Mézeskalács díszítésének mik az alapanyagai? Miből mennyi kell? és hogy kell? a folyamatot leírná valaki?
Szia!
Én így szoktam:
Cukormáz: Csak tiszta tojásfehérjét( feltörés után az első adag TISZTA fehérje ami lepottyan, amiben nincs benne az a sűrű, fehérebb nagyon nyúlós rész) folyamatosan keverünk átszitált, de mégjobb ha beleszitált porcukorral. Ha nagyon sűrű, tehetünk bele 1-2 csepp szűrt citrom levet, vagy ha nagyon híg még porcukrot. Akkor jó, ha jó sűrű, de még éppen folyik, csöppen:).
Simítózáras zacskóval a legkönnyebb díszíteni, mert annak nincs széle, ahol össze van hegesztve, illetve elég erős és nem szakad szét.
A Tészta teteje ne legyen lisztes, mert akkor nem nagyon marad meg rajta a máz.
De lehet sütés előtt lekenni tojásfehérjével, és napraforgómaggal, mandulaforgáccsal, mazsolával is díszíteni.
De olvastam már csokimázzal is díszített mézesekről is.
Tulajdonképpen csak a képzeleted szab határt...
A cukormázat ételfestékkel is színesítheted, de szerintem kár lenne...
Remélem tudtam segíteni!
Üdv: A
15 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, pár csepp citromlé.
Ezeket robotgéppel addig verem míg jó sűrű nem lesz. Annyira hogyha kiemelem a robotverőt akkor alig akarjon róla lecsöppenni. Ha ez megvan, nyomózsákba töltöm a masszát és szépen elkezdem diszíteni a mézeskalácsokat.
Mindig bevált!
Egy nagy mézeskalácsházat így diszítettem fel (na jó ahhoz dupla mennyiségű masszát csináltam :-) de a folyamat ugyanez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!