Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell nézni yorki kutyus...

Mit kell nézni yorki kutyus vásárlásánál?

Figyelt kérdés
Most készülök megnézni egy 8 hónapos szuka yorki kutyust. Hobbi célra kellene. Segítsetek, hogy mit nézzek meg rajta. Milyen hibák lehetnek, ami miatt nem érdemes megvenni? Előre is köszi a válaszokat.
2012. febr. 28. 13:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
100%
Itt vagyok, én írtam a tüzelést. Igen, mindenki igazat mond. Mégpedig: ha ivartalanítod a kutyádat, megelőzöd a nem kívánt szaporulatot. Én elhiszem, hogy a férjed nem áll lesben a kutyára :), de gondolom viszitek majd sétálni, szocializáljátok,tehát fog másik kutyával találkozni, és ezt sajna nem tudod máshogy kivédeni. A másik, hogy megelőzöd a nem kívánt betegségeket, ami az ivarszerveket és az emlőket érinti. De ha sehova nem mész vele, és makkegészségesen hal meg 15 év múlva, gondolj bele, évente kétszer tüzel, ami némi vérzéssel jár..... Tényleg akarod a kislányod mellé? Különben ne haragudj a tüzelős dologért, de nagyon szaporító gyanús voltál az elején, aki rögtön tüzelő szukát vesz....sajna sok ilyen van, több, mint gondolnád... És a 40eFt tényleg baromira sok. A helyedben vinném a gyereket is, mert ha egy baba érkezése miatt képesek megválni a kutyájuktól, nagyon szerethetik. Nézd meg, hogy viselkedik a gyermekeddel, lehet, hogy ez lesz a buktató, hogy gyerekekkel nem barátságos. A közbekérdezőnek válaszolnék, bármikor lehet ivartalanítani egy kutyát, még vemhesség ideje alatt is egy bizonyos ideig.
2012. febr. 28. 17:01
 42/75 anonim ***** válasza:

Egyetértek az utolsóval, egy ivaros kutyával macerásabb élni. Évente 2x, 3-4 héten át figyelni a séták alkalmával, hogy mikor bukkan fel egy kan kutya, és hát ugye olyankor 8-10 napig vérzik is.

Nekem 2 és fél évesen lett megműtve a yorkim, ugyanis álvemhes lett a 4. tüzelése után, és borzalmas volt az a pár hét, nagyon sajnáltam őt. Az ivartalanítás után mondta a doki, hogy nagy szerencsénk volt, ugyanis kezdődő méhgyulladása volt. Na akkor fogadtam meg, hogy soha többé nem fogok ivarosan tartani kutyát.

Egyébként az a baj, hogy mondanám, hogy ennyi pénzt ne adj ki egy tk. nélküli kutyáért, de akkor majd más elviszi, aki lehet, hogy szépen tovább szaporítja:(

De majd írd meg, hogy hogy alakult, mert most már kíváncsi vagyok:)

2012. febr. 28. 17:43
 43/75 anonim ***** válasza:

Ja, és előttem szólóba azért bele is kötnék, hogy a kérdezőt megvédjem. Ő egy szóval nem beszélt a tüzelésről, az egyik válaszoló kezdett célozgatni:

"Kapjatok már észbe! 8 hónapos, azaz mindjárt tüzel"

Egyébként tényleg jó ötlet, hogy a lányodat magaddal vidd, mert elég sok kutya van, aki kifejezetten ellenséges a gyerekekkel.

2012. febr. 28. 17:48
 44/75 anonim ***** válasza:
43 ezért írtam ,hogy én voltam, aki írta. Merthogy én írtam, de az is leírtam az előbb, hogy miért...
2012. febr. 28. 17:51
 45/75 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Most esett le, hogy akkor ezért voltak többen ellenségesek, mert azt hitték, hogy szaporítani akarom. pedig csak azért néztem 8 hónapos kutyust ki, hogy ne legyen zsákbamacska a nagysága, meg már szobatiszta.Én sajnos nem tudtam hogy az ivartalanításnak más előnye is van. Így természetesen ivartalanítom, amint lehet! Köszönöm mindenkinek, akkor holnap írok, hogy mi volt, akit érdekel!

2012. febr. 28. 17:54
 46/75 A kérdező kommentje:
Egyébként 2011 júliusi a kutya, ugyhogy még nincs 8 hónapos. Akkor ha esetleg holnap megveszem, akkor már lehet is ivartalanítani azonnal? Mert ha jól értettem akkor az a legjobb ha az első tüzelés előtt megtörténik. És 8 hónaposan tüzelnek először?
2012. febr. 28. 17:58
 47/75 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg az állatorvost, hogy mit javasol.

Én az első tüzelés utáni ivartalanítás híve vagyok. De lehet előtte is.

Én nem vinném azonnal kés alá, amint hazavitted. Az állatorvos még oltás előtt is javasolni szokta az új gazdinak, hogy 1 hetet várjon miután hazavitte a kutyát. A környezetváltozásra reagálhatnak 'betegséggel', így egy hét szokott lenni a 'türelmi idő'.

Másrészről pedig jobb ha a kutya megszokja az új otthonát. Nem biztos, hogy jól viselné, hogy környezetváltozás és máris orvos, műtét stb.

Várj vele pár hetet.

2012. febr. 28. 18:26
 48/75 anonim ***** válasza:
100%

ma 17:51 - bocs, nem állt össze a kép:)

Kedves kérdező, szerintem is jó lenne várni néhány hetet, mielőtt kiteszed egy műtétnek. A kutyák 6-12 hónapos kor között válnak ivaréretté, az enyém pl. 6 vagy 7 hónaposan tüzelt, már nem emlékszem pontosan.

Az meg, hogy átesik egy tüzelésen, szerintem nem ront a helyzeten. Annyi történik, hogy akkor beindul a hormontermelődés, ami elég sok betegség forrása LEHET. Ezért is van, aki már az első tüzelés előtt megműtteti. Nekem valamiért mindig van egy olyan érzésem, hogy az ivaréréssel "érik be" igazán a kutya:) Kan kutyánál más lenne a helyzet, ott nem várnám meg az ivarérést, de én "lányos anyuka" vagyok:)

Egyébként amire egy 8 hónapos kutyánál még oda kell figyelni, az a fogváltás, ő talán pont a kellős közepén van ennek, és a kistestűeknél gyakori, hogy nem esik ki minden tejfog magától olyankor állatorvos kihúzza, ami bent maradt.

Ha van még kérdés, nyugodtan tedd föl, igyekszünk segíteni. Etetés, ápolás, esetleg állatorvos választás:)

2012. febr. 28. 18:40
 49/75 anonim ***** válasza:
100%
41 vagyok. Kb. mostanában tüzel, vagy már tüzelt, vagy hamarosan fog. Én annyiban látom szerencsésebbnek, ha minél hamarabb ivartalanítod, mert megúszod a vérezgetését. Szinte sosincs korán, és ugyanígy szinte sosincs későn sem. Nekem van szuka kutyusom is, tavasszal szerettem volna ivartalaníttatni, valami akció keretében, mert egyszerre 3 kutyust kellene, de megelőzött a drágám, 6 hónaposan kezdett tüzelni.... nem tudtam vele mit csinálni, ez van, vigyáztunk rá, és takarítottam sokat. Szerencsétlen helyzet, hogy szoba kutya, ráadásul az ágyunkban alszik. És a gyerekeknek is nehéz volt elmagyarázni, hogy lehet simizni, de most inkább ne vegyék már az ölükbe... Elég kényelmetlen.
2012. febr. 28. 18:49
 50/75 A kérdező kommentje:
Hát majd holnap kiderül, még az sem biztos hogy lesz belőle valami, lehet nem tetszik élőben.De ha megveszem, akkor mindenképp várunk pár hete amíg megszokja nálunk. És szerintetek mennyi a reális értéke? Mennyivel kezdjem az alkut? Mert a hirdetéseknek a fele nem törzskönyvezett kutyus, és mind 50-60 ezerért van. vagy ezek csak irányárak?
2012. febr. 28. 19:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!