Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel vegyem rá a szüleimet,...

Mivel vegyem rá a szüleimet, hogy ne akarjanak fedezőkant csinálni a kutyánkból és ivartalanítsuk?

Figyelt kérdés

Van egy fiú TK-s borderünk és a szüleim akarnák, hogy fedezzen. De én szeretném ha ivartalan lenne, mert sportolni akarok és úgy némileg jobb a tüzelés és a dominancia miatt is. De szüleim hallani se akarnak róla :(.

14/L

2012. júl. 25. 01:09
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
76%

Nem kell velünk egyetérteni. Ahogy én sem értek veled egyet.

Más a fogalmunk a felelősségteljes állattartásról.

Az pedig több okból kifolyólag pont nem érdekel, hogy te hogy vélekedsz arról, hogy milyen állattartó vagyok.

2012. júl. 25. 15:44
 32/54 anonim ***** válasza:
77%

Pont az ilyen emberek miatt van az, h nagyon sok hazai külföldi tenyésztő NEM ad el ivaros kutyát Mo-ba.

És őszintén szólva megértem őket.

2012. júl. 25. 16:09
 33/54 anonim ***** válasza:

Az mit jelent, hogy hazai külföldi tenyésztő?

Most vagy hazai, vagy külföldi?

És nem Mo-ba hanem Magyarországra!

Ha kifizeted a kutyára a több ezer eurót, akkor ad el kutyát hidd el!

2012. júl. 26. 10:59
 34/54 anonim ***** válasza:

Elnézésedet kérem, egy "és" kimaradt.

És hidd el, nagyon sok nem ad el akkor se, ha milliókat fizetnél érte. Itt van olyan tenyésztő fenn, aki ide szimplán NEM ad el kölyköt, se ivarosan, se ivartalanítva. De olyan is van, aki inkább bevállalja a kiskori ivartalanítást, de itt ivarosan nem ad el.

2012. júl. 26. 11:03
 35/54 anonim ***** válasza:

Alexandrának és Rednek, olyanról hallottatok már, hogy megvannak a szűrések a szülőknek é beteg kutya születik?

És olyanról , hogy pl, létezik szerzett patella luxatio is ? Vagy a diszpláziás kutyáknak sokszor a gazda a hibás?

És még több száz olyan betegség van amiről nem feltétlenül a kutya tehet...

Igen a Tenyészkutyákat szűrjük de nem mindegy, hogy milyen áron! És rengeteg kutya kerül úgy tenyésztésbe, hogy teljesen 0 csípő és a kutya menni sem tud szinte.....

Vagy a szem és még sorolhatnám...

2012. júl. 26. 11:10
 36/54 anonim ***** válasza:

ismerek én is ilyen Tenyésztőt de ritka !

Általában a pénz dominál az embereknek és nagyon kevés a tiszta lelkiismeretes tenyésztő!

2012. júl. 26. 11:13
 37/54 anonim ***** válasza:
Ja és kimaradt az ilyen lelkiismeretes Tenyésztők nem a legnagyobbak között vannak!!!!!!
2012. júl. 26. 11:14
 38/54 anonim ***** válasza:

Abban vagyok jártas, ami a kutyámnál érintett lehet és igen, tudom, hogy a dp-t helytelen táplálással stb-vel is dp-ssé teheti a gazda. Ezért kell körbejárnia mindenkinek a dolgot, mielőtt kutyát vesz, mert nem mindegy a tartása sem.

Továbbra is ragaszkodnék az egészséges, szűrt szülőkhöz, beteg kutyát ne szaporítson senki.

2012. júl. 26. 11:16
 39/54 anonim ***** válasza:

Így van beteg kutyát nem kell szaporítani!

De honnan tudjátok, hogy a kérdező kutyája milyen?

lehet , hogy kiemelkedő példánya a border állománynak!

2012. júl. 26. 11:20
 40/54 anonim ***** válasza:

Nagyon is tisztában vagyok vele, h milyen betegség alakulhat ki és ezekre kiváló szülőktől is mekkora esély van. Én a rotik szerelmese vagyok, gyakorlatilag köztük "pusztít" legmagasabb számban a dp és a patella.

Azt nem vitatom, h a kérdésben szereplő kutyus lehet, h a világ élvonalában lenne, de nem tudhatjuk. Se egy tenyésszemléje nicnsnen, se munkavizsga, se semmi. A szülők max odáig jutnak, h JÓ ESETBEN egy tk-s szukát keresnek mellé. Senki nem tudja megállapítani, h mi van a kutyákon belül, mi üthet ki a kölykökön, mit hodoztak a felmenők, stb. Ehhez kéne a szaktudás.

Tegyük fel h még a tk-t is kiváltanák, csak ugye ők nem tudják.

És van egy olyan sejtésem, h messze nem az a variáció lenne, amit én itt most leírtam.

És senki sem állítja, h minden tenyésztő jó és megbízható. Amikor valaki kutyavásárlásra adja a fejét, akkor az adott fajta tenyésztőinek alaposan utána kell nézni. Ismerek több fajtából is olyan tenyésztőt, h max akkor kéne tőle kutya, ha ingyen adná (de talán még akkor se).

De a szaporítókat semmiképp se lehet megbízhatónak és jónak nevezni.

2012. júl. 26. 11:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!