Hány éves korától számít egy kutya öregnek? Mik az öregség jelei? Hogyan lassíthatom le ezt a folyamatot ( ha le lehet)? Ilyenkor mennyit kell foglalkozni a kutyával? Illetve mennyit kell sétáltatni?
szia! az én beaglem 10 évesen lett alkalmi süket (azóta sem tudom, hogy csak szórakozott-e, vagy nem), 13 évesen pedig már alig akart meghallani :( az angol szetteremnél ez 15 évesen jött el. mindkét örek kutyának izületi fájdalmai voltak, nehezen ment a mozgás, de a jókedv megvolt, sokszor meghúzták 1-1 testrészüket. kicsit unszolni kellett őket a játékra. a beagle 14 évesen bepisilt mindig, az orvos közölte, hoyg sérve van, és nem műti meg, nem élné túl. kb 1 évig törölgettük a kutyapisit reggel-este, majd mikor láttuk, hogy fájdalmai vannak, orvos tanácsára elaltattuk. egyébként még elkezdtek egy kicsit kevesebbet enni, és válogatni, sokkal többet voltak a közelemben, mint előtte. a szettert 17 évesen már nekem kellett felállítani a földről, egyedül nem ment neki, nagyon kis rozoga lett :( már azon gondolkodtunk, hogy itt az ideje elengedni őt, mert ez nem jó neki, aztán magától elpusztult. de szép élete volt :) hiányzik mindkét jószág.
sok türelmet kívánok az öregedő kutyushoz! az idő telésével egyre hálásabbak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!