Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Néhány tippre lenne szükségem....

Néhány tippre lenne szükségem. Hogyan gyorsíthatom fel a folyamatot?

Figyelt kérdés
Néhány napja ideiglenesen hozzám került egy kis termetű kutyus, akit el akartak altatni. Rendkívül territoriális, főleg, ha ételről van szó. Már annyi is elég, ha meglátja, hogy készítem a kajáját, akkor már morog, ha erélyesen rászólok, akkor azonnal nekem támad. És nem csak fitogtatja az erejét, hanem harap is, nem is kicsit. Teniszütővel gyakorolunk, de egy órába kerül, mire annyira elfárad, hogy megadja magát, de akkor meg viszont már nem is akar enni. Hogy éhen ne haljon a többi kutyával etetem, mert velük viszont nagyon jó a kapcsolata, és akkor szépen eszik. Viszont az emberekkel már nem így van. Mivel csak ideiglenes, és később örökbe szeretném adni, így fontos, hogy ezt sikerüljön helyre hozni. Tegnap szájkosárral gyakoroltuk, hogy az oldalára fektettem, szépen meg is nyugodott, de amint újra felkínálom az ételt újra kezdi. Három napja van itt, és tudom, ez hosszadalmasabb lesz, szeretnék mindent jól csinálni. Szerintetek jó lesz így? Ha kettesben vagyunk, és szóba kerül a kaja, akkor még nem látom a javulást.
2011. dec. 18. 09:58
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Van, amikor eleve a kiéheztetéssel tudják az ilyen kutyát megnevelni. Ha enni adsz neki és morog, nem kap aznap enni.
2012. jan. 7. 16:29
 32/37 A kérdező kommentje:

Hű, ezt azért nem merném kipróbálni, mert ennek az ellentéte is lehet a reakció. Minél éhesebb, annál jobban védelmezi. A kajánál a legkirívóbb, de akár hányszor fegyelmezném, rászólok, támad. Biztos került olyan helyzetbe, amikor a rászólást verés követett, legalábbis ezt tudom elképzelni, mert nagyon szélsőségesen reagál.

Ha valakit ez tartana vissza, mindenkit felpontozok, még ha nem is értek egyet.

2012. jan. 7. 16:35
 33/37 anonim ***** válasza:

Nem olvastam kivételesen végig a válaszokat, mert nagyon sok van.

Amit én javaslok azon kívül, hogy csak nyugodt állapotában add neki oda az ételt (amit már magadtól is tudsz), hogy mikor oda kerül a sor, hogy már adod neki az ételt, akkor ne a földre rakd a tálat, hanem guggolj le a kutyához és hívd magadhoz (ha már nyugodt és megadó állapotban van), utána szépen kezdd el etetni kézből. Ha erősíted a kutya-gazdi (kutya-ember) kapcsolatot, alább fog hagyni az agressziója. Szerintem.

2012. jan. 7. 19:16
 34/37 anonim ***** válasza:
A másik az, amit ezzel a kézből etetéssel erősítesz a kutyában, hogy nem jelentesz veszélyt az étkezésnél sőt, ha ő tisztel téged és az ételedet, de is tisztelni fogod őt, és a jelenléted nem zavaró. Ez oda-vissza működik. :-)
2012. jan. 7. 19:18
 35/37 anonim ***** válasza:

Fú, na most kezdtem el olvasgatni a válaszokat, látom, már valaki javasolta a kézből etetést, és elvetettétek. Kár, pedig ez erősítené a köteléket.

Nekem is volt különösen agresszív befogadott kutyusom, nála a kézből etetés bevált. Mondjuk ő nem volt egy nagy kutya, de azért fogai neki is voltak, és ha jól olvastam a te ideiglenesed is kistestű.

A Népszigeti kutyaiskolának a honlapján van egy fórum, ahol szakértők válaszolnak (kutyakiképzők). Esetleg tőlük kérdezd meg, ők biztos okosabbak:

[link]

2012. jan. 7. 19:23
 36/37 anonim ***** válasza:

Na, olvastam az elektromos nyakörves részt is. Az elektromos nyakörvet tilos agresszív kutyáknál alkalmazni. :-( Nem véletlenül sajnos, olvass utána.

Én azt javasolnám, hogy ha a kutya morog, vagy támad, akkor semmiképp ne fordíts neki hátat és ne hagyjad ott, mert ez a megadás és a behódolás egyértelmű jele. Ne üzend azt a kutyának, amikor támad, hogy behódolsz neki. A végsőkig tarts ki, ha ez akár egy órát vagy két órát is igénybe vesz. Ő az, akinek meg kell adnia magát, illetve be kell hódoljon neked azzal, hogy leül, lefekszik, vagy elsétál, ezzel teret adva neked.

Én a helyedben mindenképp felvenném egy olyan szakemberrel a kapcsolatot, aki kutyákat rehabilitál, de olvastam, hogy erről már volt itt szó, én ezt tartom a legjobb ötletnek. Nem érdemes kísérletezni a kutyával, én amondó vagyok, hogy inkább ne csináljon az ember semmi, minthogy csináljon valami olyat, ami rossz.

2012. jan. 7. 20:19
 37/37 A kérdező kommentje:

Tegnap reggel a kézből etetés miatt marta szét a kezemet, szóval ez esélytelen.

Ha leteszem az ételt, vagy meglátja nálam, nincs olyan, hogy nyugodt állapot, kicsit morog, jobban morog, a végén meg úgy behergeli magát, hogy nekem jön.

Mindig határozott vagyok vele, nagyobb testű kutyáim vannak, egy kis vakarcs nem ijeszt meg. Még vérző kézzel is végig vittem a lenyugvásig. Ha az van amit az ember mond, akkor ő ettől begerjed. Sajnos rájöttem, hogy egyedül a határozottság nála nem segít, kevés vagyok ehhez. Köszönöm a tanácsokat, felkeresek egy szakértőt.

2012. jan. 8. 08:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!