Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell nézni yorki kutyus...

Mit kell nézni yorki kutyus vásárlásánál?

Figyelt kérdés
Most készülök megnézni egy 8 hónapos szuka yorki kutyust. Hobbi célra kellene. Segítsetek, hogy mit nézzek meg rajta. Milyen hibák lehetnek, ami miatt nem érdemes megvenni? Előre is köszi a válaszokat.
2012. febr. 28. 13:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
100%
Kapjatok már észbe! 8 hónapos, azaz mindjárt tüzel.....
2012. febr. 28. 13:54
 12/75 A kérdező kommentje:

Állítólag kisbaba születik, és azzal nekik nem fér össze, mert van másik kutya is. Nem hiszem hogy menhelyen találnék egy kis mini yorkit, ami nekem tetszik. Ez a kutyus fényképen nagyon tetszik, holnap látom élőben is. Állitólag nagyon eleven, barátságos kutyus.11 hetest sem akarok venni tenyésztőtől(én már róluk is hallottam rosszat, extra mininek mondják, aztán lesz 3 kg)mert legalább egy 8 hónaposnak már látom a végküllemét, hogy nagyjából mekkora, milyen a füle, színe stb. Én olyan hibákra gondoltam ami egy laikusnak(azaznekem) eszembe sem jut.pl. fogai, lábai, szőre mit tudom én. Ilyenekben segítsetek nekem légyszi, hogy legalább a legalapabb hibákat kiszűrjem.

Oltási könyve rendben van.

2012. febr. 28. 13:57
 13/75 A kérdező kommentje:
nem értem. Az miért baj hogy mindjárt tüzel?
2012. febr. 28. 13:59
 14/75 anonim ***** válasza:
100%

"extra mininek mondják, aztán lesz 3 kg"

Tenyésztő nem hirdeti ilyen parasztvakító dumával, az meg, hogy aztán "3 kilós nagy ló" lesz belőle tök normális, ugyanis ennek a fajtának ez a standard mérete.

2012. febr. 28. 14:02
 15/75 anonim ***** válasza:
Még egy kérdés, mennyiért veszed?
2012. febr. 28. 14:03
 16/75 A kérdező kommentje:
40.000
2012. febr. 28. 14:04
 17/75 anonim ***** válasza:
100%
Olyan, hogy mini, meg extra mini, nem létezik. Akik így hirdetnek, azok meg nem tenyésztők. De az is biztos, hogy egy 8 hónapos kölyökről te még távol sem mondod meg, milyen lesz.... nézegess tényleg tenyésztői oldalakat, ott meglátod, milyennek kellene lennie. Hogy miért fontos, hogy tüzel-e? Sokan értik, hidd el.
2012. febr. 28. 14:07
 18/75 anonim ***** válasza:

extra mini yorki nincs.. annak nem yorkshire terrier a neve hanem elkorcsosult yorki

perzse,a gyerekkel nem fér össze....

2012. febr. 28. 14:08
 19/75 A kérdező kommentje:
pont hogy vakít a tenyésztő is! Nem egy ismerősöm járt így . 200.000 ft, mondta pici, mert pici szülő, és mégsem az lett. Én elhiszem, hogy a "rendes" yorki 3 kg, de az én kislányomnak ez a pici az álma, mit csináljak? Nem is ilyen jellegű kioktatást vártam. Azt én is eltudom dönteni, hogy tetszik-e amit látok. Nem zavar ha görbe a lába, mert úgy is aranyos, de ha amiatt lesz nyomorék egy év múlva, az igen. Még lehet az sem zavar hogy gurba a foga, de ha amiatt lesz emésztési problémája az igen.vagy pl megvan puffadva a hasa az vmilyen bajt jelent.Ezek légbőlkapott dolgok volta, de Ilyen jellegű hibákra gondolok. Ha tud ebben valaki segíteni azt megköszönöm, aki meg kioktat a fajtajellegről meg tenyésztőkről, azok kíméljenek. Köszi
2012. febr. 28. 14:14
 20/75 anonim ***** válasza:
100%

akkor menj állatorvossal.

ennek a kutyának gondolom nincsenek meg a szűrési papírjai a szülőkről, nagyszülőkről,nincsenek meg a törzskönyvek,hogy ellenőrizd a felmenőket.

Arra készülj fel,hogy a méret alatti,yorkinak nevezett kutyák fogai kb 2 évig bírják,aztán kihullanak.

Minden más betegséget (patella, dp) orvossal nézess meg

2012. febr. 28. 14:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!