Hol találok Amerikai Staffordshire Terrier (törzskönyves) fedezőkant?
Budapest, vagy vonzáskörében?
google-ba beütöttem, de eddig 2 szép kant találtam csak.:(
miért ne szaporíthatna??
de majd PONT miattad nem fogja
hülye vagy te
nyugodtan szaporítsd:9 sok embernek kell kiskuty akiknek nem 100 ezerért kell kitünő kutya, hanem 10-20 ezerért csak egy házi kedvenc az hozzád fog menni
Azért te nagyon okos, utolsó , mert tudod a tenyésztés tönkre teszi a fajtát!
Szerinted abba mi a jó, ha lesz egy rakás kiskutya amiknek nagyrésze lehet hogy beteg lesz?
Áruld már el, mert én nem tudok rájönni.
Kiállításokon. Gondolom a te szukád is törzskönyves, ezért keresel neki törzskönyves kant. Érdemes lenne kiállítanod őt is, elvinni tenyészszemlére, ahol ajánlást is kapsz, milyen pár illik hozzá, ill. minimum diszpláziára leszűretni, plusz minden olyan genetikailag öröklődő dologra, ami a fajtát érinti. A kannal szemben pedig ugyanezen elvárások kellenek.
Igazából az kevés, hogy a kan is szép, meg a szuka is, olyan pár kell, amelyik a te kutyádat tökéletesíti, s mivel minden kutyának vannak hibái, azt is nézni kell, hogy a másik fél javítsa ki ezeket a hibákat - méghozzá nem ellenkező hibával, hanem azzal, hogy ő abban a dologban szabályos (pl. laza hátú kutyát nem púpossal párosítunk, hanem szabályos hátúval stb.).
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Igen törzskönyves szukám van, 15 hós, 2x volt eddig állvemhes, a doki azt mondta ha legközelebbi tüzelésénel nem pároztatjuk be, ki kell pakolni. Mi tenyésztésre vettük 100 ezerért, neves tenyésztőtől. Októberbe akartuk vinni tenyésszemlére, dp szűrésre, a kennel nevünket ezek után akartuk kiváltani, de sajnos a természet közbeszólt. Szombaton elkezdett tüzelni a szukánk, muszály befedeztetnünk.:( Abban reménykedtünk hogy 18 hónapos koráig kihúzza a tüzelés, de nem sikerült:( Mert ennél a fajnál a MEOE szerint 18 hós kora felett lehet pároztatni.
Ez az egy alom lenne törzskönyv nélküli, a többi szigorúan törzskönyves. Ja és azért nem akarjuk a MEOE-nál bejelenteni a pároztatást, mert akkor felülbélyegzett törzskönyvek lesznek.
Eszem ágában sincs szaporítani!!!
Sajnos nem csak a mi orvosunk mondta. Mésik orvos is a tenyésytőnk is.
Már meg van az apajelölt.
Én a helyedben a következőt tenném: még ha felülbélyegzett is lesz a kicsik törzskönyve, akkor is törzskönyves kannal pároztatnék, és letörzskönyveztetném a kicsiket is. Kár lenne, ha így indulna az első alom. :( A kölyköket hobbira adnám, valamivel olcsóbban, mint egyébként, és ivartalanítási kötelezettséggel.
A tenyésztőtökkel beszéltél? Talán tudna segíteni párt választani. Mert a nehézség az, hogy a kutyádnak még nincs minősítése, az idő szorít, de jó kant így nehéz lesz találni. :S
Egyébként én is hallottam már ilyet, amit a dokid is mondott, de szerintem érdemes lenne megkérdezni egy másikat is. Azért szokták ezt ajánlani, mert fennáll a gennyes méhgyulladás veszélye, aminek következménye a kipakolás, de nem tudom, nem vagyok állatorvos, azért megkérdeznék mást is, mert nehezen tudom elképzelni, hogy ez igaz lenne. Óvatosnak kell lenni a dokikkal is, mert sokszor pénzéhesek és sajnos láttam már nem egy olyan orvost, aki alom lehozására biztatta a gazdikat, mivel neki egy alomból elég jó bevétele volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!