Mit kell nézni yorki kutyus vásárlásánál?
Én erre a törzskönyv mizériára csak annyit mondok , hogy az lócart sem ér, ha van törzskönyve egy kutyának ! A mai kis hazánkban el lehet szépen intézni, hogy kapjon olyan is törzskönyvet, hogy .... ámen !
Én kutya választásnál nem azt néztem, hogy van a törzskönyv vagy nem, hanem a tenyésztőt először is, aztán pedig a kutyát, akitől a kicsik vannak ( milyen eredményeket ért el , milyen a vérvonala!) , számomra az ÉDES KEVÉS, HOGY VAN EGY KUTYÁNAK TÖRZSKÖNYVE !
Volt már olyan kutyám, akit gyerekkorban törzskönyvvel vettem, de nem vihettem egy kiállításra sem... no commment , nem a kutya tehetett róla és ugyanúgy imádom a mai napig !
21/L
És ugyan áruld már el, hogy a törzskönyv nélkül hogyan állapítod meg hogy milyen a vérvonala?
Az meg, hogy el lehet intézni... Persze, mindent el lehet intézni. Ilyen alapon zárjuk be az összes egyetemet, mert diplomát is lehet kapni a józsfvárosin.
Nem azt írtam, hogy törzskönyv nélkül állapítom meg milyen a vérvonala ! Hol írtam én ilyet ???
Azt írtam, hogy az édes kevés, hogy egy kutyának van törzskönyve !
És igen, el lehet intézni a törzskönyvet akár tetszik, akár nem, ehhez nem kell bezárni semmit ... a másik , attól, hogy neked van egy "vásárolt" orvosi diplomád nem fogsz tudni műteni ! azért a szezont a fazonnal ne keverjük már !
ÉN EGY SZÓVAL NEM ÍRTAM OLYAT, HOGY FELESLEGES A TÖRZSKÖNYV !!! HOL A FRANCBA OLVASTOK KI ILYET AZ ÍRÁSBAN ?????
Azt írtam, hogy édes kevés, ha van törzskönyve egy kutyának ! Ezért nézem meg a vérvonalat is , mivel van két kutya az egyiknek is van törzskönyve és a másiknak is ! Az egyik szülei, nagyszülei, déd, ük stb szülei fajtagyőztesek, sorozatban nyerték az első helyeket a kiállításokon, ( nem csak Magyarország külföld is ...), a másik szülei , nagysz....stb voltak ugyanúgy kiállításon , de lehet egy évben csak egy kettőn és lehettek nyertesek is, melyiket veszed meg ???
Mellesleg, akinek van pénze minden egyes kiállításra elvinni a kutyáit, annak nem lesz gond elvégeztetni , és el is fogja !!! a szűréseket a kicsiken !
Én csupán arra próbáltam véleményt nyílvánítani, hogy nem elég az, hogy van törzskönyve, mert mindenki erről beszél, hogy törzskönyves kutyát !!! Igen ám, de nem mindegy milyen törzskönyves az a kutya !!!
Ezen mit a jó eget nem lehet megérteni ???? :D
Amúgy ha ugyanannyiba kerülne a suzuki , mint a merci , te a suzukit választanád ? mert annak is négy kereke és egy kormánya van, egy forgalmi engedélye és így tovább, és ugyanúgy elmegy a-ból b-be ?
Nyugi, nyugi. Ne akadj ki. Nem éri meg. Elbeszéltek egymás mellett, pedig szerintem pont ugyanaz a véleményetek a dologról.
Szerintem, ha valaki hobbi célra vesz kutyát, őt igazán nem érdekli, hogy hányszoros fajtagyőztesek a szülei. És - bár tenyésztési céljaim vannak - engem se. Vannak sokkal fontosabb dolgok is: egészség, vérvonal, és elsősorban az, hogy nekem tetszik-e egy kutya. De ezt egy kezdő kutyatartónak nem kötelessége tudni. Sőt... Szerintem nem is várhatjuk el tőle. Elvileg erre vannak a tenyésztők. Hogy útmutatást adjanak a leendő gazdiknak. Csak sajna köztük is vannak olyanok, akiknek mással kéne inkább foglalkozni. (És akkor még finoman fogalmaztam.)
OFF:
Azért azt ne mondjuk 1 kutyára se hogy 0Ft az értéke. Mindennek annyi az ára, amit valaki hajlandó érte megfizetni. Eszmei értéke van egy láthatóan meghatározhatatlan fajta keveréknek is. Annyit meg nem szégyen elkérni egy kutyáért, mint amennyibe az orvosi költségek (oltások, féregtelenítés, chip, esetleg ivartalanítás került).
Mielőtt valaki félreértene, ezzel nem azt mondom, hogy bárki is támogassa a szaporítókat, de nekem ne mondja senki, hogy mivel nekem nem TK-es, hanem örökbefogadott kutyám van ezért nem ér semmit. Igenis ér, számomra elég sokat és remélem ezzel nem vagyok egyedül.
Azzal meg 100%-osan egyetértek, hogy a szaporítókat ne támogassuk.
ON:
Kérdező megnézted a kutyát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!