Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem idős egy kicsit ez a...

Nem idős egy kicsit ez a kutya a szüléshez?

Figyelt kérdés
Láttam egy kennelt, ahol most fognak kiskutyák születni. A szülők az ország legeredményesebb sportkutyái között vannak, viszont az anya 2003-as születésű és még nem voltak kölykei. Nagyon szeretnék egy kölyköt tőlük, de nem tudom, jó-e, ha ilyen idős az anya az 1. szülésnél. (Szándékosan nem írtam le se a fajtát se a sportot se a kennelt.)
2010. márc. 10. 19:05
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Hát ha nem az első lenne akkor azt mondanám nem idős,de elsőnek sztem igen.
2010. márc. 10. 19:13
 2/7 anonim ***** válasza:
51%
Nagyon szomorú ilyesmit hallani. Én mindenesetre elítélem az ilyet.
2010. márc. 10. 19:53
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Attól függ. Mondjuk ha mali, vagy nj, akkor lehet azért csak 7 évesen szül a kutya, mert mostanra lett meg a HPO3-as vizsgája. Inkább kérdezz rá a tenyésztőnél, és mérlegeld a válaszát.
2010. márc. 10. 20:17
 4/7 anonim ***** válasza:
67%
7 évesen már mindenképp idős, az első elléshez. De kérdezd meg a tenyésztőt, hogy mi az oka. Egy HPO III-as vizsgát meg már illik legkésőbb 5 éves korra megcsinálni.
2010. márc. 10. 20:35
 5/7 Akiteki ***** válasza:
75%
Lehet, hogy egyéb akadálya volt, hogy előbb szüljön. Ha jó kondiban van, és ugye első szülés, tehát nem volt kihasználva a szervezete, és hosszú életű fajta, nem kirívó. A veszély annyi, hogy ilyen idős korban nem lesz sok kiskutya, drukkolj, hogy jusson Neked is belőle.
2010. márc. 10. 22:12
 6/7 anonim ***** válasza:
MEOE szabályai szerint a szuka 8 éves korig vonható tenyésztésbe, tehát 7 évesen még nem késő. Ha jó kondícióban van, márpedig egy munkakutya miért ne lenne, akkor ez szerintem teljesen normális. Lehet eddig a karrierjével foglalkoztak (egy szülés jó nagy kiesés a versenyekről), azért nem volt alom.
2010. márc. 11. 13:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor jó. :) Csak mert én eddig úgy tudtam, hogy 2-3 évesen kell meglennie az első alomnak.
2010. márc. 11. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!