Hűséges kutya, ami nem harap meg?
Sziasztok!
Persze alapjába minden kutya hűséges a gazdájához,de vannak hűségesebb és kevésbé hűségesebb fajták.
tetszenek mostanában a keményebb fajták(rottweiler,dobermann)
Most mivel megtehetem,hogy kutyám legyen és van is rá elegendő időm,szeretnék 1-et venni,az alábbi pár fajtából szerintetek melyik leginkább hűséges gazdájához,és nem harapná meg?
Felsorolok pár fajtát:
Rottweiler,Dobermann,Német juhász,bullmasztiff,schnauzer
akinek van tapasztalata a fajtával,írja le :D
Köszönöm.
Még annyit,hogy 24 éves férfi vagyok.
Nekem nincs összehasonlítási alapom, első kutyám. Járok is vele kutyaoviba...
Könnyen tanul, egyáltalán nem domináns más kutyákkal. Én mondjuk nagyon korán kezdtem a szocializálását.
Alapjába véve jó természete van, én sokkal nehezebbre számítottam :)
Elsősorban rajtad múlik, hogy megharap-e, másodsorban a kutyán. Huszadsorban a fajtán.
Ne a youtube-videókból indulj ki, engem harapott már meg uszkár, bichon és spániel, rottweiler még hál'istennek nem. :)
Szerintem járj el kutyaiskolába, először kutya nélkül. Ott láthatsz munkakutyákat munka közben, beszélhetsz tulajdonosokkal, kiképzőkkel, akik testközelből látják az előnyöket-hátrányokat, és elláthatnak jó tanáccsal. Meglátnád, tényleg ez-e az, ami neked kell, mert mire pl, egy német juhászból "kemény" kutya lesz, az nem egy és nem két nap, hanem irdatlan idő és energiabefektetés, na meg utánaolvasás a gazda részéről, és napi 24 órás odafigyelés a saját viselkedésedre is. Nem nevelhetsz jó kutyát, ha magaddal se vagy tisztában. (Ne vedd célzásnak, általános értelemben mondtam.) :)
A hűség meg mindenkinek mást jelent. Nekem pl. kevésbé szimpatikus a labrador-mentalitás, akiknek jóformán mindegy, ki fogja a póráz végét. (Nyilván nem teljesen, mielőtt leharapnák a fejem a labradorosok.:) ) Nekem jobban bejönnek az "egygazdás" kutyák, de tudom magamról, hogy se fizikailag, se mentálisan nem tudnék elbánni egy közép-ázsiaival.
A kötődés mértéke megint nem csak fajtajelleg, inkább neveltetés és összhang kérdése.
értem
főleg rottweiler érdekel,hát olvasok könyveket,milyen könyvet érdemes vennem?
Jan Fennell - Tanuljunk meg kutyául; harminc nap, hogy egy életen át megértse kutyáját
Cesar Millan - A csodálatos kutyadoki
- Hogyan neveljünk tökéletes kutyát
Gácsi Márta - Ferenczy Tamás - Kutyaiskola (régi könyv, nem tudom, kapható-e még, talán antikvárokban)
Tulajdonképpen szerintem majdnem bármilyen könyv jó, amiben több a szöveg, mint a kép. Gyönyörű, színes könyveket lehet venni 6-8000 Ftért, amik kb. csak levélnehezéknek jók, ha már annyit tudsz a kutyáról, hogy 4 lába van.
értem,néztem caesar milan könyveket vagyis,csak láttam hogy van ilyen könyv,meg a tanuljunk meg kutyáult is elolvasom vagy kikölcsönzöm.
meg láttam még olyat,hogy gazdi nevelőkisokos kutyafajták rottweiler is van 64 oldal 1300 ft talán azt is megveszem....
Szia! :) Nekem rottweilerem van, nagyon hűséges, sose harapott meg, imádjuk egymást! A roti amolyan "egygazdás kutya", az enyém (lakásban van) mindig a sarkamban van, barátságos, játékos. :) Nagyon okos, kiválóan tanítható bármire.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!