Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Panelban élő tenyésztők! Ha a...

Panelban élő tenyésztők! Ha a kutya a vemhesség végén jár, hogy oldjátok meg a sétáltatást, lépcsőztetést?

Figyelt kérdés

Gondolom egy kisebb kutyát ölben is le lehet vinni, de egy nagyobb termetűvel mi a helyzet? Szülés után nem viszi fel a bacikat a kicsikhez?

Jelentem se szaporító nem vagyok, se semmi, mert kutyám sincs, puszta érdeklődés!

2011. nov. 26. 15:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kizárt dolog hogy valaki nagyobb testű kutyával panelban komolyabb tenyésztést folytasson... Olyan biztos van akinek becsúszik egy alom, de azok nem hinném hogy figyelnek a lépcsőztetésre. A 'bacikat' meg a nem panelban élőkhöz is be lehet vinni.
2011. nov. 26. 15:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagytestűt senki nem tenyészt panelban. Én kistestűek közül is csak 1 tenyésztőt tudok aki panelban tenyészt...mi nem panelban lakunk de az anivetben kapható fertőtlenítő szőnyeget használjuk (amit haszonállat telepek szoktak ) ezen kell áthaladni a belépéshez és gyakran felmosunk bár most már a Sagewash fertőtlenítő rendszert használjuk, ezt akár lakásban is lehet használni
2011. nov. 26. 15:30
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
Bocs, de én megrugdosnám aki képes panelban kutyákat tenyészteni.
2011. nov. 26. 15:46
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még régebben olvastam, hogy az egyik uszkártenyésztő panelban kezdte a tenyésztés és erről ugrott be.

2011. nov. 26. 15:52
 5/12 anonim ***** válasza:
51%

Lakásba tényleg nem való nagytestű kutya, mivel azok elég hely, és szabadság igényesek. Ha mégis valaki ott tartaná, akkor nagy gondot kellene fordítani a higiéniára. Ami kicsit elég necces, mert nem minden nőstény kutya szereti, ha zavarják, miközben ő a kölykeivel van. Szóval gondolom addig nem is lenne sétáltatás. Utána meg kicsikkel együtt illene sétálni, de... a kicsik nagyon kíváncsi természetűek, és mindent megrágcsálnak, elvisznek, és még nem szobatiszták. Elég necces dolog.

Nálunk nagy udvar van, és a kutyáimnak nincs szüksége külön sétára, mivel vagy egymással játszanak, vagy épp az arra járókat ugatják végig a kerítés mellett, szóval kutyás életet élnek. A házba épp csak annyit jönnek be, ha nyitva van az ajtó, és benéznek hozzám, hogy ők most vagy kajásak, vagy játszani hívnak, vagy csak simán kíváncsiságból. Amikor kicsik voltak, emlékszem, hogy mindent ellopkodtak, a cipőket, a ruhákat a kötélről, a rongyokat, a tűzifát, a macska tálját, ássuk fel az udvart, főleg este, hogy a gazdi simán elhasaljon, és össze lehessen nyalogatni, ugrálni, na meg rágcsálni. De még be is osontak a házba, és kilopták a tv távirányítót. Szóval nagy csibészek voltak. Utána 6 hónapos kortól volt a fedezzük fel a világot, szökjünk ki a kapun korszakuk. Hiába a jó és magas kerítés, ha egy óvatlan pillanatban nem figyelsz oda, akkor már kinn is vannak. Aztán eszük ágában sincs megállni. Szerencsére neveléssel ezeket meglehet oldani, de azért volt pár élményem a kicsikkel. Macskák között nőttek fel, úgyhogy azokkal jól megvannak.

Nem tudom ezeket egy panelben hogy lehetne megoldani, hiszen egy nagy udvarban is sok a "macera".

2011. nov. 26. 16:39
 6/12 A kérdező kommentje:

Jó, mondjuk egy uszkár nem udvarba való, de tény hogy kertes házban könnyebb lehet a tartása.

6 hónaposan még nem gazdisodtak? :(

2011. nov. 26. 16:59
 7/12 anonim ***** válasza:
48%

Ebben az egyben nem óhajtottak gazdisodni. XD Neveléssel megoldottuk a dolgot.

A barátnőm alaszkai malamutja viszont nem volt túl szerencsés. A kutyus fajtiszta volt, szintén kertes házban tartották, kutyasuliba is vitték, nagy gondot fordítottak a nevelésére már kiskora óta és nagyon okos és szófogadó kutyus volt, de ő is ugyanúgy kiszökött a kapun. Sajnos ők egy forgalmas út mellett laknak, és a kutyust elütötte az autó. Azonnal meghalt. :-(

2011. nov. 26. 18:04
 8/12 Szilvi & Argos ***** válasza:

Egy ismerős filája fog elleni panelban...kíváncsi leszek, hogy 5-7 kölyök mit fog ott művelni :)

Kistestű fajta tenyésztése még elfogadható lakásban, de nagytestűeké szerintem nem

2011. nov. 26. 18:12
 9/12 A kérdező kommentje:

Szegény malamut :(

Jóég, na meg mire az a sok kölyök szobatiszta lesz.... meg annyit sétáltatni, nem semmi! Amúgy pont ilyesmire gondoltam, hogy ezeket hogy fogja majd ő megoldani? :/

2011. nov. 26. 18:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Hát nálam nem panelba de koleszban már neveltem fel 6 nagytestű kölyköt ( az alom be volt tervezve de anyukám pont akkor került kórházba amikor a kutya már mindennapos volt így nálam született Pesten a koleszba)hát vicces kör volt... a konyhát feltöltöttük forgáccsal és konkrétan ott laktak a kicsik, plusz egész nap szólt a zene nehogy meghallják a kiskutyákat, szegény anyjukat is minden nap hadművelet volt kivinni sétálni hisz kutyát be se szabadott hozni...vicces kör volt, soha nem vállalnám be újra. szerencsére pont akkor voltam utolsó éves az állatorvosin így az oltásokat betudtam adni én (persze az akkori dokink tudtával és le is pecsételte)Ennek már lassan 10 éve...hogy repül az idő :)
2011. nov. 26. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!