Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Néhány tippre lenne szükségem....

Néhány tippre lenne szükségem. Hogyan gyorsíthatom fel a folyamatot?

Figyelt kérdés
Néhány napja ideiglenesen hozzám került egy kis termetű kutyus, akit el akartak altatni. Rendkívül territoriális, főleg, ha ételről van szó. Már annyi is elég, ha meglátja, hogy készítem a kajáját, akkor már morog, ha erélyesen rászólok, akkor azonnal nekem támad. És nem csak fitogtatja az erejét, hanem harap is, nem is kicsit. Teniszütővel gyakorolunk, de egy órába kerül, mire annyira elfárad, hogy megadja magát, de akkor meg viszont már nem is akar enni. Hogy éhen ne haljon a többi kutyával etetem, mert velük viszont nagyon jó a kapcsolata, és akkor szépen eszik. Viszont az emberekkel már nem így van. Mivel csak ideiglenes, és később örökbe szeretném adni, így fontos, hogy ezt sikerüljön helyre hozni. Tegnap szájkosárral gyakoroltuk, hogy az oldalára fektettem, szépen meg is nyugodott, de amint újra felkínálom az ételt újra kezdi. Három napja van itt, és tudom, ez hosszadalmasabb lesz, szeretnék mindent jól csinálni. Szerintetek jó lesz így? Ha kettesben vagyunk, és szóba kerül a kaja, akkor még nem látom a javulást.
2011. dec. 18. 09:58
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Igen, ez aggaszt engem is, hogy azt mondták idegrendszeri. A gazdája csak telefonon beszélt velük, látatlanban mondtak róla véleményt. Viszont látatlanban én azt hittem, hogy túloznak, túl sötéten látják a kutyust, de sajnos nem. Minden úgy van, ahogy nekem is mondták. Ugyanazt tapasztalom én is. De hogy lehet megtudni, hogy még rehabilitálható, vagy idegrendszeri gondjai vannak? Mert a Cerbi állítólag az alapján mondta ezt, hogy harap, és nem tud ereszteni. De ez nem így van. Nagyon erősen harap, de kb. 3 másodperc, és ereszt. Meg egy jól szocializált kutya ki akarta nyírni, mert, hogy érezte, hogy nem stimmel vele valami. Viszont az én kutyáim nem bántják. Szóval nem tudom. Valahogy el lehet ezt dönteni?
2011. dec. 18. 16:49
 22/37 anonim ***** válasza:
79%

Azt mondod, csak emberrel szemben agresszív. Szerintem egy idegbeteg kutya válogatás nélkül mindent meg akarna ölni, de ez csak az én laikus véleményem. Lehet, hogy tényleg reménytelen, de ha már vagy olyan rendes, hogy elvállaltad és energiát fektetsz bele, igazán megér egy misét. Plusz egy esély neki.

Azt azért remélem tudod, hogy ha sikerül is kinevelni a vérszomjából, akkor sincs rá garancia, hogy mindenkivel jó fej lesz?... Lehet, hogy csak téged fog elfogadni, és akkor vagy a nyakadon marad, vagy visszakerül a sintérhez.

2011. dec. 18. 19:18
 23/37 anonim ***** válasza:

Kétlem, hogy ezt így pár szóban le lehetne írni, hogy mikor idegrendszeri és mikor nem. Az eresztésnek biztos nincs ehhez semmi köze. Idegbeteg kutya is kapkodhat úgy, hogy rögtön ereszt, meg neveletlen is, és ugyanúgy bármelyik megfoghat, és addig foghat, amíg le nem feszítik rólad.

Telefonon amúgy kétlem, hogy szakvéleményt mondanának, ők is tudják, hogy ez lehetetlen. Szerintem az előző gazda valamit félremagyarázott - nem feltétlenül direkt -, de persze sose lehet tudni. Vidd el, mutasd meg nekik, az a biztos.

2011. dec. 18. 23:22
 24/37 anonim ***** válasza:
Amúgy meg igen, ha az idegeivel lenne baj, akkor nem válogatna a helyzetekben. Láttam már én is idegből harapó kutyát, imádott mindenkit, de néha eltévedt egy ingerület a fejében és csattintott a pitbull agyaraival. Csak akkor, ha hozzáértek, de akkor válogatás nélkül. Szóval azért az látszik, ha idegi alapú a probléma, akkor nemigen függ össze a harapás a kutya idegállapotával. Vagy ha igen, akkor sem célzottan és kiszámíthatóan fogja csinálni. Ahogy leírod, a viselkedése nagyon gázos, de lehet tudni, mikor fog harapni és mikor nem. Szóval én nem gondolnám idegrendszeri eredetűnek, de persze nem vagyok sem profi kiképző, sem állatorvos.
2011. dec. 18. 23:48
 25/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm, egy kicsit megnyugodtam. Mindig figyelmeztet támadás előtt, megmerevedik, morog, odakap, ebben a sorrendben. Most úgy tűnik a szemkontaktust nem tudja elviselni. Tegnap tévéztem, miközben evett, és egy morgása sem volt. Ez már nagy haladás, mert eddig rá sem kellett néznem és már morgott. Szóval bejött amit tanácsoltatok. Később azért majd provokálom, hogy minden helyzetben megállja a helyét, de előbb hagyom, hogy ez rögzüljön. Próbálom minél több nehéz helyzetnek kitenni, idegenek, kicsit "durvább" nyúzás, ölbe vevés, hogy ne érezze magát fenyegetve. Viszont tisztában vagyok vele, hogy nagy rá az esély, hogy nem lesz örökbe adható. Ezzel tisztában vagyok/voltam, bele számoltam ezt is az eshetőségek közé. Ha csak velem hajlandó jól viselkedni, akkor marad nálam, sintérek keze alól mentem a kutyusokat, vissza oda nem adom őket. Tudom mi várna ott rá :(
2011. dec. 19. 08:26
 26/37 anonim ***** válasza:
Hát sok sikert hozzá, örülök, hogy nem adod fel és normálisan állsz hozzá :) Remélem, "megjavul" a kutty :)
2011. dec. 19. 10:07
 27/37 A kérdező kommentje:
Nos, eltelt néhány hét mióta nálam van a kutyus. Vannak jobb, és rosszabb napok. Ma reggel annyira belém mart, hogy a sürgősségire kellett mennem. Nem adom fel, de már szinte mindent kipróbáltam vele, és csak nem akar javulni. A támadások ritkulnak, de súlyosbodnak. A ma reggeli eset miatt egy kissé csalódott is vagyok. Már elmentünk addig, hogy fogtam a tál szélét, amikor evett, de ma reggel elszakadt nála a cérna, és nekem esett. Marad a pórázas etetés egy ideig, mert elég komoly sérüléseim lettek, így nem hinném, hogy nyugodtan tudnék hozzá közelíteni. Mi a véleményetek az elektromos nyakörvekről? Már ezen is elgondolkoztam. Olyan, mintha megreguláznám, de elkerülöm a sérülés lehetőségét. Vagy ettől csak még rosszabb lenne?
2012. jan. 7. 15:22
 28/37 anonim ***** válasza:
Ha elektromost teszel fel, miként tudnád a szoros emberi közelséget elviseltetni vele? Az elektromos akkor jó, ha távolról kell a kutyát letiltani valamiről.
2012. jan. 7. 15:30
 29/37 anonim ***** válasza:
Vagy van az a spré ami levegőt fúj ki erősen.talán azzal könnyebb lenne.ha támadni készül fújd le.azt hiszem pet corrector a neve.
2012. jan. 7. 15:33
 30/37 A kérdező kommentje:
Oké, hogy az elektromos távolról jó, de akkor mégis mivel próbálkozzak egy olyan kutyával, aminek ha a közelébe mész harap? Azt a fújósat kipróbálom, remélem a morgástól elveszi a kedvét, mert amikor már támad akkor késő fújkálni. A vacsoráját most pórázon kapta, reszketett, ásítozott, de nem evett egy falatot sem. Vagy nem eszik, vagy eszik, de akkor támad is. Mi van ezzel a kutyával? Vagy csak én nem értem. Vagy most ő zavarodott össze kicsit, és nem tudja mit lenne a helyes viselkedés?
2012. jan. 7. 16:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!