Mit kell nézni yorki kutyus vásárlásánál?
Egyetértek az utolsóval, egy ivaros kutyával macerásabb élni. Évente 2x, 3-4 héten át figyelni a séták alkalmával, hogy mikor bukkan fel egy kan kutya, és hát ugye olyankor 8-10 napig vérzik is.
Nekem 2 és fél évesen lett megműtve a yorkim, ugyanis álvemhes lett a 4. tüzelése után, és borzalmas volt az a pár hét, nagyon sajnáltam őt. Az ivartalanítás után mondta a doki, hogy nagy szerencsénk volt, ugyanis kezdődő méhgyulladása volt. Na akkor fogadtam meg, hogy soha többé nem fogok ivarosan tartani kutyát.
Egyébként az a baj, hogy mondanám, hogy ennyi pénzt ne adj ki egy tk. nélküli kutyáért, de akkor majd más elviszi, aki lehet, hogy szépen tovább szaporítja:(
De majd írd meg, hogy hogy alakult, mert most már kíváncsi vagyok:)
Ja, és előttem szólóba azért bele is kötnék, hogy a kérdezőt megvédjem. Ő egy szóval nem beszélt a tüzelésről, az egyik válaszoló kezdett célozgatni:
"Kapjatok már észbe! 8 hónapos, azaz mindjárt tüzel"
Egyébként tényleg jó ötlet, hogy a lányodat magaddal vidd, mert elég sok kutya van, aki kifejezetten ellenséges a gyerekekkel.
Köszönöm a válaszokat!
Most esett le, hogy akkor ezért voltak többen ellenségesek, mert azt hitték, hogy szaporítani akarom. pedig csak azért néztem 8 hónapos kutyust ki, hogy ne legyen zsákbamacska a nagysága, meg már szobatiszta.Én sajnos nem tudtam hogy az ivartalanításnak más előnye is van. Így természetesen ivartalanítom, amint lehet! Köszönöm mindenkinek, akkor holnap írok, hogy mi volt, akit érdekel!
Kérdezd meg az állatorvost, hogy mit javasol.
Én az első tüzelés utáni ivartalanítás híve vagyok. De lehet előtte is.
Én nem vinném azonnal kés alá, amint hazavitted. Az állatorvos még oltás előtt is javasolni szokta az új gazdinak, hogy 1 hetet várjon miután hazavitte a kutyát. A környezetváltozásra reagálhatnak 'betegséggel', így egy hét szokott lenni a 'türelmi idő'.
Másrészről pedig jobb ha a kutya megszokja az új otthonát. Nem biztos, hogy jól viselné, hogy környezetváltozás és máris orvos, műtét stb.
Várj vele pár hetet.
ma 17:51 - bocs, nem állt össze a kép:)
Kedves kérdező, szerintem is jó lenne várni néhány hetet, mielőtt kiteszed egy műtétnek. A kutyák 6-12 hónapos kor között válnak ivaréretté, az enyém pl. 6 vagy 7 hónaposan tüzelt, már nem emlékszem pontosan.
Az meg, hogy átesik egy tüzelésen, szerintem nem ront a helyzeten. Annyi történik, hogy akkor beindul a hormontermelődés, ami elég sok betegség forrása LEHET. Ezért is van, aki már az első tüzelés előtt megműtteti. Nekem valamiért mindig van egy olyan érzésem, hogy az ivaréréssel "érik be" igazán a kutya:) Kan kutyánál más lenne a helyzet, ott nem várnám meg az ivarérést, de én "lányos anyuka" vagyok:)
Egyébként amire egy 8 hónapos kutyánál még oda kell figyelni, az a fogváltás, ő talán pont a kellős közepén van ennek, és a kistestűeknél gyakori, hogy nem esik ki minden tejfog magától olyankor állatorvos kihúzza, ami bent maradt.
Ha van még kérdés, nyugodtan tedd föl, igyekszünk segíteni. Etetés, ápolás, esetleg állatorvos választás:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!