Miért kérnek a tenyésztők néha hihetetlen árakat?
Megértem hogy egy kiskutya sokba került. Oltás, féregtelenítés, chipp, törzskönyv stb...
Sok tenyésztő 200-300.000Ft-ot akar elkérni egy kutyáért, és a legtöbb csodálkozik, hogy miért csak külföldre tud eladni kölyköt. De azért én se arra gondolok hogy adja a kutyát 20-30.000Ft-okér mert igen is ha foglalkozott vele akkor kérje meg az árát. De azért ilyen árak. Én nem régen vettem egy Pulit 55.000Ft-ért nagyon szép egészséges kutya. Minden papírja meg van ami kell.
De szerintem akármilyen kutya is 80-90.000Ft-tól nem értem miért drágább néhány tenyésztőnél egy kutya. Volt már nekem 80.000Ft-os kutyám de semmivel sem éreztem külöbnek se kinézetre se semmire egy 50-60.000Ft-os kutyánál. Azért amilyen árakat már néhányan elkérnek érte 300-400.000Ft azért nem tudom hogy az a kutya miből van. Biztosan aranyból. Én majd nagyon szeretnék egy lovat (de előbb egy Yorkira gyűjtök). De hát az én kedvenc lófajtám nem olcsó de egy szép papírosat tisztavérűt már vehet 600.000Ft-ért. Azért ha bele gondolunk nem olyan sokat kell hozzá tenni.
Nem tudom ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel. Várom a véleményeket. De azért bunkók kíméljenek!!
nincs ezzel semmi gond
csak ne szaporítótól vegyen az illető (később a sok betegség miatt úgyis többe lesz a kutya)
hanem akkor ott vannak a menhelyek, ahol max. jelképes összeg
és persze a jó hír, nem kötelező állatot tartani ;)
Azért adják annyiért, mert nekik annyit ér. A fele simán benne lehet a kölykök "előállításában": megveszed drágán a szukát, felneveled minőségi tápon, hordod kiállításra, állatorvoshoz, stb., mindezt minimum 2-3 évig, aztán keresel egy megfelelő kant, a fedezésért elkérik egy kölyök árát, aztán a vemhesség is elvisz egy kisebb vagyont, ha nagytestű a kutya és születik egy valag kölyök, akkor azokat etetni, oltatni is horror összeg, összességében véve egy jobb autó árát belerakod a kutyába, mire lejön az első alom. Ezek után szerintem nem pofátlanság 200-at elkérni egy kutyáért. A 3-400-at már én is kicsit sokallom, de ott gondolom olyan kan van a képben, akit legalább ennyiért szereztek meg, és ölni tudnának a szakmabeliek a kölykeiért, vagy ilyesmi. A 30-40-ből meg az oltások meg a kaja nem jönnek ki, nemhogy a többi, szóval azért azt se tekintsük normálisnak.
Az egész számítgatást persze egy átlagos, közepes termetű kutyára értem, nyilván a zsebkutyáknál sokkal kevesebb pl. az etetési költség, de mondjuk a többin ott se nagyon lehet spórolni, pláne hogy nekik meg nagyon kevés kölykük születik, és abból kéne visszaterlemni legalább azt, amit beleraktak.
Az, hogy a ló meg 600 000... Egy jobb tenyészkutya tartása mindenestül benne van annyiban, mint egy átlagos hobbilóé. Az, hogy a ló kilóra több, nem kéne hogy sokat számítson.
Itt szépen le van írva:
Ne már... apám lovakat tart... havonta kevesebbet költ rájuk mint én a tenyészkutyáimra pedig nekem van 7 kutyám neki 12 lova és így is én jövök ki rosszabbul...
Persze ott csak egy csikó van és az kellene, hogy visszahozza az árat de alapból a tartási költsége a kettőnek nagyon hasonló szinten mozog
És akkor gondolj bele, ha nem sikerül a fedeztetés.
Mi kétszer mentünk Belgiumba és nem lett kölyök. Plusz a fedeztetési díj is úszott. Ki sem merem számolni, mennyit költöttem a semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!