Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Valami módszer arra, hogy...

Valami módszer arra, hogy kevésbé legyen idegbeteg a tacskó?

Figyelt kérdés

Raktam már ki ezzel kapcsolatban kérdést, meg is fogadtam a tanácsokat, de hiába.

Szóval a párom jelenleg a szüleivel él. Én minden hétvégén és néha hétköznap is lejárok már egy éve. A kutya eleinte nem reagált rám semmit, majd mikor megszokta a jelenlétemet, egyből ugat és nekem akar támadni. Mikor hallja a hangomat, akkor máris fut ugatva. Egyszer majdnem bokán is harapott. Kb 3 éves, a gazdi szeme fénye, a segge ki van nyalva kölyök kora óta. Ő van a legtöbbször bent, vele van játszva, stb. Mikor nincs otthon a gazdi, akkor nyalogat és simizhetem. Mindenkit megugat a gazdin kívül, de engem meg is akar harapni. A nagymama is mondta, hogy őt többször megharapta és neki rontott. Próbáltam rászólni, fenyegetni azzal, hogy neki dobok valamit, de a kutya még bátrabb lett. Megverni nem akarom a kutyát, az nálam nem opció. Ha többen vagyunk a házban, engem néz és ugat, szóval másokat nem is ugat a jelenlétemben. Valami ötlet, hogy legalább ne akarjon folyton nekem rontani? Már semmi ötletem.

dec. 31. 13:22
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ja és ketten szoktak bent lenni a lakásban. A másik kutya a dominánsabb. Mindkettő lány. Mikor összeverekedtek, akkor az elmebeteg kutya került ki vesztesként a sztoriból.
dec. 31. 13:24
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

te sokat nem tudsz, a gazdának kellene vele foglalkoznia, erélyesen rászólni, akár büntetést is adnia.

Vagy fenyegetően ráordítasz...

dec. 31. 13:44
 3/14 A kérdező kommentje:
Rá szokott szólni olyankor, sokszor a kutyát is megfogja, hogy én el tudjak sétálni az ajtóig stb, de a hangos szó olyankor nem segít. Csak jön felém, mintha süket lenne.
dec. 31. 14:11
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
Érzi a gyengeségedet 🤣
dec. 31. 14:48
 5/14 kutyafule4 ***** válasza:
95%
Ha meg kell fogni az azt jelenti, hogy a kutya kb leszarja a parancsot.
dec. 31. 14:48
 6/14 anonim ***** válasza:
87%

Próbáltad, hogy te eteted és nap folyamán is kérsz tőle apróságokat, amiért megjutalmazod?

Ha a párod a gazdája (de ha nem, akkor is, ha odaadja nektek), sétánál foghatnád te a pórázt. A bántással nem érsz el semmit, max a családtagok kiutálnak...

Lehet pár kiképzős alkalom is kéne, hogy a gazda megtanulja tiltani és a helyén kezelni a kutyáját.

dec. 31. 14:51
 7/14 anonim ***** válasza:
92%

Itt a kutya-gazda kapcsolattal van elsosorban a baj, ezt kene rendezni. A nem helyes viselkedes igazabol neki szol, vedeni akarja, csak ugye nagyon rosszkor es rosszul teszi es amugy szarik a fejere.

Nincs nevelve, nem kutyakent van banva vele, ez igy nem jo.

Trener tudna talan segiteni akkor, ha a parod hajlando lenne valtoztatni.

dec. 31. 15:21
 8/14 anonim ***** válasza:
60%

"sokszor a kutyát is megfogja"

igen, ez a legjobb hogy még jobban rádvadítsa, az őrző-védő gyakorlás is ugyanez :D

dec. 31. 16:34
 9/14 anonim ***** válasza:
43%
rúgd fel akkor majd félni fog tőled
dec. 31. 16:36
 10/14 anonim ***** válasza:
75%
A gazda dolga megnevelni. Mivel hozzád nincs kötődése, veled nincs jó kapcsolata, ha elkezdenéd kontrollálni, csak még nagyobb fenyegetés lennél a kutya számára és még durvább lenne ez a viselkedés. Nyilván ezzel is rontottad el az egészet. Csak gondolj bele (ha tudsz), odamész, a kutyával rohadtul semmi kapcsolatod, majd elkezdesz hozzávágni dolgokat, ordítasz vele és hasonlók, persze, hogy fenyegetésnek tekinti az ottlétedet. A gazda mellett meg van bátorsága agressziót mutatni, ez a bátorság a gazda nélkül eltűnik. Akkor inkább építs kapcsolatot a kutyával, bár az heti egy látogatással nem fog menni.
dec. 31. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!