Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha folyton megtámad...

Mit tegyek ha folyton megtámadnak a kóbor kutyák?

Figyelt kérdés
Van egy shiba inu kutyusom,sokat szoktunk menni sétálni.De a városban szoktak szabadon lenni kutyák, mert minden második kerítés a kidőlés szélén van. Már nem találtam olyan útvonalat ahol még nem esett volna nekünk kutya, de sajnos igazából az enyém szokott először mordulni. Őszintén a reakcióm eddig gyors futás volt,bár tudom hogy az nem jó. Tétlenül meg nem akarok ott állni.Szóval valaki tudja, hogy mi lenne a helyes teendő?
dec. 31. 22:03
 1/8 anonim ***** válasza:
29%

tudom unalmas, de megkérdeztem a chatgpt-t, és nem olyan hülyeség, amit mond:

Ebben a helyzetben fontos, hogy a kutya viselkedését a lehető legnyugodtabb módon kezeljük. Az alábbiakat javaslom:

Maradj nyugodt: A kutyák érzékelik a gazdájuk érzelmeit, így ha ideges vagy, az tovább fokozhatja a kutyád reakcióját. Próbálj meg higgadt maradni.

Ne menekülj el: A futás csak erősíti a kutyádban a félelmet vagy harcot, és azt a benyomást kelti, hogy valami miatt félned kell a másik kutyától. Ahelyett, hogy futnál, próbálj meg lassan, de határozottan elvonulni a helyszínről.

Képzés és szocializáció: Ha még nem tetted, érdemes lenne kutyusodat kutyaiskolába járatni, hogy jobban szocializálódjon más kutyákkal. Ezen kívül a "nyugodj meg" vagy "ne reagálj" parancsok gyakorlása segíthet a következő találkozások során.

Védőfelszerelés: Ha a városban gyakran találkozol szabadon kószáló kutyákkal, hasznos lehet egy jól viselhető póráz és esetleg egy kutyás spray (pl. vízpermet vagy speciális nyugtató spray) is, ami segíthet megakadályozni a felesleges konfliktusokat.

Kerüld el a veszélyes helyeket: Ha tudod, hogy vannak olyan területek, ahol gyakran előfordulnak szabadon kószáló kutyák, próbálj meg másik útvonalat választani, amíg a helyzet javul.

Az ilyen helyzetekben a legfontosabb a kutya viselkedésének kontrollálása és a nyugodt reakció.

dec. 31. 22:37
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Veszel extrem power CR sprét vagy paprikát , ezek dbja 3000-3500 Ft . Támadnak a kutyák csövesek gazdák lefújod , amúgy ennek minden normál embernek zsebben kéne lennie .
dec. 31. 22:39
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

Amelyik kutyát futással le tudsz szerelni, az nem is akart bántani.

Vigyél magaddal valamilyen hosszú bot szerűséget, elsődlegesen mindig próbálj meg nyugodtan elsétálni, úgy, hogy közben nézed a kóbor kutya reakcióit. Ha nagyon támad, én elsősorban a saját kutyámat védem, mert emberre csak ritkán mennek. A saját megy a hátam mögé és a kóbor felé fordulok, extrém esetben lehet a botot is "használni"...

A kutyáddal meg dolgozz azon, hogy ne rontson a szituáción, maradjon semleges és ne morogjon/ugasson/támadjon.

tegnapelőtt 01:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"sajnos igazából az enyém szokott először mordulni."

Első lépésben nem a te kutyádat kellene megnevelni, hogy ne provokálja a többit?

A másik oldalról ez kb úgy néz ki, hogy védik a területet, elkergetik az agresszív betolakodót.

Miért nem futnak utánatok?

Nem akar támadni, csak védi a területét, vagy mégis van ott kerítés, és nem tud azon átjutni, de a kettő kombinációja is lehet (van kerítés, de nem akar támadni, csak a provokációra reagál)

tegnapelőtt 03:51
 5/8 anonim válasza:
100%

Én nem tudom a választ, de nálam is gyakori probléma a kutyatámadás, csak kicsit más a szitu. Én egyedül vagyok a hegyekben, és a pásztorkutyák szoktak támadni, gyakran csapatban.

Nem gyakran halnak meg emberek kutyatámadásban, de a legjobb tanács, ha megpróbálod elkerülni és kész. Szerintem.

Aztán a kövek váltak be. Szinte mindig van három kő a zsebemben. Ezzel távoról tudod jelezni, hogy gáz lesz, a másik meg, hogy "normálisabb" országokban, ahol az emberek nem félnek még az állatoktól, a kutya tudja már abból, ha lehajolsz, és felveszel valamit mi fog következni.

Botot sokan mondják. Láttam egy videót egy Romániában túrázó személyről, aki bámulatusan haladt át túrabotjaival egy nagy falka kutya között. A kutya lábra megy, azt meg bottal tényleg lehet ügyesen védeni.

Szóba került a gázspér... van itt kettő a szobában. Egyiknek a dobozán a következő: NATO Red pepper gel. Állítólag ebből nem gáz, hanem gél jön ki, így nem probléma a szél, szuper hatásos, ezt viszik kutyák ellen, a medve ellen fejlesztették ki az USA... blabla. Nos én kipróbáltam nem éles helyzetben, nem annyira bíznék benne, de a zsebemben van, mert ha beleharapott a lábamba, akkor talán jó. Nagyon könnyű lefújni vele mást, mint akit akarták, vagy magadat. Ezt tudja, aki használta. Meg vagy ijedve pl és szembeszélben fújsz és magadat fújod le.

Vettem pár petárdát. Szerintem fél minden kutya tőle. Több szempontból jó lehet.

Amúgy kaja is van mindig nálam, ha nem egyértelmű a támadás, azzal próbálkozom elsőnek.

Kutyatámadás és kutyatámadás között van különbség. Az ilyen városi, meg kóbor kutyákkal én nem is foglalkozom. Ha a kerítésen jön ki a kutya, akkor fél métert elzavar és már megvédte a területét. A pásztorkutyák mások, pláne itt.

A kutyatámadásért a gazda a felelős. Akinek kijön a kutyája, és támad, csináltassa meg a kerítését!

tegnapelőtt 07:21
 6/8 anonim ***** válasza:
52%

A kérdés arra irányult, hogy kóbor kutyák támadnak meg, a leírásból meg az derült ki, hogy az akármilyen kerítés túlsó oldalán, a kertekben lévő kutyákra morog a tied, és amikor az reagál a kihívásra, elszaladtok.

A kóbor kutya definíciója nem az, hogy esetleg valóban düledező kerítés mögött van, és ha valóban támadni akarna, akkor arra a futás csak provokáció.

Ergo nem is kóbor kutyákról van szó, a kutyád neveletlen, a saját területén tartózkodó kutya ösztönösen reagál arra, ha ott egy betolakodó fenyegeti, morog rá.

tegnapelőtt 10:28
 7/8 anonim ***** válasza:
54%

Te elolvastad a kérdést, vagy csak ugatsz, 6-os? "a városban szoktak szabadon lenni kutyák", "nem találtam olyan útvonalat ahol még nem esett volna nekünk kutya".

Hol olvastál te kerítés túloldalát? "A reakcióm eddig gyors futás volt." Te ennyire gyagyásnak nézed a kérdezőt, hogy nekiáll futni kerítésen belül lévő kutyák elől???

tegnapelőtt 10:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Vegyél kis kiszerelésű paprikasprayt vagy gázsprayt
tegnapelőtt 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!