Megértem hogy egy kiskutya sokba került. Oltás, féregtelenítés, chipp, törzskönyv stb...
Sok tenyésztő 200-300.000Ft-ot akar elkérni egy kutyáért, és a legtöbb csodálkozik, hogy miért csak külföldre tud eladni kölyköt. De azért én se arra gondolok hogy adja a kutyát 20-30.000Ft-okér mert igen is ha foglalkozott vele akkor kérje meg az árát. De azért ilyen árak. Én nem régen vettem egy Pulit 55.000Ft-ért nagyon szép egészséges kutya. Minden papírja meg van ami kell.
De szerintem akármilyen kutya is 80-90.000Ft-tól nem értem miért drágább néhány tenyésztőnél egy kutya. Volt már nekem 80.000Ft-os kutyám de semmivel sem éreztem külöbnek se kinézetre se semmire egy 50-60.000Ft-os kutyánál. Azért amilyen árakat már néhányan elkérnek érte 300-400.000Ft azért nem tudom hogy az a kutya miből van. Biztosan aranyból. Én majd nagyon szeretnék egy lovat (de előbb egy Yorkira gyűjtök). De hát az én kedvenc lófajtám nem olcsó de egy szép papírosat tisztavérűt már vehet 600.000Ft-ért. Azért ha bele gondolunk nem olyan sokat kell hozzá tenni.
Nem tudom ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel. Várom a véleményeket. De azért bunkók kíméljenek!!
mert eleve egy jó tenyészkutya 5000 eurónál kezdődik+ vannak olyan fajták, hogy kevés egyed születik egyszerre tehát ha kifizetsz a két szülőért 10000 eurót és születik 4-5 kölyök akkor a 3-4száz ezres árból is csak veszteséggel zárja az első almot, csupán azért mert igényes és valóban a fajta érdekeit, nemesítését tartja szem előtt
2011. dec. 11. 14:46
22/31 Akiteki válasza:
Túlzásokba ne ess. Lehet, hogy akad olyan fajta, ahol elkérnek 5000 eurot egy kutyáért, de ezt kötve hiszem.
2011. dec. 11. 15:31
23/31 anonim válasza:
Azért drága mert te is pénzt kereshetsz vele.Pénzt kérhetsz a fedezésért ha híres vérvonal és jó pénzt csinálhatsz a kiskutyákból akik tőle születtek. Én úgy vagyok vele ,hogy soha nem adnék ennyi pénzt kutyáért maximum 30-40ezret ,mert nem érdekel a kiállításra járás.Aztán ezek az árak nem magyar fizetésre szabottak ,ahol 3hónapot kell gürizni érte úgy ,hogy addig nem eszel nem fizetsz számlát stb.Külföldi meg zsebből kifizeti. Persze idehaza is megvan az a réteg aki vevő lehet az ilyen kutyára és dicsekedhet a szomszédnak ,hogy nekem 300ezres a yorkim vazze.
2011. dec. 11. 16:38
24/31 anonim válasza:
dicsekszik vele a halál...nekem is van 300 ezer forintos kutyám sőt 400 ezer feletti is... ha kérdezi valaki akkor mindig azt mondom, hogy keverékek... úgyse ismeri senki a fajtát, plusz félek ha elterjedne mennyi az áruk akkor valaki esetleg ellopná őket (paranoiás vagyok na..) Én speciel évekig gyűjtöttem a kutyáimra (14 éves kocsim van, nincs Tv-m és a mobilom még nem színes kijelzős:D ) mindenkinek mások a prioritásai... én a fizetésemből jelentős százalékot költök a kutyák ellátására, kiállításokra, fedeztetésekre stb stb... és igen, nálam is 300 ezer körül van egy kiskutya ára.
2011. dec. 11. 16:47
25/31 anonim válasza:
A pulid nem azért volt ennyi mert találtál egy olcsó helyet hanem mert magyar fajta, és a magyar fajták olcsók. Először is azért mert sajnos nem becsülik meg őket annyira mint a divatos fajtákat. Másodszor pedig azért mert kevesebbet kell költeni rájuk. Viszonylag egészséges fajták, nem kell őket minden héten kozmetikába vinni, ha versenyre akarsz menni akkor nem kell külföldre utazni hisz a fajtagazda ország elismerése a legjobb stb. Míg gondolj bele hogy mennyibe kerül a világ másik végébe elutazni egy fadaztetésért egy divatosabb, vagy ritkább fajtának.
Ja és én is örömmel adnék 600 ezret egy kjutyáért, ha lenne annyit. Lóért soha, mert az nem izgat. Szóval nehogy azt hidd, hogy mindenki ugyanúgy gondolja ezt.
2011. dec. 11. 18:33
26/31 anonim válasza:
Azért lovat is árulnak drágábban mint600.000 Ft )))
2011. dec. 19. 15:03
27/31 anonim válasza:
Igen, a puli azért olcsóbb, mert magyar fajta ezért értelemszerűen itthon van a legtöbb/legjobb kennel, nem kell érte a világ másik felére utaznod, kiállítások dettó. Ráadásul mind a 9 magyar kutyafajta eredetileg munkakutya volt, nagyon igénytelenek, ellenállóak, és az ápolásukkal sincs különösebb gond (habár ez alól pont a puli a kivétel, de még az is jobb mint egy uszkár)
2011. dec. 19. 15:14
28/31 anonim válasza:
Én 2200 eurót fizettem az import tenyészszukámért.
2012. jan. 6. 17:20
29/31 Akiteki válasza:
Én meg olyanért egy ezrest, akit nem is tenyésztek. :))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!