Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a Spánielekről?

Mi a véleményetek a Spánielekről?

Figyelt kérdés
2011. nov. 16. 19:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Nekünk fekete angol cockerünk volt. IMÁDTAM!!!

Nagyon hűséges (ha egyszer kiválasztja magának a falkavezért, onnantól kezdve az neki szent), szeretetreméltó, okos fajta.

A toklászokkal tényleg nagyon kell vigyzázni. Én naponta nézegettem a fülét és a lábujja közeit, de ennek ellenére minden szezonban mehettünk a dokihoz a fülében lévő toklászok miatt.

Szerintem fésülni is rendszeresen kell (főleg az udvaron tartottat), mert gyorsan összegubabcoldóhat a szőre.

Valóban, könnyen le tudja kenyerezni kunyerálással az embert.

Szerintem is jó házőrző. Olyannyira, hogy a miénk azt is jelezte, ha a szomszédból átrepült egy idegen tyúk a mi tyúkjainhoz. Ja és mikor legeltettük a tyúkjainkat, úgy vigyázott rájuk, mint a birkákra a pásztor kutyák - és ezt nem tanítottuk neki, magától csinálta.

Mi kiállításra is vittük a kis drágát és igen szép eredményeket ért el mind itthon és mind külföldön.

A mai napig hiányzik! Azok a gyönyörű szemek...

2011. nov. 17. 08:43
 12/26 kevke98 válasza:
Nem vagyok oda a spánielekért... Szerintem legjobbak a Shiba-Inu -k
2011. nov. 20. 19:39
 13/26 anonim válasza:
Nekem is van egy spanielem, boldog gazdiva tesz nap mint nap, azt tudni kell meg roluk hogy energikusak es vidamak nagyon, az etel a mindenuk, az en kutyusom 1 honap alatt lett teljesen szobatiszta, szinten a fent leirt modszerrel tanitottam, dicseret+szidas. A nagy inteligenciajuk melett makacsok is nagyon, pl tudja mit jelent pacsi, de o nem szeret adni es csak kiveteles alkalmakkor ad, vagy peldaul szeret suketelni a dragam :), olyankor elforditja a fejet mintha nem is neki beszelnek. Egy biztos, nem adnam ot semmiert, imadom, akarmilyen rossz napom legyen, ha meglatom ot elmulik minden bajom :)
2011. nov. 22. 09:09
 14/26 anonim válasza:

Szia!

2 arany angol cocker spánielünk van itthon, egy fiú egy lány. Imádjuk őket, nagyon okosak, ragaszkodóak, játékosak stb. :) aki szidja a fajtát annak még biztos nem volt ilyen kutyája, mert csak jót tudok mondani róluk.

Úgy tanítottuk meg őket a szobatisztaságra, hogy nagyon sokszor kivittük őket az udvarra (kertes ház előnyben) és ahogy már többen is írták meg kell várni míg pisil vagy kakil, meg kell dícsérni, jutalmazni (melyik kutyát mi motivál, játék v jutalomfalat, de a jutifalat az általában beválik mindegyik kis haspóknál)

Ha esetleg bepisil, hát... minden kiskutya más, de az enyémnek megmutattam (nem kell belenyomni az orrát...) megszagoltatod neki, és mondod neki h nem szabad , fúj, vagy rossz. Akármelyiket a lényeg h mindig ugyanazt a szót használd, és figyelj a hangsúlyra, hogy tényleg értse, hogy oda nem szabad piszkítania.

Biztos hamar megtanulja :)

2011. nov. 22. 09:23
 15/26 anonim ***** válasza:
idegbeteg hülye dögök.
2011. nov. 23. 10:12
 16/26 anonim ***** válasza:

Utolsó:

-Pont mint aki ezt írta

-állítom, nem volt még spánieled...

-ha igen, te egy szívtelen ember vagy

-ha nem akkor ne írj véleményt

Kívülről, tényleg nagyon hiperaktív, ugatós kutyának látszanak... Én sem akartam soha spánielt, de mikor az a szépségek, a szomorú szemével néznek, hogy csak simítsd végig, hogy tudja, szereted, az felfoghatatlan... Ha az emberek legalább a spánielek természetének egy töredékét eltanulnák... hát mosolyogna az egész Világ...

2011. nov. 23. 13:12
 17/26 A kérdező kommentje:
Így vaan én is imádom az enyémet,nem kell leszólni őkeet,olyan szomorúan és aranyosan tudnak nééznii!!Szeretleeek Füles!
2011. nov. 23. 15:55
 18/26 anonim válasza:
0%
Spániel? Hát nem vagyok oda érte! A húsa többnyire elég zsíros, mócsingos és ízetlen. Erősen kell fűszerezni.
2011. nov. 23. 16:56
 19/26 Lizi 40 ***** válasza:
Többek között 15-ös és 18-as nincs jobb dolgotok mint idióta, hülyeségeket válaszolnotok?!!! Egy kósza gondolatot sem visztek el büntetlenül...Emlékezz erre a mondatra...
2011. nov. 23. 17:04
 20/26 anonim ***** válasza:
Nagyon aranyos kutyák, jó vadászok... imádom őket, főlg az angol cocker spánielt.
2011. nov. 23. 18:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!