A kutyám terhes. Mit szerezek be neki a szüléshez?
A tenyésztés lehet hogy egy drága hobbi, de egyben hivatás is. Ha nem lettek volna körültekintő tenyésztők akkor a sok szaporítónak ma nem lenne miből szaporítania, mert annyira leromlott volna már az egyes fajtaállomány. Így is rengeteg fajta küzd már problémákkal a kedves hozzá nem értő pénzéhes embereknek köszönhetően.
Hiába van valakinek két törzskönyves kutyája és hiába törzskönyvezteti le a kölyköket, attól függetlenül, ha ez egy nem tenyésztői szemmel előre átgondolt fedeztetés volt, akkor az szaporítás. Innen jöhetnek a hibás egyedek, erősíthetjük a fajta betegségeit és akire rásózzák sok pénzért a kutyát -mert szegény tudatlanul tőle vesz - az majd néz, hogy hiába vett Tk-es kutyát, harapáshibás, színhibás, DP-s, pár év múlva előjön mondjuk némi szívbaj vagy szembetegség...
Mindez azért mert valaki kitalálta, hogy kiskutyát szeretne.
Ha meg eleve adott egy jó minőségű szuka kutya, tessék vele kiállításra, tenyészszemlére járni, ha tenyésztésbe vonható akkor el lehet végezni a gazdinak is a tanfolyamot és lehet fedeztetni egy hozzáillő kannal.
Amúgy miért annak az embernek kéne más mocskát takarítani, aki rengeteg időt és pénzt beleöl egy fajtának a fenntartásába, kiválasztja gondosan a leendő gazdát és ha valami történne akkor még hajlandó is visszavásárolni a kiskutyát?
OFF:
már bocsi, csivavás, de hiába láttál te ott bármilyen serleget, az nem tenyésztő volt.
meg tudnád mondani a kennel nevét?
kaptál a kezedbe törzskönyvet?
(én írtam a leghosszabb választ)
Aki azt írta,menj el orvoshoz elmondom, hogy magában ugyanazt fogja gondolni, amit én leírtam, max. igyekszik nem kimondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!