Néhány tippre lenne szükségem. Hogyan gyorsíthatom fel a folyamatot?
N megpróbáltam visszaemlékezni arra részre.. Úgy rémlik, hogy Cesar a falka "gyógyító" erejét használta ott is.
Ott volt a saját falkája meg a kajára támadós kutyus is, és Cesar azt csinálta amit már leírtam(magabiztosság stb) ÉS A LEGNYUGODTABB KUTYÁNAK ADTA ELÖSZÖR A KAJÁT!
Megpróbálhatod használni te is a saját kutyáid nyugalmát a kis terrier neveléséhez!
még esetleg ezt is kipróbálhatod hogy lent van a tálja a földön és teszel egy kevéske kaját a táljába azt megette egy idő után rájön hogy a kaja tőled függ amikor rád nézz megint egy kevéske kaját kap..sokáig eltarthat de hátha ..az is nagyon fontos hogy mindig nyugodt legyen amikor enni kap..
sok sikert!!
Több tippem sajnos nincs, maximum annyi, amit szerintem te is tudsz, hogy türelem kell hozzá. Egy nehézsorsú kiskutyánál nincs olyan módszer ami rögtön hat. Időre van szüksége!
Mindenesetre, kedves és becsülendő, hogy ilyen szeretettel vagy a kiskutya felé, remélem meg fogod tudni őt tanítani a kedvességre és bekességre!
Majd megírhatnád ide vagy privátba akár hogyan haladtok!
Köszönöm! Én is sejtettem, hogy nem egy-két nap lesz, csak féltem, hogy amit csinálok esetleg csak olaj a tűzre. De látom, hogy Ti is hasonló dolgokat javasoltok, így muszáj lesz, hogy működjön, csak idő kérdése. Már kétszer volt az Illatoson, az előző gazdiját első nap megharapta, így gondolom már a kezdetek kezdetén rosszul nevelték. Most olyan két éves lehet.
Majd megírom hogy haladunk. :)
Esetleg felkeresheted a Cerberos kutyaiskolát, kimondottan az ilyen problémás kutyákra specializálódtak. A falkavezérséges cikküket olvastad amúgy? Lehet, hogy egy-két hét kizárás meg is oldaná a problémát.
Én egyébként a helyedben lehet, hogy egyszerűen csak pórázt tennék a kutyára, és nem engedném a kajához nyúlni, amíg én nyúkálok benne. Lehet, hogy nem a legjobb módszer, de ha ő erőszakos, ráadásul tényleg, nem csak úgy tessék-lássék, akkor nem biztos, hogy kedvesen le lehet beszélni erről a kajavédésről.
minden elismerésem a tiéd !!!!!!!!
(az utolsó menhelyi kiskölyköm két lábbal állt két tálban, és a tesói elől evett el,amit bírt, otthon beleugrott a tálba,rácsimpaszkodott, és amikor ijedtünkben felemeltük, lógott a levegőben. Most már szépen lefekszik,és csak parancsra nyúl hozzá - de ő nem problémás kutyus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!