Tenyésztők! Milyen dolgok kellenek az általam tenyésztett kiskutyának, ha Romániába, kiállítási/tenyésztési célra vásárolják meg?
Első almom, ezért nem vagyok képben :)
A kölyök 4 hónapos, minden oltása (2x parvó, 2x kombinált, 1x veszettség) megvan, 8 hetesen megérkezett a törzskönyve is. Gondolom, útlevél szükséges még.
Amiben nem vagyok biztos, az az export pedigree. Ez hogy működik? Mikor kell, mikor nem? Hogy tudom lekérni, ha a "rendes" törzskönyv már itt van?
Igen, útlevél és exportpedigree, ami még hiányzik.
Ha kezedben van az eredeti törzskönyv, akkor be kell fizetned az exportpedigree árát a MEOE-nak, a befizetésről szóló csekket, az eredeti tk-et és egy kérelmet kell küldeni. A kérelemben meg kell írnod, hogy kinek a nevére és címére állítsák ki az exportpedigree-t.
Kérheted, hogy a tulajdonos nevére küldjék, de azt is, hogy a saját címedre, és majd a kutyával adod át. Én általában így szoktam kérni.
Az útlevélbe az állatorvos igazolja le, hogy a kutya alkalmas az utazásra.
Nyomtatvány nincs. Ha odaadod az eredeti tk-et, akkor nem tudsz exportpedigree-t lekérni, mert az eredetit be kell küldeni, és ugyan azt kapod vissza, csak rákerül az "Exportpedigree" felirat és két hologrammos matrica is.
Ahhoz, hogy átvigye a határon csak útlevél kell. Az exportpedigree-t kiküldheted neki postán, vagy ha találkoztok esetleg később is személyesen, akkor is odaadhatod. Nyugodtan vigyék el a kutyát, akár szerződésbe is foglalhatjátok, hogy egy hónap múlva megkapja, és adj neki egy másolatot a törzskönyvről.
Ha csak simán kéred az exportpedigree-t, akkor kb. 3 hét, ha sürgősségivel, akkor 3 munkanap.
Nem kell nyomtatvány, mert csak írsz egy levelet a MEOE-nak, hogy kéred exportpedigree kiállítását, x.y. nevére, és add meg a pontos címet is, amit rá fognak írni a tk-re, mint új tulajdonos.
Annak nézz utána, hogy a veszettségelleni oltás óta mennyi idő telt el. Az utazást leghamarabb az első veszettség elleni oltástól számított 21 nap elteltével lehet megkezdeni.
Van nyomtatvány: [link]
export pedigree kérelem
Jé! Tényleg!
Én mindig csak felírtam egy darab papírra a gazdi adatait és rátűztem a törzskönyvre.
Első vagyok...én sem használtam sosem nyomtatványt...csak mellékeltem egy kézzel/géppel írt papírt.
De tényleg van nyomtatvány...bocsi.
Küldöm is befele, amint jönnek a kutyusért...
Hihetetlen ez a pofátlanság! 9000 egy klubtagságért??? A végén már tényleg az lesz, amit egy tenyésztőtárs fennhangon hangoztatott: "A kutyatenyésztés az úriemberek, ill. gazdagok sportja..."
Kíváncsi lennék, abban az esetben, ha én eleve exportra kérem ki a törzskönyveket, akkor az 5500 + 8500 vagy csak 8500Ft?
És... Úgy hallottam, csak Magyarországon van exportpedigree meg honosítás. Mennyire igaz ez? Tényleg ennyire kell a szervezetnek a pénz, hogy csontig rágják mindennel az embert???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!