Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Más szerint is csonkolás az...

Más szerint is csonkolás az ivartalanítás?

Figyelt kérdés
Én sosem csonkoltatnám meg a kutyámat szerintem ez az emberi kegyetlenség netovábja. Levágni egy kutya heréit meg kiszedni a méhét???? Mit képzelnek magukról ez emberek??? Engem ez felháborít!!!!
2009. júl. 19. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
99%

Nekem ugyan nem kutyám van, hanem macskám. Pár hónappal ezelőttig egy fiú és egy lány is volt. Mivel mindkettő szobamacska volt, nem nagyon tudtunk tenni ellene, hogy összepározzanak, így évente kb 2-3 alkalommal fialt a macskám, ami eléggé megviselte, mert vagy állandóan fias volt, vagy épp kölykei voltak.

Most már nincs meg a kan macska, azóta viszont megszenvedi a párzási időszakot. És vele együtt mi is.

Nem tartom csonkolásnak, de mindegy is, akárminek tartom, mi ivartalanítani fogjuk, mert csak kínlódik szegény. Ha nem párzik, akkor azért, ha meg fial, akkor azért. Nem beszélve arról, hogy egyre nehezebb elajándékozni a kölyköket, mi pedig nem tudjuk őket felnevelni. Gondolom azt mondanom sem kell, hogy megölni meg nem lenne szívünk őket.

Gondolom a macskát nem fogja lelkileg különösebben megviselni a dolog, max egy ideig. Mint ahogy az is meg szokta viselni, amikor elvesszük tőle a kiscicáit.

2009. júl. 19. 12:08
 22/73 anonim ***** válasza:
2%

Én láttam cicát ivartalantás után :( nagyon sajnáltam. Nekik azért ez egy nagy trauma, maga az altatás meg meg minden...

El lehet köttetni is ami sokkal emberségesebb.

2009. júl. 19. 12:12
 23/73 A kérdező kommentje:

Itt a video. Na ha szerintetek nem levágják a heréket akkor mit csinálnak velük? Mert nem hagyják a helyükön...

http://www.youtube.com/watch?v=cACIBcaeqSg

2009. júl. 19. 12:13
 24/73 A kérdező kommentje:

"Akkor majd mikor 6-7 kölyköt nevelsz jusson eszedbe mennyi olyan állat van akik menhelyeken vannak,és megszülettek mert a dilis gazdáik nem voltak hajlandóak ivartalanítani a kutyát!"

MONDOM 10 ÉV ALATT EGYSZER SEM VOLTAK A SZUKÁMNAK KÖLYKEI, TANULJ MÁR MEG OLVASNI TE CSÖKKENT ÉRTEMŰ!!!!

2009. júl. 19. 12:14
 25/73 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nagyobb kínzás az állatnak, ha bezárva tartják, hogy ne tudjon párosodni, mintha ivartalanítják, és élhet szabadon. Naná, hogy egy szobacica nem esik teherbe, de élet az egy állatnak, hogy soha életében nem lát fűt, fát, virágot, madarat?
2009. júl. 19. 12:18
 26/73 anonim ***** válasza:
91%
Jaj istenem. Mint a kérdésedből és most legutolsó kommentedből is kederült, nálad alapvető intelligenciaproblémák vannak. Eddig is tudtam, hogy teljesen felesleges érveket írni neked, de most már biztos is vagyok benne, utána nem néznél, az érvek közt disztingválni nem tudnál.
2009. júl. 19. 12:19
 27/73 anonim ***** válasza:
93%

A legtöbb menhely dugig van az ilyen "felelös" gazdik miatt. Komolyan mondom az ivartalanitatlan kutyákra ki kellene ujra vetni az eb-adot és a menhelyeknek adni a pénzt. Valamelyik elözönek, annak aki merő jóságból a menhelyre adná a kiskutyákat: minden menhelyre vitt kutya az ott lévők elöl veszi el a helyet és az ennivalót. Ne hívd magad mégegyszer felelös állattartónak.

Kiakaszt az emberi hülyeség.

2009. júl. 19. 12:19
 28/73 anonim ***** válasza:
94%
Az egy dolog, hogy neked 10 év alatt nem volt kölyök.... szerencséd volt és abban is hogy nem lett egészségkárosodása az állatodnak. De viszont attól teljesen ledöbbentem, hogy felteszel kérdést, sőt válaszokat vársz és aki válaszol, azt simán le csökkent elméjüzöd. Akinél probléma van agyilag az Te lehetsz, ez szűrheti le a kommentjeidből. Ja.. és azt elfelejtetted a kérdésedben leírni, hogy csakis Veled egyező véleményen lévők írjanak!
2009. júl. 19. 12:27
 29/73 anonim ***** válasza:
95%
Az a legnagyobb pofátlanság az ilyen "inkább beadnám a menhelyre"-mentalitásúak részéről,hogy életükben nem segítettek egy menhelyi állaton sem,sőt inkább szaporítanák a számukat.
2009. júl. 19. 12:28
 30/73 anonim ***** válasza:
95%

TE VAGY A CSÖKKENT ÉRTELMŰ! és azért mert ilyen f*asz dolgokat kérdezel hülye!

Ha nem szült örülj neki!

És azért nem szedik ki nekünk anyáink a méhünket mert nekünk EMBEREKNEK van óvszer....stb.

A hülye kérdező meg akkor háboródjon nyugodtan,agyon iskolázott!!!

Akkor is a normálisabb gazdik akik tudják hogy nem tudnák nevelni a piciket,akkor az anyát ivartalanítják.Ennyi.

Kérdezőnek:remélem a kutyád soha nem fog szülni,mert sajnálnám a kicsiket,részvétem a mostani kutyádnak is.Szegényke...

2009. júl. 19. 12:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!