Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell nézni yorki kutyus...

Mit kell nézni yorki kutyus vásárlásánál?

Figyelt kérdés
Most készülök megnézni egy 8 hónapos szuka yorki kutyust. Hobbi célra kellene. Segítsetek, hogy mit nézzek meg rajta. Milyen hibák lehetnek, ami miatt nem érdemes megvenni? Előre is köszi a válaszokat.
2012. febr. 28. 13:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 A kérdező kommentje:
Elhiszem hogy vannak ilyenek! De hidd el hogy nekem eszem ágában sincs szaporítani. Már csak azért sem mert tudom milyen veszélyes az ilyen kistestű kutyáknak a vemhessége, és fialása. Esélye sem lenne vemhesnek lenni. Attól függetlenül lehet ivartalanítanám, csak roszul esnek a negatv beszólások. Pedig tényleg csak annyit szerettem volna a kérdésemmel, hogy nehogy szarvashibát vétsek vásárlásnál. Amúgy én is tudom milyen a fajtiszta yorki jellemzője. Ezek engem nem érdekelnek, csak az hogy egészséges, boldog kiskutyát vegyünk, szerintem a kettő nem zárja ki egymást. Nagyon sok yorkis családot ismerek, és mind imádja, jól kijön a gyerekekkel. Úgyhogy ezt a támadást sem értem. na mindegy...
2012. febr. 28. 15:41
 32/75 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én csak bele bele olvasgattam a válaszokba....nekem yorkim van, most volt januárban 9 éves :) Sok ismerősömnek van yorki és a kozmetikushoz, ahova hordom ott is van különböző színű és méretű kutyus .... ééééééé Az én kutyimnak egy baja van, hogy allergiás a vízre :O , de csak külsőleg, a bőre felhólyagosodik tőle ha fürösztöm, és ugye egy házban lévő kutyust kell, de bőrallergiára való gyógyszert adok neki fürösztés előtt fél órával és nem jön ki azóta :)

Egy 8 hónapos yorkin már látszania kell, hogy milyen színű lesz nagy korában, ez alatt azt értem, hogy számomra az a "rendes", hogy szürkéskék színű a háta és világos arany színű a feje és lábai, illetve körbe a "függönye" , de vannak olyan yorkik, akik feketék maradnak életük végéig, na nekem ők nem annyira tetszenek !

Az étel allergia az olyan dolog, hogy élete folyamán bármikor kijöhet, egy csecsemő sem mindig vele születik, hanem később alakul ki, de annyi féle táp van, hogy ez már nem gond !

Egy állatorvosi vizsgálat nem rossz ötlet, így is úgy is el kell vinned ... , de amit tehetsz, megnézed a szőrét szép fényes e, megnézed a fogait, bár kötve hiszem sokat tudsz belőle megállapítani 8 hónapos kutyánál, megnézed a fülét nincs e begyulladva , szerintem szemmel láthatóan nem sokat tudsz tenni, ha nem értesz hozzá :)

És tény, bele nem látsz egy kutyusba sem, nekem dobijaim is vannak, nagyon neves tenyésztőtől vettem, sorba nyerte a kiállításokat külföldön is, míg egy nap megállt a szíve , nem tudtam rajta segíteni, kiderült szívnagyobbodása van, és ezt előre nem lehetett látni, pedig elhiheted, hogy kiállítás és külföldi utazás miatt hordtam rendszeresen és rengeteg vizsgálatra :O

2012. febr. 28. 15:44
 33/75 anonim ***** válasza:
76%

Bocsi hogy ide írok és nem egy új kérdést, de úgy látom hogy itt sok hozzáértő ember gyült össze. :) Írtátok hogy 8 hónapos, mindjárt tüzel és ivartalanítani kell. Én is ivartalanítani szeretném a kutyámat, 5 hónapos kora körül, hogy mindenképp az első tüzelés előtt legyen. Mi a véleményetek erről, korai, nem korai?

És hogy a kérdéshez is hozzászóljak: 40.000 Ft nagyon sok ezért a kutyáért. Én 60.000 Ft-ért vettem (más fajtát) törzskönyvvel, chippel, 3 oltással és kaptam hozzá 15 kg kutyaeledelt.

2012. febr. 28. 15:52
 34/75 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nagyon köszönöm a választ! Csak vannak még normális emberek kis országunkban...

2012. febr. 28. 15:53
 35/75 A kérdező kommentje:
akkor lehet majd alkudok, ha mindenki ezt mondja. Én azért nem sokalltam, mert nagycsomó hirdetést látok, ami törzskönyvnélküli, és 60.000 ft átlagban
2012. febr. 28. 15:55
 36/75 anonim ***** válasza:
51%
Tényleg nem akartalak megbántani a válaszommal, lehet kicsit durván fogalmaztam. (De anyádat értelmi fogyatékosozd! Tudom, nem szép dolog ilyet írni senkinek, de gondolkodj már el,
2012. febr. 28. 16:17
 37/75 anonim ***** válasza:
51%

Lemaradt a vége:

gondolkodj már el, miket irogatsz.)

2012. febr. 28. 16:18
 38/75 anonim ***** válasza:
69%

A szarvashibát ott követed el, hogy nem tenyésztőtől veszed a kutyust.

Esetleg fajtamentők?

2012. febr. 28. 16:20
 39/75 anonim ***** válasza:
100%
azért kéne ivartalaníttatni,mert a minden tüzelés után vastagabb a méh nyálkahártyája és pár év múlva garantált a gennyes méhgyulladás, méhrák.Kérdezd az orvosod
2012. febr. 28. 16:22
 40/75 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszönöm, akkor ivartalanítom, ha megveszem!
2012. febr. 28. 16:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!