Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám terhes. Mit szerezek...

A kutyám terhes. Mit szerezek be neki a szüléshez?

Figyelt kérdés
A kutyusom terhes... nagyon örül neki az egész család...csak 1 gond van... most van először lány kutyusunk és így nem tudom mit szerezzek be neki a szüléshez... lécci segítsetek.. köszi előre
2012. jan. 19. 14:28
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:

Azért Akiteki mert a kérdező hozzászólásából nekem az jön le, hogy szerintem nem érti meg azt amit elmondani próbálsz és próbálunk. Nem hinném, ivartalanítás lesz a vége mert az ilyennek soha nem az... azt kell megértetnünk, hogy amit tesz nem helyes és ha már ez az alom meg is születik ez soha többé ne történhessen meg.

Tapasztalatból mondom,hogy ha egy hobby gazdi beleéli magát az alomba és a szuka már vemhes is akkor ész érvekkel nem lehet rá hatni de el lehet mondani ezeket az érveket és talán lesz hatásuk a jövőben.

2012. jan. 19. 19:54
 52/58 Akiteki ***** válasza:
50%
Egyfelől igazad van, de akkor sem segítek senkinek a szaporításban. Ha mindegyikhez úgy állunk hozzá, hogy jaj, már megtörtént, úgysem lehet mást tenni, akkor pont hiába tépjük a szánkat - bocsi, a billentyűket. Volt már itt olyan, akit meggyőztünk róla, hogy jobban jár, ha most pakoltatja ki. Tudod, mindig az a fránya reményhal.
2012. jan. 19. 20:27
 53/58 Akiteki ***** válasza:
50-es: Igen szépen megfogalmaztad. Köszi!
2012. jan. 19. 20:27
 54/58 anonim ***** válasza:
50-es valóban jól megfogalmaztad és eddig a te válaszod volt a legkorrektebb.
2012. jan. 19. 20:53
 55/58 Akiteki ***** válasza:
91%

55

Tudod erre mondják, hogy tanácsot adhatunk, észt nem.

2012. jan. 19. 21:22
 56/58 anonim ***** válasza:

50

Ennél szebben le sem lehetett volna írni.

2012. jan. 20. 13:12
 57/58 anonim ***** válasza:
0%

De sok buta ember van a világon... Nem tudom minek ide a veszekedés. Jönnek a tenyésztők, a szaporítók meg a többi és hadoválnak össze-vissza mindent.

Szerintem a kérdés feltevője tisztában van azzal, hogy mi fog történni a kutyájával. De mivel ez egy kérdezős oldal, szeretne még jobban informált lenni és nem csak az állatorvostól hallani az alapvető dolgokat.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy a házipraktikák okos dolgok lennének, csak azt, hogy több szem többet lát, és itt bizony elkél a segítség.

A kérdező gondolom felkészült lelkiekben a vemhességre. Lehet nem direkt csináltatta fel a kutyáját, de örülne a kiskutyáknak, és szerintem a szukának se lesz semmi baja attól, hogy a világra hoz néhány gyönyörű kiskutyulit.

Kedves kérdező!

Ne is foglalkozz ezekkel a marhákkal. Én személy szerint nem ítélek el senkit, csak azokat, akik kínozzák az állatokat és kirakják őket.

Nem tudom, miért ne lehetne kiskutyátok, ha mindannyian szeretnétek és jó alaposan felkészültök mindenre. Látod, itt senki nem fog semmi értelmeset mondani, csak mindent a fejedhez vágni.

A legfontosabb, hogy állatorvossal konzultálj a dologról. Ő meg tudja állapítani, hogy valóban jó döntés-e világrahozni a piciket, illetve minden egyéb orvosi szempontból lényeges dolgot elmond.

Illetve készülj fel rá, hogy anyagiakban borzalmasan drága mulatság lesz :S. Írj össze minden fontosat, ami az anyakutyának és a kölyköknek kell, ne hogy valami meglepetés érjen!

Egy tipp:

Amikor megellett az anyuka, érdemes olyan helyet készíteni az aprócska családnak, ahol az anya nem tud ráfeküdni a kölykökre. Szóval, ha a háta mögött esetleg feküdne egy kölyök, ne tudjon rádőlni. Ezt úgy képzeld el, mintha lenne egy hatalmas dobozod, amin belül egy léc lenne alacsonyan körberakva. Ha a kicsik bebújnak a léc alá, és az anyuka odadől, akkor nem fogja összenyomni őket.

Jahhh és a kedves tenyésztőknek:

Nem tudom mit vagytok úgy oda a fajtatiszta kutyáitokkal. Amiknek a nagyja ráadásul csomó kutyából lett összekotyvasztva.

Nekem sose lesz fajtiszta kutyám, egy kis korcs sokkal de sokkal strapabíróbb és aranyosabb tud lenni.

Egyszerűn nem fogom, miért kell ennyire lefikázni kérdezőt, holott gondolom tudatos gazda és nem utcára hajítaná a kölyköket. Plusz a kiskutyák hamarabb elkelnek, mint idősebb társaik, tuti nem maradna a nyakukon. Maximum egy, amit ők is szeretnének.

Lehet lepontozni!

2012. jan. 20. 20:38
 58/58 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó voltam:

Még annyit, hogy ezzel nem bántani akarok senkit, mert gyönyörűek tudnak lenni a fajtatiszta kutyusok, csak néha nem értem, miért kell ennyire ellenszenvesen állni a dolgokhoz.

2012. jan. 20. 20:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!