Más szerint is csonkolás az ivartalanítás?

Nekem szegény kutyáim közül mind ivartalítva volt/van.
Szerencsétlen,megkínzott kutyáim közül egyik 15,másik 17 évig élt,a mostani fél évesen lett ivartalanítva(talán jobb neki,mintha szaporítóhoz kerülne vagy ilyen célra ellopná valami kutyaviadalos).
Egy sem volt különösebben letörve,tönkremenve lelkileg a "csonkítás"miatt.A foxikeverékem ivartalanítás előtt gyakran meglépett,napok múlva jött haza lefogyva,megtépve,volt hogy összeverve.Ivartalanítás után ez mind megszűnt,nyugodt életet élt.
Rokon kutyája minden évben ellett,kicsik patakba fojtva,a szuka 8 évesen halt meg emlőrákban.Biztos jobb volt neki így,mintha ivartalanítva lett volna...

De sokat gondolkodta ezen én is.
3 éves kan kutyám van, férfiassága teljes bírtokában, mert így éreztem korrektnek.
De párt nem tudok neki keríteni, a tözeléseknél csak szenved szegény, könnyebben nekitámadnak más kankutyák, szökik a nózija után ha nagyon vonzó szagot érez (na jó, ma már nem, elértem, hogy fegyelmezett).
Szóval egyrészt meghagytam a férfiasságát, másrészről viszont nem tudom biztosítani neki, hogy meg is élhesse azt.
Nem tudom, mi a helyes. Tényleg nem.

Én is hasonlóan érzek az ivartalanítással kapcsolatban, ugyanakkor tudsz mást módszert az állatok szaporodásának megállítására? Kertesházban élünk, három nőstény cicánk van, és ugye a macska nem az a típusú állat, akit megállít egy kerítés, minden évben minimum 15-20 új kismacskával örvendeztetnek meg minket. Az egész nyarunk gazdikeresésből áll, ráadásul egyre több macskánk van, mert 1-2 mindig a nyakunkon marad. Szóval én is fontolgatom az ivartalanítást. Az a baj, hogy az állatok a szaporodás során "túlbiztosítják" magukat, egyszerre 3-5 kölyköt is szülnek, de a természetben ritkán marad meg mind, megeszik más állatok, megbetegnek, meghalnak stb.. Háziállatként viszont minden kölyök biztonságban megmarad, és elképesztő iramban sokszorozódnak meg az állatok. Én lennék a legboldogabb, ha minden macskának könnyedén gazdát lehetne találni, de a legtöbb ember legfeljebb egyetlen állatot hajlandó tartani, és hallani sem akar további cicusokról, ha már van neki egy.
De ha van egyéb ötleted, az ivartalanítást és a kismacskák likvidálását leszámítva (ez utóbbira nem vagyok hajlandó), csupafül vagyok.

Egyáltalán nem kínzás,nem tudom hol van az eszed!!!
Akkor majd mikor 6-7 kölyköt nevelsz jusson eszedbe mennyi olyan állat van akik menhelyeken vannak,és megszülettek mert a dilis gazdáik nem voltak hajlandóak ivartalanítani a kutyát! tudod te mennyi szegény kis állat van menhelyen??? ha nem akkor menj el egyre,és meglátod hogy az emberi felelőtlenség mennyire jelen van!
Neked könnyű ahogy az egyik kedves válaszoló írta,te akkor kefélsz amikor akarsz,de az állat nem mert kölyke lesz...
Gondolkozzál már az istenért!!!

Én nem ivartalnitottam egyetlen állatomat sem, és kölykök sem születtek, pedig anno volt 3 macsekom egyszerre.
Most egy fiú meg egy lány kutyusom van, és odafigyelek rájuk tüzelés idején. Ha úgy alakulna akkor sem ölném le a kölyköket, hanem beadnám a menhelyre, mert mindenhol vannak ám menhelyek és sok helyen befogadnak még ha kevés is a hely, és persze minden elkövetnék hogy örökbe fogadják őket.
A fülüket sem vágatnám le soha meg a farkukat sem csak azért hogy "csinibbek" legyenek. Ezeket mind csonkitásnak tartom , hogy az emberek kényelmére szolgáljon. Az állattartás felelősség is. Amúgy van állati fogamzásgátló is lány egyedeknek.
Anyáink sem távolítják el a méhünket hogy ne essünk teherbe....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!