Más szerint is csonkolás az ivartalanítás?
A kerdesre valaszolva: De a ivartalanitas csonkolas. Viszont, altatasban, erzestelenites alatt vegzik, igy joval kevesbe viseli meg az allatot mint egy elhuzodo vemhesseg-szoptatas.
(A him allatokrol nem tudok ilyen biztos tenyt, inkabb csak tapasztalat - macskam volt, hogy egy verekedesbol a felepulese tobb mint egy hetig tartott, a ivartalanitas utan harom nappal mar ugy csinalt, mintha "mi sem tortent volna".)
Ugyhogy, korubelul 3 ut all a felelos allattarto elott:
Ivartalanitas - ami csonkolas, mint peldaul a kutyaknal a farkaskorom eltavolitasa.
Az allat "kielegulesenek biztositasa" mind "gumival, esetleg "manualisan". ( Gusztus dolga...)
Teljes elzaras: Ezt allatkinzasnak tartom, mert "penz, se poszto"
Azt figyelembe veve, hogy az allatoknak nincs "nemiseg tudatuk" (szoval ok nem tudjak, hogy a herekben termelodo spermium, esatobbi, (mehecseke es virag tortenete) szerintem a leghumanusabb megoldas a problema gyokereinel valo megoldasa.
"Az emberek kepesek visszafogni magukat. Az allatok nem. Naluk sajnos csak az ivartalanitas a megoldas. Mondjuk szerintem ez kellene azoknal az embereknel is, akik nem kepesek visszafogni magukat..."
jártál már menhelyen kedves kérdező?
hát úgy látom h nem...
én ezen a héten is voltam és nem volt nagy élmény :( 100-300 kutya sírása ugatása :( szörnyű és azok az állatok közül jó ha 50 gazdára talál ja és arra nem gondoltál h ha ráengeded a kanodat az egyik szukára akkor az a TE felelőséged!!!!
ahogy az előttem lévők is monták próbáld ki bezárva lenni amikor kanos vagy és ott van a párod meztelenül...
érezz már bele az állatok életébe gondolatába
ivartalanítás az egyik leghumánusabb döntés egy állat felől . lehet h levágják a heréit de nem fog szenvedni...ugyanez a szukával is
olvasd el ezt az oldalt...
őszinte részvétem a kutyáidnak ...
Nos, itt a nemes bizonyíték arra, hogy az életkorral nem adnak észt is. (tippelek, legalább 40 körül lehetsz, ha 23 éve együtt vagy a pároddal)
Kérdező, arra nem gondolsz egy ilyen kérdésnél, hogy nem minden kutyatartó tudja megoldani azt, amit te valószínűleg körülményeid miatt meg tudsz oldani, és emiatt nem szükséges ivartalaníttatnod a kutyádat, de sokaknak tényleg ez az egyetlen megoldás ahhoz, hogy legalább egy kicsit csökkentsék a gazdátlan kutyusok számát, és a menhelyek túlzsúfoltságát. Nem mindenki gazdag, egy ivartalanítás olcsóbb, mint néhány becsúszott alomnyi kiskutya felnevelése.
Feltételezem, hogy van jó munkád, ami megengedi anyagilag, hogy egyáltalán 2 kutyát tarthass. Ma már ez is nagy szó. Vannak anyagilag nagyon rászorulók, akik bármi lehetőségen kapnak, hogy pénzhez jussanak, ezek egy része kutyákat szaporít a kiskutyákból származó bevétel reményében... NE ADJ ÖTLETEKET AZOKNAK, AKIKNEK EZ MÉG ESZÉBE SE JUTOTT, ÉS INKÁBB IVARTALANÍT...
Szerintem itt le is lehet zárni a vitát. A kedves kérdező megkapta a választ, miszerint a válaszolók szerint nem csonkolás az ivartalanítás, az Állatorvosi Kamarával együtt hasznos dolognak tartják, ami megelőz egy csomó betegséget, megkönnyíti a kutya életét, segít abban, hogy kordában legyen tartva a kutyák/macskák száma, ami az állattenyésztés alapja.
Az, hogy ezt a választ ő nem tudja elfogadni magánügy, az indokokat nem tudja felfogni, személyes probléma.
Ennyi.
A hisztis szivi vagyok, aki egyébként 23 éves, és fiú. Nem vagyok ideges, csak megdöbbentő, mennyire önfejű vagy, ami még önmagában nem gáz, de ha ez hülyeséggel párosul!
Nyilván mi vagyunk a hülyék, meg az Állatorvosi kamara, az állatvédők, stb. :)
Az nem értem igazán, hogy miért tetted fel a kérdést? Poén? vagy komolyan gondolod? De ha komolyan gondolod, akkor mégis miért nem fogadod el az indokokat?
10:22-es ez LOLLLLLLL!!!!!
Igazad van,legalább kutyáét kapja be.
NA IDEFIGYELJÉL! Te okostóni.Fogjad már föl hogy a mai világban túlszaporodott a kutya, márpedig a tüzelést és a heréket az Isten azért teremtette a kutyáknak hogy több kutyát csináljanak.Na már most ez max a tenyésztőknek és azoknak akik kiskutyát akarnak jó.De az ivartalanítás a kutyának is csak jó lehet.Nem értem Miért vagy iylen maradi, furán hangzik hogy levágják a heréjét meg kiveszik a méhét (amúgy a kutya nem érzi a fálydalmat iylenkor, te észlény), De az talán nem hangzik furcsán hogy az ember seg.éből kiveszik a zsírt majd az ajkaiba töltik!?
Hiába természetellenes a dolog ha egyszer hasznos, te kis buta.
A kutya csak többet szenved hiddel mintha ivartalanítanád.
Maradi vagy és buta!! Jah és az előítélet...peff...
Nekem kiskoromban kivették a mandulámat, ami szintén csonkolás, és szintén nem kérdeztek meg róla...
Mit képzelnek magukról ez emberek??? Engem ez felháborít!!!!
Kb ennyit tudtam hozzáfűzni a témához. Minden csak felfogás kérdése. Ha azt nézed, hogy kiknek az érdeke az ivartalanítás, akkor más színben látod az egészet. Mert ugye elsősorban érdeke az állatnak, mert így nem szenved a párzási időszakban, vagy nem szenved a folyamatos fialásoktól. Érdeked neked, mert nem kell tucatnyi nem várt kiskutyát felnevelned (van, aki tényleg nem engedheti meg magának ezt a luxust). Érdeke a menhelyi kutyáknak, mert így jobb körülmények közt élhetnének, mintha évente újabb több száz kutyával gyarapodna a menhelyen élők száma, illetve talán több esélyük lenne gazdit találni. És persze a világnak is érdeke, mert kevesebb állat kóborolna az utcákon. Azokról a kutyákról már nem is beszélek, akiknek jobb lenne meg sem születni, mintsem születésük után a szemetesben, vagy a folyóban landolni.
Mint mondtam, felfogás kérdése minden. De te az észérveknél előbbre helyezted a kutyák általad vért lelki sérüléseit, amit az ivartalanítás okoz. A kutya nem fogja magát ezáltal kevésbé nőnek/férfinak érezni. Csak egy állatról van szó, akiben nincs nemiség tudat. Nekik ez az egész csak ösztön dolga és a cél: minél több utódot létrehozni. Csak kérdés, hogy van-e erre szükség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!