Néhány tippre lenne szükségem. Hogyan gyorsíthatom fel a folyamatot?
Ha kézből próbálod etetni, akkor is harap? Valahogy azt kéne tisztázni vele, hogy az ember nem potenciális versenytárs az étkezésnél, hanem minden jó forrása. Én megpróbálnám kézből etetni, falatonként, de ha ilyen vérszomjas kis szörnyeteg, akkor ez nem játszik.
Ha morog, ne vegyél róla tudomást, hanem simán hagyd félbe az ételosztást és hagyd faképnél. Ha megnyugodott, folyt-köv. Amikor ötödször játssza ezt el, akkor remélhetőleg rá fog jönni, hogy nem kifizetődő morogni.
Ha úgy teszel, mintha beleennél a kajájába, gondolom, azonnal torokra megy. Ha mégsem (szájkosár?...) akkor ezt a ceremóniát el lehetne játszani minden étkezésnél, lehetőleg a többi kutyával együtt. A jó példa ragadós, van rá esély, hogy a jól nevelt kutyák világosságot gyújtanak az agyában.
Azt hiszem a csodálatos kutyadokiban szerepelt kutya, aki pontosan ugyanígy viselkedett.
Én írtam az első választ, tényleg szerintem az fontos, hogy nyugalmat, magabiztosságot küldj a kutya felé, ez lehet a kulcs.
Keress azért rá a Cesar Millan videókra, pont az ilyen kutyusokkal foglalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!