Ilyenkor ki lenne a hibás?
Ma sokadjára történik meg velem, hogy sétáltatom pórázon, KÖZTERÜLETEN a kutyám, amikor valaki másnak a kutyája póráz nélkül rohan oda hozzánk. A kutyám nem barátságos más kutyával. Mivel csupán egy 8 kilós jack russelről beszélünk, gyorsan fel tudom kapni ilyenkor. Ma amikor megkértem a tőlünk 100 méterre beszélgető nénit, hogy hívja vissza a kutyáját, szó szerint elküldött az anyámba, hogy az ő kutyája nem bánt és ne hozzam ki a házból az enyémet ha az nem bírja a másik kutyát😡
Nagyon unom, hogy ezt 10/8x el kell játszani. Komolyan szívesen letenném ilyenkor a kutyámat, de sajnálom a másik kutyát is mert nyilván nem az tehet róla hogy a gazdája egy barom.
De kérdezem én, mi van ha nem 8 kilós kutyám van, hanem mondjuk 40 kilós amit nem bírok felkapni ilyenkor?? És megtépi a szabadon lévő kutyát? Ki a hibás olyankor?
A "nembánt" kutyás gazda szerint biztos te, jogilag tudtommal ő. Egyébként ha hörög-morog-vicsorog a másik kutya, akkor a legtöbb kutya ért ebből és nem megy oda barátkozni és a "nembánt" kutyák gazdái is hajlamosabbak ebben az esetben visszahívni a kutyájukat. Ettől még te leszel a szemükben a csúnya, de kit érdekel.
Az mit jelent, hogy a kutyád nem barátságos a többi kutyával? Mit csinál, ha földön hagyod? Az előző kutyánk harmincpár kiló volt és bizonyos típusú kutyákat nem komált: borzolt, vicsorgott, morgott rájuk. Értelemszerűen nem kapkodtam fel ilyenkor. Rajta voltunk, hogy leszoktassuk erről, de teljesen nem sikerült, öreg korára pedig vissza is esett ebben. Egyszer volt gond, de ott fordított volt a helyzet, mert a kicsi kutya ment oda hozzá kakaskodni, ő pedig visszaharapott, de az is felületes sérülés volt, a gazda sem pattogott miatta. Mutattam egy oltási könyvet és ennyi.
A történet nem ennyire fekete-fehér.
1) Azzal, hogy felkapod, ráteszel egy lapáttal, főleg ha a másik kutya eleve agresszívan rohan oda (bár itt most nem erről van szó). Nem jó gyakorlat.
2) Ha a kutyád más ebeket ok nélkül megtámad, akkor nevelésre szorul. Menj el tanfolyamra! Nem azzal van a baj, hogy visszahúzódó jellem, hanem hogy támad. Szocializálni kell és akkor megfelelően fog reagálni is.
3) De nem 40 kilós a kutyád, hanem 8. Felesleges ezen agyalni. Ha 40 kilós kutyád lenne, akkor minden bizonnyal komolyabban foglalkoznál a szocializálással, hiszen ha megindul, akkor nem tudod megtartani. Ezt te magad is beismered és látod, hogy így van (lenne).
Magyarországon kötelezō a kutyát pórázon sétáltatni közterületen, elengedi csak kutyafuttatóban lehet. Engem nagyon felháborít, hogy ezt mennyien nem tartják be, pedig a saját kutyájukat is védik ezzel.
Az egyik ismerõsömre hívták a köztereseket ez miatt és 50 ezer lett a bírsága.
A kutyám 11 éves elmúlt, évekig jártunk kutyaiskolába illetve hozzánk is járt tréner és nem sikerült kutyabaráttá tenni. Ha nem kapom fel, megcincálja a másikat.
Ha másik kutya is pórázon, némi távolságot tartva jön velünk, akkor teljesen jól fegyelmezhető az enyém is. De ha már odaszagol neki az idegen kutya azt nem bírja
Az a gond a sok "eltűnt a kutyám" bejelentéssel, hogy utána kiderül az is, hogy a kutya nem volt pórázon.
Értem, hogy tiltja a törvény a póráz nélküli sétát, de általában nem törődöm azzal a jelenséggel, amikor póráz nélkül megy a kutya, aki annak is örül, hogy 16 évesen még tud járni a maga öreges, totyogós tempójaban és magasról tesz a külvilágra, csak megy a gazdája után.
Viszont az én kutyám barátságos, de így is kiráz a hideg, amikor látom, hogy a vadidegen gazdi Morzsikája póráz nélkül szaladgál, szalad a kutyámhoz, le se szarja a gazdáját, aki hússzor szólt rá.
Ma láttam legalább 2-3 kutyát póráz nélkül, pedig szilveszter van. De ha nem is lenne, ha egy egyszerű behívás nem megy még a kutyának, mi a garancia arra, hogy egy erősebb zaj hatására nem szalad világgá?
Amikor az autó egy robbanó hangot ad ki vagy hirtelen a semmiből benyomja a mellettem elhaladó memtő a szirénát, én is összerezzenek, pedig egy felnőtt nő vagyok.
#9 nálad a pont. Magyarországon a felelõs állattartás nulla, de rinyálnak, ha elszökik a kutya vagy megbetegszik, mert nem táplálják megfelelõen. A máik nagy kedvenc, amikor egy nagyobb mozgásigényű fajtát pici lakásban tartanak, meg kabátot adnak rá, mert jaj de fázik. Vicc, hogy merre haladunk.
Szigorítanám az állattartás feltételeit, szerintem a menhelyek sem lennének ennyire tele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!