Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám 1.5 éves. Az apósom...

A kutyám 1.5 éves. Az apósom tegnap reggel nagyon szerencsétlenül kötötte meg, sietségébe. Lesz még olyan mint valaha?

Figyelt kérdés
Senki nem vette észre,mindenki ment a dolgára,senki nem volt otthon.Mikor délben hazajöttem a kutyához mentem először.Azt hittem összeesek.A spánielem egy centit nem tudott mozdulni úgy meg volt megkötve,hogy nem tudott mozdulni,Reggel 7 órától délig,mozdulatlanul volt a tűző napon víz nélkül,a szája nagyon habzott.Fél döglött állapotban volt.Amikor elengettem,egyből a hűvösre szaladt.Ott lekezeltem,de egy fél óra múlva sokkot kapott.Elvittük dokihoz,kapott infúziót stb.A kutya sokkal jobban van,de csak én nyúlhatok hozzá mindenki mádra morog,nem boldog,látszik rajta hogy nagyon szomorú.Van neki egy párja,(másik kutyus) őt sem viseli meg maga mellett,verekszik vele.Tegnap óta együtt sírok vele.Azt akarom tudni,hogy meg fog még változni?A régi boldog bohócos jókedvű kiskutyámat akarom!Lesz még olyan mint valaha?Szeretném ha a rosszindulatú válaszok nem érkeznének!Tisztában vagyok a helyzet súlyosságával,és borzasztóan sajnálom,és apósom is.Nem vette észre,a nagy rohanásban h. mit művelt!
2009. máj. 27. 11:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
64%
Hm... szóval gonosz, aki szerint egy kutya nem játékszer, és megérdemli, hogy normálisan bánjanak vele. Akkor én felvállalom: gonosz vagyok! Igen, én egy olyan gonosz ember vagyok, akinek eszébe sem jutna megkötni a kutyáját, eszébe sem jutna otthagyni a tűző napon víz nélkül, nem aggódom amiatt, hogy kakit produkál itt-ott (fel lehet szedni, kidobni a kukába, és kész). Ha pedig valami baja van, nem a neten keresgélek, és nézegetem, hanem rohanok vele az orvoshoz. Felháborító vagyok, nem?
2009. máj. 27. 12:27
 32/73 anonim ***** válasza:
99%

Kedves Kérdező!

A kutyus állapotáról nem sokat tudva, több esélyes a dolog:

1) mivel még fiatal, alig 1,5 éves, teljesen kiheverheti a dolgot de ez nem valószínű;

2) inkább maradandó lelki és fizikai károsodát szenvedhetett. Egy spánielt eleve nagyon megvisel, ha kikötik (mindegy, mi okból, nem érdekes, hogy mindez 'az ő érdekében' történt szerinted) - ráadásul az valóban nagyon fontos, hogy mennyire volt súlyos a hőguta. Agykárosodást csak CT és/vagy MR mutat ki, Budapesten és a nagyobb vidéki városok állatkórházaiban van erre lehetőség, kérdezz körül a lakóhelyetek közelében. Emellett a trauma lelkileg megviselte, biztosan, és ezt az emléket a kikötéssel fogja összekötni. Ha megpróbáljátok majd újra kikötni valami miatt, tuti rosszul fog rá reagálni. De az hétköznapi viselkedése is megváltozhat, sajnos.

Egyéb: Valóban fontos lenne egy jól zárható, alul-fölül zárt kennel építése, ha ilyenek a körülmények otthon (traktor, miegymás) mert a spániel borzasztóan barátságos, menne oda mindenkihez, nagyon játékos - ezt nyilván tudod te is. Emellett meg kell őket tanítani, hogy nem mehetnek ki engedély nélkül az udvarra, ez plusz biztosíték, de nem 100%-os garancia, tévedés lenne ezt hinni.

Ha nem tudjátok ezeket az alapvető szükségleteket biztosítani a kutyáitok számára, sajnos bármennyire is szueretitek őket, meg kéne válni tőlük, olyan helyre ajándékozni (www.spanilesos.hu tud segíteni ebben) ahol több figyelmet kapnak.

A kutyám szeretete nem azt jelenti, hogy felette sírok napokig, mert valami baja lett - miattam (ok, itt apósod volt de esetünkben a pl. kedvéért mindegy). Azt jelenti, hogy a Számára fontos dolgot tartom szem előtt, és még ha fáj is, de megteszem.

Az elaltatás: végső megoldás, ha annyira súlyos és maradandó károsodást szenvedett, hogy a mindennapi élet is fájdalmas neki, akkor jöhet szóba, de sajnos ezzel is számolnod kell. Felelős vagy a kutyáidért, a méltóságban élhető életüként. Ne legyél önző, ha erre kerül(ne) a sor.

Kívánom, hogy a kutyus felépüljön, és hogy helyesen dönts!

2009. máj. 27. 12:38
 33/73 anonim ***** válasza:
71%
Ne aggódj, csak szeresd nagyon és túl lesz ezen! Hidd el, súlyosabb dolgokból is fel tudnak épülni, csak szeretni és figyelni kell rájuk. Talán a lánc helyett hasznosabb lenne egy kifutó, tudod, olyanra gondolok, ami valamiféle sinpályán mozog, van lehetősége a kutyusnak a mozgásra (nemjuteszembe a neve). Neked meg ne legyen lelkiismeretfurdalásod, aki él, az hibázik! Legalább tudod, hogy bárki is köti meg eztán, te mindig ellenőröd majd.. Fel a fejjel!!
2009. máj. 27. 13:01
 34/73 anonim ***** válasza:
73%
Én csak 1 kérdést szeretnék feltenni! Ha akkora a sürgés-forgás az udvaron, hogy a kutyát meg kell emiatt kötni hogy lehet hogy kb 5 órán keresztül senkinek nem tűnt fel mi van a kutyával? Nekem ez furcsa!!!
2009. máj. 27. 13:53
 35/73 anonim ***** válasza:
77%

Tönkrevágsz egy kutyát testileg és lelkileg ... aztán pedig mi vagyunk a gonoszok, hogy nem simogatjuk a fejecskédet, hogy "nyugi, nem lesz baj, meg fog gyogyulni ...".

Nem fog teljesen helyrejönni soha, ha kiheveri a fizikai sokkot (ugy legyen), akkor is a lelki törés örök életében megfog maradni.

2009. máj. 27. 14:00
 36/73 anonim ***** válasza:
97%

Ha a kutya nem szenvedett valamilyen szintű agykárosodást akkor természetesen van esélye arra hogy felépüljön.Az a dolog hogy csak téged fogad el az abbol is eredhet hogy a kutya nagy sokkot kapott.nagyon sok idő,szeretet és törődésre lesz szüksége ahoz hogy rendbejöjjön.mindenképp adj neki egy esélyt egy új életre,de ha nagyon sokáig szenved,és látod hogy még rosszabb neki akkor kérlek dönts az altatás mellett,igy többé nem fog neki fájni semmije.tudom nehéz lehet neked,kissé felháborodtam,de a támadassal amúgy sem lesz jobban a kutya.remélem ez az eset egy jó lecke volt arra hogy ráébredj a kutya szabadon szereti.vidd el orvoshoz és tégy meg mindent hogy helyrejöjjön.Sok Sikert!

Üdv Erdélyből

2009. máj. 27. 14:32
 37/73 A kérdező kommentje:
A kutya jól van,most voltunk határszemlén,és nagyon élvezték!Nem kell elaltatni,hisz jól van,én ezt nem állítottam soha,hogy szenved.Csak rossz kedve van,azt mondta a doki,hogy ez normális.A segítő kész embereknek nagyon köszönöm a válaszait el fogom vinni mindenképpen ct-re,a többinek,meg azt üzenem,hogy soha ne éljék át ezt a traumát amin én mentem keresztül,de ha mégis,magukat is így alázzák,és ostromolják,mint engem,és kívánom nekik,ha segítségért fordulnak másokhoz,ők is kapják meg amit én kaptam délelőtt,a sok sérelmet!Én megtanultam a leckét tegnap,biztosan nem leszünk még egyszer ennyire felelőtlenek .Ildi
2009. máj. 27. 14:57
 38/73 anonim ***** válasza:
69%
Ez annyira szánalmas hogy most előadod a nagy aggódó gazdit. Szerinted miért kaptál ennyi (szerinted) gonoszkodó kommentet? Azért, mert erre az oldalra szerencsére többnyire felelős állattartók járnak, akik szerint a kutya nem láncra való. Érdekes egyébként, én ahány spánielt ismerek, mind lakásban vannak tartva (vagy a házban, de kert is van), nem kib*szva a kertbe egy láncra. Nagyon szívesen kikötnélek téged és a jófej apósodat egy 1-2 méteres láncra a napra, úgy napi 7-8 órára, had aszalódjatok. Nem gondolod hogy a kutya az ember társa és nem egy dísz amit ha kell félredobunk? Szemétláda vagy, ha tudnám ki vagy, már rádküldtem volna az állatvédőket. A kutyakakát meg minimum hogy összeszedi az ember, bár ha te ilyen igénytelen vagy...
2009. máj. 27. 16:17
 39/73 anonim ***** válasza:
62%
Válaszokat kértél, válaszokat kaptál. Erről szól az oldal. Egyébként én ezt a fajta traumát soha nem fogom átélni, lévén, aki megpróbálná megkötni a kutyámat, elegáns ívben fog kirepülni az udvarból...
2009. máj. 27. 16:27
 40/73 anonim válasza:
68%
Nagyon sajnálom ami történt. Megértelek Téged is, de szerintem nem lehet igaz, hogy nem tudtad volna bármily más kutyakímélőbb módon elintézni, hogy a kutya biztonságban legyen. Nagyon sajnálom, de nem számíthatsz túl sok jóra. Szegény kutyus. Azzal nem igazán értek egyet hogy soha nem altatod el..... talán már jobb lenne neki...Sajnálom. És azért remélem hogy rendbe jön...de szerintem nem igen van rá több esély 2-3%-nál. Ha rendbe jön is örökké megmarad benne és már biztos hogy soha többé nem lesz olyan mint régen.
2009. máj. 27. 20:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!