Mit kell nézni yorki kutyus vásárlásánál?
Szia, én csak bele bele olvasgattam a válaszokba....nekem yorkim van, most volt januárban 9 éves :) Sok ismerősömnek van yorki és a kozmetikushoz, ahova hordom ott is van különböző színű és méretű kutyus .... ééééééé Az én kutyimnak egy baja van, hogy allergiás a vízre :O , de csak külsőleg, a bőre felhólyagosodik tőle ha fürösztöm, és ugye egy házban lévő kutyust kell, de bőrallergiára való gyógyszert adok neki fürösztés előtt fél órával és nem jön ki azóta :)
Egy 8 hónapos yorkin már látszania kell, hogy milyen színű lesz nagy korában, ez alatt azt értem, hogy számomra az a "rendes", hogy szürkéskék színű a háta és világos arany színű a feje és lábai, illetve körbe a "függönye" , de vannak olyan yorkik, akik feketék maradnak életük végéig, na nekem ők nem annyira tetszenek !
Az étel allergia az olyan dolog, hogy élete folyamán bármikor kijöhet, egy csecsemő sem mindig vele születik, hanem később alakul ki, de annyi féle táp van, hogy ez már nem gond !
Egy állatorvosi vizsgálat nem rossz ötlet, így is úgy is el kell vinned ... , de amit tehetsz, megnézed a szőrét szép fényes e, megnézed a fogait, bár kötve hiszem sokat tudsz belőle megállapítani 8 hónapos kutyánál, megnézed a fülét nincs e begyulladva , szerintem szemmel láthatóan nem sokat tudsz tenni, ha nem értesz hozzá :)
És tény, bele nem látsz egy kutyusba sem, nekem dobijaim is vannak, nagyon neves tenyésztőtől vettem, sorba nyerte a kiállításokat külföldön is, míg egy nap megállt a szíve , nem tudtam rajta segíteni, kiderült szívnagyobbodása van, és ezt előre nem lehetett látni, pedig elhiheted, hogy kiállítás és külföldi utazás miatt hordtam rendszeresen és rengeteg vizsgálatra :O
Bocsi hogy ide írok és nem egy új kérdést, de úgy látom hogy itt sok hozzáértő ember gyült össze. :) Írtátok hogy 8 hónapos, mindjárt tüzel és ivartalanítani kell. Én is ivartalanítani szeretném a kutyámat, 5 hónapos kora körül, hogy mindenképp az első tüzelés előtt legyen. Mi a véleményetek erről, korai, nem korai?
És hogy a kérdéshez is hozzászóljak: 40.000 Ft nagyon sok ezért a kutyáért. Én 60.000 Ft-ért vettem (más fajtát) törzskönyvvel, chippel, 3 oltással és kaptam hozzá 15 kg kutyaeledelt.
Kedves utolsó!
Nagyon köszönöm a választ! Csak vannak még normális emberek kis országunkban...
Lemaradt a vége:
gondolkodj már el, miket irogatsz.)
A szarvashibát ott követed el, hogy nem tenyésztőtől veszed a kutyust.
Esetleg fajtamentők?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!