Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám terhes. Mit szerezek...

A kutyám terhes. Mit szerezek be neki a szüléshez?

Figyelt kérdés
A kutyusom terhes... nagyon örül neki az egész család...csak 1 gond van... most van először lány kutyusunk és így nem tudom mit szerezzek be neki a szüléshez... lécci segítsetek.. köszi előre
2012. jan. 19. 14:28
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
11%
Csivavát hoztam el. Egy trikolor szukát. Megnéztem a fogazatát, köldöksérvet,térdkalácsát ahogyan kell. Szép alma feje volt, direkt egy nyugodtabb kutyust kértem, hogy ne ő legyen a legdominánsabb. Ennek ellenére kaptam egy idegbeteg kutyát amit sehova nem lehetett vinni. Ja és amiket mutattak h állítólagos szülők kb a duplájára nőtt. És állítólag díjnyertes kennel volt külföldi elődökkel stb. Láttam én egy rakat serleget is. Ja és mikor próbáltam hívni a tenyésztő nem vette fel a telefont vagy ha meghallotta hogy én vagyok kinyomta.
2012. jan. 19. 15:31
 32/58 anonim ***** válasza:
95%

A tenyésztés lehet hogy egy drága hobbi, de egyben hivatás is. Ha nem lettek volna körültekintő tenyésztők akkor a sok szaporítónak ma nem lenne miből szaporítania, mert annyira leromlott volna már az egyes fajtaállomány. Így is rengeteg fajta küzd már problémákkal a kedves hozzá nem értő pénzéhes embereknek köszönhetően.

Hiába van valakinek két törzskönyves kutyája és hiába törzskönyvezteti le a kölyköket, attól függetlenül, ha ez egy nem tenyésztői szemmel előre átgondolt fedeztetés volt, akkor az szaporítás. Innen jöhetnek a hibás egyedek, erősíthetjük a fajta betegségeit és akire rásózzák sok pénzért a kutyát -mert szegény tudatlanul tőle vesz - az majd néz, hogy hiába vett Tk-es kutyát, harapáshibás, színhibás, DP-s, pár év múlva előjön mondjuk némi szívbaj vagy szembetegség...

Mindez azért mert valaki kitalálta, hogy kiskutyát szeretne.

Ha meg eleve adott egy jó minőségű szuka kutya, tessék vele kiállításra, tenyészszemlére járni, ha tenyésztésbe vonható akkor el lehet végezni a gazdinak is a tanfolyamot és lehet fedeztetni egy hozzáillő kannal.

Amúgy miért annak az embernek kéne más mocskát takarítani, aki rengeteg időt és pénzt beleöl egy fajtának a fenntartásába, kiválasztja gondosan a leendő gazdát és ha valami történne akkor még hajlandó is visszavásárolni a kiskutyát?

2012. jan. 19. 15:31
 33/58 anonim ***** válasza:
15%
A kutyus itt élt nálunk 10 évet szobakutyusként. Tavaly elpusztult.Nem vittem menhelyre ha erre vagy kíváncsi. Még soha egy kutyát sem.
2012. jan. 19. 15:32
 34/58 anonim ***** válasza:
Értem. De amint mondtam, nem arra voltam kíváncsi, hogy átnézted-e hogy beteg. Hanem hogy letesztelted-e a viselkedését...
2012. jan. 19. 15:35
 35/58 anonim ***** válasza:
92%

OFF:

már bocsi, csivavás, de hiába láttál te ott bármilyen serleget, az nem tenyésztő volt.

meg tudnád mondani a kennel nevét?

kaptál a kezedbe törzskönyvet?

(én írtam a leghosszabb választ)

Aki azt írta,menj el orvoshoz elmondom, hogy magában ugyanazt fogja gondolni, amit én leírtam, max. igyekszik nem kimondani.

2012. jan. 19. 15:38
 36/58 anonim ***** válasza:
8%
33-as. Igazad van teljes mértékben. Nekem ugyan nem tk-ves kutyáim vannak de nagyon sokat tanulok, sok pénzt fektetek bele és leinformálható helyre adom el a kutyusaimat ahogy mondod ha kell vissza is vásárolom. Mégis ha ide írok elvagyok ítélve meg mocskos szaporító vagyok. Hol ott én is arra törekszem, hogy gyönyörű kutyákat hozzak a világra és elérhető áron hozzá jusson az az ember is aki nem engedheti meg magának hogy 100.000-es kutyái legyenek. És tudom, hogy jó családban vannak mert a mai napig tartom minden egyes kutya gazdival a kapcsolatot. Tőlem nem szabadulnak.
2012. jan. 19. 15:38
 37/58 anonim ***** válasza:
Látszólag semmi gond nem volt a kutyussal. Persze többször is elmentem megnézni. Ez csak olyan 3-4 hónapos korában kezdődött a kutyusnak mikor próbáltam emberek közé vinni. Nibiru Bt. Igen láttam a törzskönyvet.
2012. jan. 19. 15:42
 38/58 anonim ***** válasza:
A hátára fordítottad, játszottál vele stb. jól reagált?
2012. jan. 19. 15:43
 39/58 anonim ***** válasza:
Most is éppen itt van előttem még a származási lapja. Eredeti, hivatalos MEOE által lepecsételt ahogy kell.
2012. jan. 19. 15:43
 40/58 anonim ***** válasza:
játszani soha nem szeretett inkább az ölembe kuporodott és aludt vagy a fejét nyomta a kezemhez hogy simogassam. Semmi jelét nem mutatta h idegrendszeri gondok lennének.
2012. jan. 19. 15:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!