Hűséges kutya, ami nem harap meg?
Sziasztok!
Persze alapjába minden kutya hűséges a gazdájához,de vannak hűségesebb és kevésbé hűségesebb fajták.
tetszenek mostanában a keményebb fajták(rottweiler,dobermann)
Most mivel megtehetem,hogy kutyám legyen és van is rá elegendő időm,szeretnék 1-et venni,az alábbi pár fajtából szerintetek melyik leginkább hűséges gazdájához,és nem harapná meg?
Felsorolok pár fajtát:
Rottweiler,Dobermann,Német juhász,bullmasztiff,schnauzer
akinek van tapasztalata a fajtával,írja le :D
Köszönöm.
Még annyit,hogy 24 éves férfi vagyok.
Nem harapná meg?
Alapból egyik kutya sem harapja meg a gazdit, ha szeretetben van felnevelve. Jó tenyésztőt kell keresned, ahol nem ideggyenge példányt kapsz. Ha nem vered a kutyát, helyesen neveled, tehát te vagy a falkavezér, szereted, stb., akkor minden kutya hűséges és soha nem támadja meg a gazdáját.
Én picit elfogult vagyok, nekem bullmasztiffom van, most lesz 5 hónapos, egyszerűen imádom :) De csak kutyaiskola mellett vállald be, mint ahogy a fent említett fajtákat is, mert ezekhez egy kezdőnek bizony segítségre van szüksége.
persze nem,nagy részben nevelésén,de a fajtán is múlik.
egy csivava is megharaphat,de egy rottweiler sokkal hamarabb elkanászosodhat,mint egy golden retriever,nem?
pl youtubeon is sok videó van,hogy roti megmorog valamit.....
értem,köszönöm
egyébként bullmasztiffot kicsit könnyebb kezelni,mint németjuhász kant,vagy roti kant nem?
Na.
Ha ütöd-vágod a rotit, szinte borítékolható, hogy meg fog támadni, írják is róla, hogy könnyen a gazdája ellen fordulhat ilyen nevelés mellett.
Ebből a szempontból nézve igen, veszélyesebb, mint egy goldi.
De ha azt követed, ami leírtam, akkor nem lesz ilyen gond.
Nincs olyan h ez vagy az a fajta hamarabb elkanászosodik.
Mondom ezt úgy, h már a második rotim van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!