Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kérnek a tenyésztők...

Miért kérnek a tenyésztők néha hihetetlen árakat?

Figyelt kérdés

Megértem hogy egy kiskutya sokba került. Oltás, féregtelenítés, chipp, törzskönyv stb...

Sok tenyésztő 200-300.000Ft-ot akar elkérni egy kutyáért, és a legtöbb csodálkozik, hogy miért csak külföldre tud eladni kölyköt. De azért én se arra gondolok hogy adja a kutyát 20-30.000Ft-okér mert igen is ha foglalkozott vele akkor kérje meg az árát. De azért ilyen árak. Én nem régen vettem egy Pulit 55.000Ft-ért nagyon szép egészséges kutya. Minden papírja meg van ami kell.

De szerintem akármilyen kutya is 80-90.000Ft-tól nem értem miért drágább néhány tenyésztőnél egy kutya. Volt már nekem 80.000Ft-os kutyám de semmivel sem éreztem külöbnek se kinézetre se semmire egy 50-60.000Ft-os kutyánál. Azért amilyen árakat már néhányan elkérnek érte 300-400.000Ft azért nem tudom hogy az a kutya miből van. Biztosan aranyból. Én majd nagyon szeretnék egy lovat (de előbb egy Yorkira gyűjtök). De hát az én kedvenc lófajtám nem olcsó de egy szép papírosat tisztavérűt már vehet 600.000Ft-ért. Azért ha bele gondolunk nem olyan sokat kell hozzá tenni.

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel. Várom a véleményeket. De azért bunkók kíméljenek!!

2011. dec. 10. 19:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Mert sok pénzt, munkát, időt fektettek be a tenyészetük kialakításába. Ja és vannak akik hajlandók és tudnak is annyit fizetni egy kutyáért (lóért, macskáért ...).
2011. dec. 10. 20:24
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

nincs ezzel semmi gond

csak ne szaporítótól vegyen az illető (később a sok betegség miatt úgyis többe lesz a kutya)

hanem akkor ott vannak a menhelyek, ahol max. jelképes összeg

és persze a jó hír, nem kötelező állatot tartani ;)

2011. dec. 10. 21:00
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Azért adják annyiért, mert nekik annyit ér. A fele simán benne lehet a kölykök "előállításában": megveszed drágán a szukát, felneveled minőségi tápon, hordod kiállításra, állatorvoshoz, stb., mindezt minimum 2-3 évig, aztán keresel egy megfelelő kant, a fedezésért elkérik egy kölyök árát, aztán a vemhesség is elvisz egy kisebb vagyont, ha nagytestű a kutya és születik egy valag kölyök, akkor azokat etetni, oltatni is horror összeg, összességében véve egy jobb autó árát belerakod a kutyába, mire lejön az első alom. Ezek után szerintem nem pofátlanság 200-at elkérni egy kutyáért. A 3-400-at már én is kicsit sokallom, de ott gondolom olyan kan van a képben, akit legalább ennyiért szereztek meg, és ölni tudnának a szakmabeliek a kölykeiért, vagy ilyesmi. A 30-40-ből meg az oltások meg a kaja nem jönnek ki, nemhogy a többi, szóval azért azt se tekintsük normálisnak.

Az egész számítgatást persze egy átlagos, közepes termetű kutyára értem, nyilván a zsebkutyáknál sokkal kevesebb pl. az etetési költség, de mondjuk a többin ott se nagyon lehet spórolni, pláne hogy nekik meg nagyon kevés kölykük születik, és abból kéne visszaterlemni legalább azt, amit beleraktak.

Az, hogy a ló meg 600 000... Egy jobb tenyészkutya tartása mindenestül benne van annyiban, mint egy átlagos hobbilóé. Az, hogy a ló kilóra több, nem kéne hogy sokat számítson.

2011. dec. 10. 21:18
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Itt szépen le van írva:

[link]

2011. dec. 10. 21:38
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Ne már... apám lovakat tart... havonta kevesebbet költ rájuk mint én a tenyészkutyáimra pedig nekem van 7 kutyám neki 12 lova és így is én jövök ki rosszabbul...

Persze ott csak egy csikó van és az kellene, hogy visszahozza az árat de alapból a tartási költsége a kettőnek nagyon hasonló szinten mozog

2011. dec. 10. 22:08
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem a papírokat és nem az oltásokat kell megfizetned,hanem a vérvonalat! Kapsz egy olyan kölyköt amivel bármit csinálhatsz. Kiállítások,tenyésszemle stb. A sztár vérvonalokért akár 500.000ft-ot is elkérhetnek.
2011. dec. 10. 22:12
 17/31 anonim ***** válasza:
88%
és azért azt se felejtsük el, hogy egy-egy jól örökitő, szuper tenyészkannal történő fedeztetéskor, elkérnek ám van, hogy 1500 eurót+még oda-visszaút,szállás, stb. És akkor még csak fedeztettünk. Egy jó vérvonalat, egy jó kutyát meg kell fizetni. Ugyanugy mint bármi mást. Azért megvenni egy olcsó, ellenőrizhetetlen vonalból származó fajtatiszta kutyát, csak, hogy olyan legyen, lutri, és felelőtlenség.
2011. dec. 10. 22:21
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez épp olyan értelmes kérdés mint az hogy mivel tudd többet egy audi mint egy suzuki. Mindkettő négy keréken gurul.
2011. dec. 11. 01:37
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az egyik ide beírónak. Egy nagyon jó vérvonalú tenyészszuka nem 50 ezer forint, az ára 1000 euro körül simán mozoghat. És az igazán jó kannal történő fedeztetés sem olcsó. Egy ismerősöm 4 éve nyáron Dániába ment fedeztetni, mert ott volt Európa legjobb tenyésztőjénél egy szuper vérvonalú, gyönyörű, jól örökítő kan Kanadából. Csak az útiköltség volt neki több, mint 200 ezer, plusz a fedeztetési díj is 1400-1500 euróra jött ki a végére, ugyanis volt egy alapár, aztán megszületett kölykönként plusz kellett egy összeget fizetnie és7 kölyök született. Na, akkor most számolj.....
2011. dec. 11. 08:16
 20/31 Akiteki ***** válasza:
100%

És akkor gondolj bele, ha nem sikerül a fedeztetés.

Mi kétszer mentünk Belgiumba és nem lett kölyök. Plusz a fedeztetési díj is úszott. Ki sem merem számolni, mennyit költöttem a semmire.

2011. dec. 11. 09:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!