7 hónaposan.És szeretnék újat venni csak nagyon félek hogy a másik kutya a helyébe lépne és a Lizzit pedig elfelejteném.Pedig nagyon jó lenne egy új kutya mit tegyek vegyek kutyust?
2009. júl. 28. 14:15
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
Igen, nem kell kutyasuliba vinni. Én sem viszem, mégis okos, szeretem. Bár nem tudja mi az hogy ül, vagy fkszik, csak azt, hogy ha mondom neki hogy hop akkor felugrik, de nekem így jó. Amúgy meg neten is fent vannak ezek az lapszabályok, nem kell könyvse.
2009. júl. 29. 16:26
 42/56 anonim ***** válasza:
Egyetértek 16:23-assal. Az jött le, hogy van a kutya és kész. Szeretjük, aztán az, hogy az alapvető dolgok meglegyenek, nem számít. Nőhet a fejére, aztán ha baj történik, nem ő lesz a hibás.
2009. júl. 29. 16:27
 43/56 anonim ***** válasza:
100%

Akarsz a kérdésedre választ? (alaposan tanulmányozva a hozzászólásaidat, az én véleményem):

NE VEGYÉL ÚJ KUTYÁT!

Várj néhány évet és utána vegyél.

(Tudom, úgy sem fogadja meg, de akkor meg minek kérdez)

2009. júl. 29. 16:29
 44/56 anonim ***** válasza:
A kutyasuli (a kutya képzése) azért fontos, hogy ha kimész a kutyával az utcára, nyugodtan, rendesen közlekedjen veled. Ha azt mondod neki, hogy hozzám, akkor visszajöjjön. Ne őrjöngjön más kutyákra, ne szaladjon el. Ne támadjon meg senkit, ha valamit el akarsz venni tőle, azt elengedje. És még sorolhatnám. Ez a kérdés átment abba, hogy legyen másik kutya? De mostmár alapvetően érdekes a kérdés, nem pedig úgy, hogy szegény halott kutyus helyett legyen-e egy új.
2009. júl. 29. 16:33
 45/56 anonim ***** válasza:
Azért milyen jó ha több infó is kiderül a kérdezőről...
2009. júl. 29. 16:35
 46/56 A kérdező kommentje:

Nem mondtam hogy nem fogadom meg és békén lehet ám hagyni én csak választ kértem hogy ti mit tennétek erre letámadtok.És nem keveredek ellent mondásba.Az egész úgy kezdődött hogy valaki írta hogy 50%ba az én hibám hogy meghalt a kutya.Tudja ő hogy mi volt tudja ő hogy hogy történt szerintetek egy 7 hónapos kutyának honnan a fenéből kéne tudnia hogy nem lehet úton átmenni keverék volt elég nehéz keveréket nevelni.Meglátott az út másik felén egy kutyát átakart futni a bnőm akimelettem ált kicsúszott a kezéből a póráz és ez lett a vége próbáltam utána futni de nem értem uton.És úgy siettünk kocsival az állatorvoshoz ahogy csak tudtunk.És én mindent megtettem hogy a kutyámnak jó élete legyen és ti ne merjetek olyanokat mondani hogy nevelni se akartam.És azért nem mondtam meg az elején hogy mi történt vele mert nem akartam a bnőmet megbántani mert neki is elég rosszul esett hogy meghalt.És nyugodtan mondjatok rám mindent hogy nem akarom nevelni meg hogy azt akarom hogy maradjon kajla.Nem érdekel az a lényeg hogy én tudom hogy mindent megadtam neki és mindent megtettem hogy szép élete legyen.

ENNYI

2009. júl. 29. 16:36
 47/56 anonim ***** válasza:
Júúúújjjjj! Tényleg hagyjuk szerintem is, legyen ennyi, mert ez az utolsó hozzászólás mindent elárul rólad. Nem érted meg, hogy a kérdés már nem az, hogy meghalt a kutyám, legyen-e egy új, hanem az, hogy meghalt a kutyám, legyen-e egy új, úgy, hogy nem nagyon vagyok tisztába az alapvető nevelési dolgokkal, mindent ráhagyok a kutyámra .... stb. Most is, amiket írtál. Keverék kutyát nem lehet tanítani. Miről beszélsz??? Kezdj el olyan fórumokra járni ahol hozzáértők beszélnek kutyákról, nevelésről stb. És tanulj, okulj. VAgy olvass könyvet. Nyilván vannak könnyebben képezhető és nehezebben képezhető kutyák. De motiválni minden kutyát lehet, ha fajtiszta, ha keverék, annyi a különbség, hogy az egyiknek 10 nap kell, a másiknak 30 (csak úgy mondtam két számot). Érted már??? Nem bántani akarunk, csak neked akarunk jót, és a leendő kutyádnak.
2009. júl. 29. 16:43
 48/56 A kérdező kommentje:
Csak az a gond hogy nekem más jött le
2009. júl. 29. 16:45
 49/56 A kérdező kommentje:
És nem azt mondtam hogy nem lehet hanem hogy ELÉG NEHÉZ tudom hogy segíteni akartok de nehogy a végén az legyen hogy én öltem meg a kutyát.amőgy így kezdőtött az előző is mindenki máshogy fogta fel amit leírtam
2009. júl. 29. 16:47
 50/56 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta, hogy te ölted meg a kutyádat. Az már más kérdés, hogy tehettél volna azért, hogy ne így alakuljon. Éppen erről beszéltem akkor, amikor azt írtam, hogy taníttatni kell a kutyát. Mert ha meg lett volna neki tanítva, hogy amíg nem hallja a vezényszót, addig nem mehet sehova, akkor még póráz sem kellett volna rá, ott maradt volna melletted. Tudom, hogy ez nem egyszerű, de akkor maradj a póráznál. Én úgy közlekedek a kutyával, hogy rajta van a póráz, gyengére engedem, nem hagyom, hogy feszüljön és amint érzem, hogy kezd húzni, azonnal rászólok, vagy megrántom a pórázt. Soha, egyik kutya se ment még el, sőt, ha merészebb lennék, azt is bevállalnám, hogy póráz nélkül sétáltassam őket. A férjem bevállalja. Tudom, kevés kutya van ami képezve van, de "hirdessük az igét", mindenkinek jobb a képzett kutya, gazdinak is, kutyusnak is!!
2009. júl. 29. 16:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!