Néhány tippre lenne szükségem. Hogyan gyorsíthatom fel a folyamatot?
Hű, ezt azért nem merném kipróbálni, mert ennek az ellentéte is lehet a reakció. Minél éhesebb, annál jobban védelmezi. A kajánál a legkirívóbb, de akár hányszor fegyelmezném, rászólok, támad. Biztos került olyan helyzetbe, amikor a rászólást verés követett, legalábbis ezt tudom elképzelni, mert nagyon szélsőségesen reagál.
Ha valakit ez tartana vissza, mindenkit felpontozok, még ha nem is értek egyet.
Nem olvastam kivételesen végig a válaszokat, mert nagyon sok van.
Amit én javaslok azon kívül, hogy csak nyugodt állapotában add neki oda az ételt (amit már magadtól is tudsz), hogy mikor oda kerül a sor, hogy már adod neki az ételt, akkor ne a földre rakd a tálat, hanem guggolj le a kutyához és hívd magadhoz (ha már nyugodt és megadó állapotban van), utána szépen kezdd el etetni kézből. Ha erősíted a kutya-gazdi (kutya-ember) kapcsolatot, alább fog hagyni az agressziója. Szerintem.
Fú, na most kezdtem el olvasgatni a válaszokat, látom, már valaki javasolta a kézből etetést, és elvetettétek. Kár, pedig ez erősítené a köteléket.
Nekem is volt különösen agresszív befogadott kutyusom, nála a kézből etetés bevált. Mondjuk ő nem volt egy nagy kutya, de azért fogai neki is voltak, és ha jól olvastam a te ideiglenesed is kistestű.
A Népszigeti kutyaiskolának a honlapján van egy fórum, ahol szakértők válaszolnak (kutyakiképzők). Esetleg tőlük kérdezd meg, ők biztos okosabbak:
Na, olvastam az elektromos nyakörves részt is. Az elektromos nyakörvet tilos agresszív kutyáknál alkalmazni. :-( Nem véletlenül sajnos, olvass utána.
Én azt javasolnám, hogy ha a kutya morog, vagy támad, akkor semmiképp ne fordíts neki hátat és ne hagyjad ott, mert ez a megadás és a behódolás egyértelmű jele. Ne üzend azt a kutyának, amikor támad, hogy behódolsz neki. A végsőkig tarts ki, ha ez akár egy órát vagy két órát is igénybe vesz. Ő az, akinek meg kell adnia magát, illetve be kell hódoljon neked azzal, hogy leül, lefekszik, vagy elsétál, ezzel teret adva neked.
Én a helyedben mindenképp felvenném egy olyan szakemberrel a kapcsolatot, aki kutyákat rehabilitál, de olvastam, hogy erről már volt itt szó, én ezt tartom a legjobb ötletnek. Nem érdemes kísérletezni a kutyával, én amondó vagyok, hogy inkább ne csináljon az ember semmi, minthogy csináljon valami olyat, ami rossz.
Tegnap reggel a kézből etetés miatt marta szét a kezemet, szóval ez esélytelen.
Ha leteszem az ételt, vagy meglátja nálam, nincs olyan, hogy nyugodt állapot, kicsit morog, jobban morog, a végén meg úgy behergeli magát, hogy nekem jön.
Mindig határozott vagyok vele, nagyobb testű kutyáim vannak, egy kis vakarcs nem ijeszt meg. Még vérző kézzel is végig vittem a lenyugvásig. Ha az van amit az ember mond, akkor ő ettől begerjed. Sajnos rájöttem, hogy egyedül a határozottság nála nem segít, kevés vagyok ehhez. Köszönöm a tanácsokat, felkeresek egy szakértőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!