Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hűséges kutya, ami nem harap meg?

Hűséges kutya, ami nem harap meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Persze alapjába minden kutya hűséges a gazdájához,de vannak hűségesebb és kevésbé hűségesebb fajták.

tetszenek mostanában a keményebb fajták(rottweiler,dobermann)

Most mivel megtehetem,hogy kutyám legyen és van is rá elegendő időm,szeretnék 1-et venni,az alábbi pár fajtából szerintetek melyik leginkább hűséges gazdájához,és nem harapná meg?

Felsorolok pár fajtát:

Rottweiler,Dobermann,Német juhász,bullmasztiff,schnauzer

akinek van tapasztalata a fajtával,írja le :D

Köszönöm.

Még annyit,hogy 24 éves férfi vagyok.

2011. nov. 25. 17:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%
Ne haragudj, de szerintem semmiképp se ilyen kemény fajtát válassz, ha azt hiszed, hogy a fajtán múlik, hogy megharapja-e a gazdát.
2011. nov. 25. 17:08
 2/18 anonim ***** válasza:

Nem harapná meg?

Alapból egyik kutya sem harapja meg a gazdit, ha szeretetben van felnevelve. Jó tenyésztőt kell keresned, ahol nem ideggyenge példányt kapsz. Ha nem vered a kutyát, helyesen neveled, tehát te vagy a falkavezér, szereted, stb., akkor minden kutya hűséges és soha nem támadja meg a gazdáját.

Én picit elfogult vagyok, nekem bullmasztiffom van, most lesz 5 hónapos, egyszerűen imádom :) De csak kutyaiskola mellett vállald be, mint ahogy a fent említett fajtákat is, mert ezekhez egy kezdőnek bizony segítségre van szüksége.

2011. nov. 25. 17:09
 3/18 anonim ***** válasza:
Ja.. és mindenképpen úgy, hogy várj tavaszig (bár szerintem kevés tenyésztő hoz le télen almot) és addig tanulj-tanulj a kutyák világáról!
2011. nov. 25. 17:10
 4/18 A kérdező kommentje:

persze nem,nagy részben nevelésén,de a fajtán is múlik.

egy csivava is megharaphat,de egy rottweiler sokkal hamarabb elkanászosodhat,mint egy golden retriever,nem?

pl youtubeon is sok videó van,hogy roti megmorog valamit.....

2011. nov. 25. 17:11
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyik felsorolt fajta sem való első kutyának. Kezdésnek más fajtát választanék, ők több tapasztalatot igényelnek. De amennyiben rengeteg kutyás műsort megnéztél és sok szakirodalmon átrágtad magad, van esély a sikerre:) Nekünk volt rottink, abszolút egygazdás. A család többi tagját is szereti és béke, móka van, de A Gazda számára az atyaúristen. Nagyon ragaszkodik hozzád, ha téged választ.
2011. nov. 25. 17:11
 6/18 A kérdező kommentje:

értem,köszönöm

egyébként bullmasztiffot kicsit könnyebb kezelni,mint németjuhász kant,vagy roti kant nem?

2011. nov. 25. 17:12
 7/18 A kérdező kommentje:
voltak kisebb kutyáim,ilyen 20 kg körüliek....
2011. nov. 25. 17:13
 8/18 anonim ***** válasza:

Na.

Ha ütöd-vágod a rotit, szinte borítékolható, hogy meg fog támadni, írják is róla, hogy könnyen a gazdája ellen fordulhat ilyen nevelés mellett.

Ebből a szempontból nézve igen, veszélyesebb, mint egy goldi.

De ha azt követed, ami leírtam, akkor nem lesz ilyen gond.

2011. nov. 25. 17:14
 9/18 anonim ***** válasza:
57%

Nincs olyan h ez vagy az a fajta hamarabb elkanászosodik.

Mondom ezt úgy, h már a második rotim van.

2011. nov. 25. 17:15
 10/18 anonim ***** válasza:
Hidd el, hogy egy csivava szemében könnyebb dominánsnak tűnni, mint egy roti szemében.
2011. nov. 25. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!