Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell nézni yorki kutyus...

Mit kell nézni yorki kutyus vásárlásánál?

Figyelt kérdés
Most készülök megnézni egy 8 hónapos szuka yorki kutyust. Hobbi célra kellene. Segítsetek, hogy mit nézzek meg rajta. Milyen hibák lehetnek, ami miatt nem érdemes megvenni? Előre is köszi a válaszokat.
2012. febr. 28. 13:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket az árakat a szaporítók szabják, és max 5eFt-ot tudsz alkudni. Ha nem kelnek el ennyiért...... inkább nem írom le, mi is történhet velük. Nekik nem éri meg olcsóbban adni, mert az rontja a bizniszt. Én max. az eddigi oltások árát fizetném ki érte, ha minden rendben van akkor kb. 20ezret. Ennyibe akkor is belekerülne, ha menhelyről hoznád el, ott is van oltási költség, na meg nem illik üres kézzel menni (egy zsák táp, egy pokróc vagy nyakörv, nagyon tudnak neki örülni)... Egyébként nem akarom a menhelyeket népszerűsíteni, de ott egyértelműen elmondják, milyen a kutyus természete, van-e valamilyen betegsége, esetleg még ivartalanítva is van a kutyus. Ha nem lesz holnap szerelem első látásra, én javaslom, nézz szét menhelyen. Egy próbát az is megér.
2012. febr. 28. 19:36
 52/75 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi a reális értéke? Egészen pontosan 0 Ft.
2012. febr. 28. 20:50
 53/75 anonim ***** válasza:
100%
szerintem csak törzskönyveset vegyél barátnőm vett 1 yorkit decemberben 20 ezerért semije nem volt se oltása se semmije, és tegnap derült ki hogy daganatos :(
2012. febr. 29. 14:50
 54/75 anonim ***** válasza:
19%
Tisztázzunk valamit a törzskönyv csak akkor jó,ha kiállításra akarod vinni a kutyát meg tenyészteni akarod,amúgy szart se ér és miért adjon ki a kérdező több pénz,ha úgy is azt írta,hogy hobby kedvenc lesz. Amúgy meg Magyarország 95 % szaporító aki nem az nagyon magas árat kér érte és még így is mellé lehet nyúlni vehetsz 20-ért egészséges kutyát,de vehetsz 140 beteget is ezt így nem lehet tudni egyikőtök sem lát bele a kis kutyába,hogy beteg lesz vagy nem!!!Van amit megveszel semmi baja sincs eltelik egy hónap és kiderül,hogy valami baja van!Én azt ajánlom a kérdezőnek,hogy adásvételi szerződést írjanak és amint elhozza a kutyát el kell vinni az állatorvoshoz,ha akkor beteg vissza lehet vinni és vissza kérni a pénzt. Viszont,ha utána lesz beteg akkor nincs mit tenni állni kell az orvosi költségeket.
2012. febr. 29. 16:50
 55/75 anonim ***** válasza:
100%

54.

Nagyon nagy marhaságokat írsz a törzskönyvről.

2012. febr. 29. 16:55
 56/75 anonim ***** válasza:
23%
Miért szerinted mire jó? Arra nem,hogy 100% biztos legyél abban,hogy egészséges a kutyád mint ahogy az előttem szóltak hozzá.Amúgy meg egy szaporító is tudd adni törzskönyvet nem írok ide nevet,de ismerek olyan kennelt.Hamár itt tartunk,ha törzskönyves kutyát veszel annak egy csomó mindennek meg kell felelnie pl:jónak kell lenni a fogainak stb.Viszont azért törzskönyv hogy megvegyél 20-al többért egy csámpás kutyát na ezen gondolkozzál el!
2012. febr. 29. 18:41
 57/75 anonim ***** válasza:
100%
Mire jó? Az elmúlt 2 hétben kb. 100x lett leírva itt. Olvasgassál... rád fér.
2012. febr. 29. 22:48
 58/75 anonim ***** válasza:
15%
A legtöbben ti is csak baromságokat írtok!Ahelyett,hogy a ti hülyeségeteket olvasnám én inkább rendes tenyésztőt kérdezek meg!És,ha annyira tudni akarod én olyannal beszélgettem a törzskönyvről akinek vadász kutyái vannak ő mondta,hogy mire jó és nem arra amit ti itt írtátok. Egy hobby kutyának tök felesleges. Gondoljuk át megveszed annak tökéletesnek kell lenni miden szempontból ahhoz, hogy versenyre vihesd akkor belépsz az úgymond klubba viszed kiállításra és versenyekre a kutyát aztán lesz tenyészszemléd akkor klub megmondja neked,hogy ezt és ezt a kant ajánlja fedeztetni akkor azt is megszabják,hogy mennyi kis kutyát adhatsz el és így te már tenyésztőnek számítasz!De,ha megveszel egy olyan kutyát aminek egy foga is rossz akkor azt nem viheted sehova,mert nem fellel meg és így kidobsz több pénzt az ablakon a semmiért. Na erre varrjál gombot aztán lehet fikázni nyugodtan!!! Ja és én nem vagyok olyan hülye,ha valamivel nem értek egyet akkor rögtön írjak privát üzenetet, mert ezt tök gyerekes!!!
2012. márc. 1. 05:27
 59/75 anonim ***** válasza:
100%
Te nagyon okos 58-as! A törzskönyvet nem az egyes gazdáknak találták ki, nem is a kutyának fontos, hanem a közösségnek! A fajtát tartók és tenyésztők közösségének - amiben hobbista gazdik is benne vannak - a fajta értékeinek megörzése és javítása érdekében. Ember, láttál te már kölyök kutyát? Az alombejelentőt már 4 hetes koruk körül beadják, hol látod te akkor a foghibát? De legtöbb fajtánál a színhiba sem látszik fiatal korban. Ráadásul a törzskönyv nem a kutya minősége alapján kerül kiállításara, nem minőségi indikátor, hanem egyszerűen csak a személyi igazolványa. Egy 5500 forintos papír nem befolyásolja jelentősen a kiskutya árát. Olyan témában erölteted a hülyeségedet, amihez láthatóan lövésed sincs.
2012. márc. 1. 06:30
 60/75 anonim ***** válasza:
100%

"akkor klub megmondja neked,hogy ezt és ezt a kant ajánlja fedeztetni akkor azt is megszabják,hogy mennyi kis kutyát adhatsz el és így te már tenyésztőnek számítasz!"

ez hol, mi merre? a klub - akármelyik fajtaklub - maximum ajánlani tudja a fedezőkanokat, de egyrészt senkinek sem kötelező azokból választani, másrészt nincs olyan, hogy megszabják hány kiskutyát adhatsz el! hogy szabhatnának már meg ilyet?

a kiskutya árát a törzskönyv - mint darab papír - nem befolyásolhatja! csak elméleti szempontból befolyásolhatja, úgy mint pl. a vonal értéke. magát a meoe ebtörzskönyvet 5500 forintért lehet kiváltani, és ebben már a mikrochip is benne van! de nem ettől fog a kutya többe kerülni! a kiskutyák ára mindig eszmei érték, tenyésztők sorának munkásságát foglalja magában, akik felépítették az adott vérvonalat, hozzátettek a kölyök genetikájához. ezeket az értékeket válogatta ki és ötvözte egy alomban az illető tenyésztő, akinek a kiskutyák bizonyos tekintetben "szellemi termékei", tehát nagyon fals dolog kiszámolgatni az alomnevelést, törzskönyvkiváltást és társait, amikor a kölyökárat nézzük.

hogy pechünk mindig lehet, az kétségtelen. de azért gondoljunk már bele, hogy egy szaporított, ismeretlen genetikájú kutyánál mennyi a buktalehetőség aránya, és mennyi egy igényes, gondosan összerakott párosításból származó kiskutyánál.

nem beszélve arról az egyszerű tényről, hogy a szaporított alomnál, a szülők nem rendelkeznek minősítéssel. senki nem állapította meg róluk, hogy rendelkeznek-e a fajtájuk tulajdonságaival mind küllemre mind jellemre... csak a szerencsén múlik ilyenkor, hogy hordoznak-e még bármit is abból a fajtából, amire valamelyest hasonlítanak! de akkor kérdem én, mi értelme van ilyen kutyáért pénzt adni? ami csak valamennyire hasonlít a kedvenc fajtánkhoz? ilyet találhatunk a menhelyeken zsákszámra ingyen!

ha viszont fontos az adott fajta tulajdonsága, mert nekünk olyan kell, akkor nézzük meg jobban, hogy mit veszünk, tényleg az-e, aminek vesszük (eredmények!!!), egészséges-e (szűrések!!!), és kapunk-e rá garanciát! és ha ezt a szentháromságot az emberek betartanák, akkor már be is dőlt volna a szaporítóbiznisz...

2012. márc. 1. 07:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!