Mi a véleményetek a Spánielekről?
Nekünk fekete angol cockerünk volt. IMÁDTAM!!!
Nagyon hűséges (ha egyszer kiválasztja magának a falkavezért, onnantól kezdve az neki szent), szeretetreméltó, okos fajta.
A toklászokkal tényleg nagyon kell vigyzázni. Én naponta nézegettem a fülét és a lábujja közeit, de ennek ellenére minden szezonban mehettünk a dokihoz a fülében lévő toklászok miatt.
Szerintem fésülni is rendszeresen kell (főleg az udvaron tartottat), mert gyorsan összegubabcoldóhat a szőre.
Valóban, könnyen le tudja kenyerezni kunyerálással az embert.
Szerintem is jó házőrző. Olyannyira, hogy a miénk azt is jelezte, ha a szomszédból átrepült egy idegen tyúk a mi tyúkjainhoz. Ja és mikor legeltettük a tyúkjainkat, úgy vigyázott rájuk, mint a birkákra a pásztor kutyák - és ezt nem tanítottuk neki, magától csinálta.
Mi kiállításra is vittük a kis drágát és igen szép eredményeket ért el mind itthon és mind külföldön.
A mai napig hiányzik! Azok a gyönyörű szemek...
Szia!
2 arany angol cocker spánielünk van itthon, egy fiú egy lány. Imádjuk őket, nagyon okosak, ragaszkodóak, játékosak stb. :) aki szidja a fajtát annak még biztos nem volt ilyen kutyája, mert csak jót tudok mondani róluk.
Úgy tanítottuk meg őket a szobatisztaságra, hogy nagyon sokszor kivittük őket az udvarra (kertes ház előnyben) és ahogy már többen is írták meg kell várni míg pisil vagy kakil, meg kell dícsérni, jutalmazni (melyik kutyát mi motivál, játék v jutalomfalat, de a jutifalat az általában beválik mindegyik kis haspóknál)
Ha esetleg bepisil, hát... minden kiskutya más, de az enyémnek megmutattam (nem kell belenyomni az orrát...) megszagoltatod neki, és mondod neki h nem szabad , fúj, vagy rossz. Akármelyiket a lényeg h mindig ugyanazt a szót használd, és figyelj a hangsúlyra, hogy tényleg értse, hogy oda nem szabad piszkítania.
Biztos hamar megtanulja :)
Utolsó:
-Pont mint aki ezt írta
-állítom, nem volt még spánieled...
-ha igen, te egy szívtelen ember vagy
-ha nem akkor ne írj véleményt
Kívülről, tényleg nagyon hiperaktív, ugatós kutyának látszanak... Én sem akartam soha spánielt, de mikor az a szépségek, a szomorú szemével néznek, hogy csak simítsd végig, hogy tudja, szereted, az felfoghatatlan... Ha az emberek legalább a spánielek természetének egy töredékét eltanulnák... hát mosolyogna az egész Világ...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!