Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Néhány tippre lenne szükségem....

Néhány tippre lenne szükségem. Hogyan gyorsíthatom fel a folyamatot?

Figyelt kérdés
Néhány napja ideiglenesen hozzám került egy kis termetű kutyus, akit el akartak altatni. Rendkívül territoriális, főleg, ha ételről van szó. Már annyi is elég, ha meglátja, hogy készítem a kajáját, akkor már morog, ha erélyesen rászólok, akkor azonnal nekem támad. És nem csak fitogtatja az erejét, hanem harap is, nem is kicsit. Teniszütővel gyakorolunk, de egy órába kerül, mire annyira elfárad, hogy megadja magát, de akkor meg viszont már nem is akar enni. Hogy éhen ne haljon a többi kutyával etetem, mert velük viszont nagyon jó a kapcsolata, és akkor szépen eszik. Viszont az emberekkel már nem így van. Mivel csak ideiglenes, és később örökbe szeretném adni, így fontos, hogy ezt sikerüljön helyre hozni. Tegnap szájkosárral gyakoroltuk, hogy az oldalára fektettem, szépen meg is nyugodott, de amint újra felkínálom az ételt újra kezdi. Három napja van itt, és tudom, ez hosszadalmasabb lesz, szeretnék mindent jól csinálni. Szerintetek jó lesz így? Ha kettesben vagyunk, és szóba kerül a kaja, akkor még nem látom a javulást.
2011. dec. 18. 09:58
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

N megpróbáltam visszaemlékezni arra részre.. Úgy rémlik, hogy Cesar a falka "gyógyító" erejét használta ott is.

Ott volt a saját falkája meg a kajára támadós kutyus is, és Cesar azt csinálta amit már leírtam(magabiztosság stb) ÉS A LEGNYUGODTABB KUTYÁNAK ADTA ELÖSZÖR A KAJÁT!

Megpróbálhatod használni te is a saját kutyáid nyugalmát a kis terrier neveléséhez!

2011. dec. 18. 12:17
 12/37 anonim ***** válasza:

még esetleg ezt is kipróbálhatod hogy lent van a tálja a földön és teszel egy kevéske kaját a táljába azt megette egy idő után rájön hogy a kaja tőled függ amikor rád nézz megint egy kevéske kaját kap..sokáig eltarthat de hátha ..az is nagyon fontos hogy mindig nyugodt legyen amikor enni kap..

sok sikert!!

2011. dec. 18. 12:22
 13/37 A kérdező kommentje:
Nagyon jó dolgokat írtok, de a legtöbbet már kipróbáltam. Kutyák közt teljesen normálisan eszik. Nem nyúlhatok bele, de legalább nem szalad utánam, hogy megharapjon. Viszont, ha örökbe szeretném adni, akkor tudnia kell falka nélkül is viselkedni. Látom, hogy mindig erősen figyel, amikor nevelem, irányítom a többit, így remélem ragad rá valami. Eddig sohasem szált szembe vele senki, így sajnos én sem gondoltam, hogy ennyire súlyos lenne. Ezt a magára hagyósat még nem próbáltam, de estére próba szerencse, meglátjuk mi lesz. Igazából veszteni valóm nincs, mert ennél rosszabb már nem lehet. Úgy behergeli magát, hogy csoda, hogy nem ájult még el.
2011. dec. 18. 12:44
 14/37 anonim ***** válasza:

Több tippem sajnos nincs, maximum annyi, amit szerintem te is tudsz, hogy türelem kell hozzá. Egy nehézsorsú kiskutyánál nincs olyan módszer ami rögtön hat. Időre van szüksége!

Mindenesetre, kedves és becsülendő, hogy ilyen szeretettel vagy a kiskutya felé, remélem meg fogod tudni őt tanítani a kedvességre és bekességre!

Majd megírhatnád ide vagy privátba akár hogyan haladtok!

2011. dec. 18. 12:50
 15/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Én is sejtettem, hogy nem egy-két nap lesz, csak féltem, hogy amit csinálok esetleg csak olaj a tűzre. De látom, hogy Ti is hasonló dolgokat javasoltok, így muszáj lesz, hogy működjön, csak idő kérdése. Már kétszer volt az Illatoson, az előző gazdiját első nap megharapta, így gondolom már a kezdetek kezdetén rosszul nevelték. Most olyan két éves lehet.

Majd megírom hogy haladunk. :)

2011. dec. 18. 13:09
 16/37 anonim ***** válasza:

Esetleg felkeresheted a Cerberos kutyaiskolát, kimondottan az ilyen problémás kutyákra specializálódtak. A falkavezérséges cikküket olvastad amúgy? Lehet, hogy egy-két hét kizárás meg is oldaná a problémát.

Én egyébként a helyedben lehet, hogy egyszerűen csak pórázt tennék a kutyára, és nem engedném a kajához nyúlni, amíg én nyúkálok benne. Lehet, hogy nem a legjobb módszer, de ha ő erőszakos, ráadásul tényleg, nem csak úgy tessék-lássék, akkor nem biztos, hogy kedvesen le lehet beszélni erről a kajavédésről.

2011. dec. 18. 13:16
 17/37 anonim ***** válasza:

minden elismerésem a tiéd !!!!!!!!

(az utolsó menhelyi kiskölyköm két lábbal állt két tálban, és a tesói elől evett el,amit bírt, otthon beleugrott a tálba,rácsimpaszkodott, és amikor ijedtünkben felemeltük, lógott a levegőben. Most már szépen lefekszik,és csak parancsra nyúl hozzá - de ő nem problémás kutyus)

2011. dec. 18. 13:22
 18/37 anonim ***** válasza:
Én látatlanban erre nem mernék ilyen magabiztosan tanácsokat osztogatni, de ha budapesten laktok nagyon szívevesen megnézném a kutyát.
2011. dec. 18. 13:30
 19/37 A kérdező kommentje:
Sajnos itt nincs Cerberosz a közelben,de az előző gazdája beszélt egyébként velük, és ők is altatást javasoltak. Budapestről jött, ott több helyről kapott a gazdi segítséget, de a végén mind alatta volna, senki nem vállalta a rehabilitációt. Lehet, hogy én is hülyeséget csináltam vele, de megérintett a története, kihívásként tekintettem rá, és sajnáltam volna, ha egy egészséges kutya csak azért hal meg, mert rosszul nevelték. Ha nagyon nem megy felkeresem a Cerbit, hátha e-mailben tudnak használható ötletet adni. Biztos vannak bevált praktikák erre.
2011. dec. 18. 16:10
 20/37 anonim ***** válasza:
Hát a cerbisek csak akkor javasolnak altatást tudtommal, ha idegrendszerileg kattant a kutya és tényleg nem lehet helyrehozni. Akkor tényleg felesleges küzdeni vele, mert sosem javul meg, de amíg "csak" viselkedési zavarról van szó, addig biztos tudnak segíteni rajta.
2011. dec. 18. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!