Akinek pici kutyája van és mossa a kutyus fogait, milyen módszer vált be nektek?
Figyelt kérdés
Én baba fogkefével próbálkozom, de tiltakozik is a kutyám - persze a fogkrémet imádja megenni -, és a fogai is annyira picik és mélyen vannak főleg alul, hogy egyszerűen nem férek hozzá, sem hátulra-felülre, ahol a legfontosabb lenne.
Így elöl tudom megmosni neki, de ez így nem a legoptimálisabb.
Az ujjra húzható szilikon még nagyobb lenne, ezért az sem jó.
Ti hogyan csináljátok?
tegnap 18:20
1/3 anonim válasza:
engem az érdekelne, kitől hallottad, hogy egy kutyának mosni kell a fogait? Teljesen szükségtelen hülyeség. A kutya szájhigiénéje más mit a mienk, nem fogyasztanak feldolgozott ételeket, édességeket mint mi. A szuvasodás csak idős kutyáknál fordulhat elő és ott is helytelenül táplálás esetén inkább. Annál fiatalabb kutyáknál a helyes kaja és megfelelő mennyiségű rágás (csont, dentastix féle cuccok stb) bőven elegendőek. A fogkő persze elő fog fordulni idővel de az ellen eleve nem a fogmosás segít, csak a leszedés.
2/3 anonim válasza:
Nem szükségtelen, nagyon hasznos dolog. Rengeteg kutya szenved fogszuvasodásban.
3/3 anonim válasza:
hány forrást linkeljek ami arról ír, hogy NEM veszély a fogszuvasodás helyes táplálás és egészséges kutya esetén? Életemben nem hallottam hogy mosni kéne a fogaikat pedig mozgok ilyen körökben. A fogkő ami érinti őket. Hiába pontoztok le, FELESLEGES mosni neki kiskefével, mint írtam MÁS az étrend, MÁS a szájhigiéné, MÁS az egész fogazat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!