Miért csodálokozik sok "kutyatartó", aki póráz és szájkosár nélkül sétáltatja a veszélyes kutyákat, játszótér közelében pl. , ha utána meg jól orrba rúgják a kutyájukat?
Tisztelet a kivételnek és a normális kutyatartóknak!
Aztán meg azzal jönnek hogy még ő töri el az én kezem meg ver meg mert bántottam a kutyáját!
És ha megtámad valakit? Amúgy meg őt lehetne feljelenteni!!!
Utolsó!
Én épp azért is vagyok felháborodva, mivel megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni a jelenleg is menhelyen vagy a gyepin lévő kutyákért. Most épp gyűjtőakcióban vagyok, amit nektek is ajánlok a figyelmetekbe. Használt ruhák, rongyok, párnák, takarók, bármi, amit kidobásra ítéltek, egy kutyának a menedéket jelentheti. Így mikor szortíroztok, érdemes a felesleges holmikat a helyi gyepin vagy menhelyen leadni.
A másik! Se tk-s, se beteges szaporítótol származó kutyám nincs, az enyémet CO-val való megfullasztás elől mentettem meg.
És harmadszorra! Igenis, felháborít, hogy a kérdező szerint normális, ha elaltatnak egy kutyát. Egy egészséges, szép, gazdis kutyát. A nevelés hiánya már más kérdés.
És betegesen hangzik, de nekem fontosabb a kutya. Miért? Mert mindenki adakozik a rákos gyerekeknek, a leukémiás gyerkekenk, a műszives gyerekeknek, stb, de soha senki nem adakozik a beteg vagy gazdátlan állatoknak. 7 milliárdan élünk a földön! 7 rohadt milliárd ember! Minek? Így sincs elég rossz helyzetben a föld? Mindenkit megmentünk. Azokat is, akiket gépek tartanak életben, vegetálnak, maguk alá csinálnak, folyik a nyáluk és még a saját környezetüket se veszik észre, mivel szinte agyhalottak. De nekik élni KELL, mert JOGUK van hozzá. Akkor az állatoknak miért nincs?
És ne gyertek azzal, h majd ezt fogom mondani akkor is, ha beteg gyerekem lesz? Igen, ezt, mert én "beteg" vagyok lelkileg.
Little Red:
"És betegesen hangzik, de nekem fontosabb a kutya. Miért? Mert mindenki adakozik a rákos gyerekeknek, a leukémiás gyerkekenk, a műszives gyerekeknek, stb, de soha senki nem adakozik a beteg vagy gazdátlan állatoknak. 7 milliárdan élünk a földön! 7 rohadt milliárd ember! Minek? Így sincs elég rossz helyzetben a föld? Mindenkit megmentünk. Azokat is, akiket gépek tartanak életben, vegetálnak, maguk alá csinálnak, folyik a nyáluk és még a saját környezetüket se veszik észre, mivel szinte agyhalottak. De nekik élni KELL, mert JOGUK van hozzá. Akkor az állatoknak miért nincs? "
Ebben nem értek egyet.
Az állatos alapítványoknak több adomány gyűlik össze, mint egy hasonló gyermekalapítványnak.
És ezzel egyet is értek, bár egészen más szempontból.
Szerintem a mindenféle betegségek kezelése nem jótékonysági kérdésnek, hanem kötelező állami feladatnak kellene lennie. De ne menjünk bele a politikába. Egyetértünk: az emberiség a Föld legnagyobb élősködője, túl sokan vagyunk és egyre csak szaporodunk. Ha az állatok nem állítanak meg, hamarosan elpusztítjuk a saját élőhelyünket. Ilyet az állatok nem csinálnak.
Akiteki!
Én abban reménykedek, hogy vagy megtörténik az, ami Az Esemény című filmben van, vagy valami más módon, de természetanyánk igencsak megtizedeli a számunkat. A mai társadalom már annyira beteg és korcs, hogy nincs más választás. Letarolni mindent és kezdeni a legelejéről.
Én pedig akkor se tartom előbbre a saját fajom, akármi is történjék. SEHOL se látni az állatvilágban vagy növényvilágban azt, amit nálunk. Ott senki nem öl kedvtelésből, nem kínoz a móka kedvéért, a beteg egyed elpusztul, mivel gyengíti a vérvonalat. Nálunk meg csak gyűlik a sok semmire nem jó genetikai hulladék.
Little red!
Olyan szociológiai baromságot írsz,hogy az már gusztustalan.Ráadásul hogy egy póráz,szájkosár témából idáig jutsz,az a te korcsosult személyiségedet tükrözi.Amiket írtál ilyen-olyan beteg emberekről,az azt feltételezi hogy hozzád senki sem áll igazán közel.Remélem a te gondolkodás módodat fogják képviselni a hozzá tartozóid is,amikor a kórházban folyik a nyálad és gép próbál életben tartani.
"Miért csodálokozik sok "kutyatartó", aki póráz és szájkosár nélkül sétáltatja a veszélyes kutyákat, játszótér közelében pl. , ha utána meg jól orrba rúgják a kutyájukat?"
Az eredeti kérdésre válaszolnék, nem a közben kialakult vargabetűkre.
Azért be kell látnod, hogy a kérdés alapból elég kétértelmű, hiszen ezek szerint jogod van minden póráz nélküli kutyát megrugdosni, nem neked nem tetszik.
Nem tudom, a kutya támadni akart-e, vagy csak túlreagáltad, megijedtél, féltetted a gyerekedet, azt tetted, amit helyesnek gondoltál. De azért leírom, én hogy járok nap mint nap a kutyámmal.
Egy másfél éves amstaff keverékem van. Fogalmam sincs, milyen génállományúak az ősei, honnan van, tehát nem tudom, szaporítózták-e, mielőtt keveredett a fajtája, mert úgy fogadtam be.
Már az első héten jött egy szomszéd, hogy magasítsuk meg a kerítést, mert fél a harci kutyáktól, nehogy megszökjön. A szomszéd, aki a nagynéném, még alig szokott meg a kutya nálunk, rögtön azon sopánkodott, hogy az alig 6 hónapos kutyánk majd megeszi az unokáit. Igen, a kutya ugrálós, nyalogatós, szeretgetős, a gyerekek neme tudják állni a rohamát, de soha nem bántott senkit.
Biztonsági hámmal és szájkosárral sétáltatjuk, mégis van, aki 10 méterről kiabált felénk, hogy vigyük el a kutyát, mert nem mer eljönni mellettünk.
Az kedves szomszéd pár hete megkérdezte, félünk-e a saját kutyánktól és megtámadott-e már valakit.
Mindezt azért, mert veszélyesnek tartják, mert nem 5 kiló és 20 centi.
Nem szép dolog megítélni egy kutyát a kinézete alapján. Ha valaki jönne, és orrba gyűrné, CSAK azért, mert szerinte nem illik emberek közé vinni, vagy szerinte veszélyes, agresszív, vagy mérgesen néz, hát én is letörném a kezét.
"És ha megtámad valakit?" -> és ha nem? Persze normális gazdi nem teszi ki ilyesminek a kutyáját. Ugyanakkor a szomszéd (nem a hisztis) póráz nélkül sétáltatja a labradorját. A köztudatban nem egy agresszív fajta. De fekete és nagytestű és tőle is félnek az emberek... :S
Little Red!
Azt hiszem nagyon messzire mentél és szégyelheted magad!
Gyomorforgató amit írsz és szó szerint te egy nagyon agybeteg ember vagy!
Nagyon belemásztál a lelkivilágomba! Nekem épp a kisfiam halt meg. És tudod mit mondok neked? Hiába szeretem az állatokat, miattam az összes megdögölhetne ebben a percben ha cserébe a kisfiam élhetne!
Nekem is halt már meg igen közeli hozzátartozóm, de sose mondanék olyat, h ha ő visszajöhet akkor, ha megdöglik az összes állat, akkor legyen úgy. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány emberért adnám állatok életét. A többi mehet a levesbe felőlem. Még a barátaim is.
Az, meg h meghalt a kisfiad, hogy jön ide? Megölte egy kutya? Kötve hiszem.
Én kifejezetten örülnék, ha lenne a környékünkön egy ilyen amstaff, mert mindenhol csak kisméretű kutya van, az enyém hiába barátságos, senki nem meri odaengedni a kutyáját, mert nem fél kilós, hanem majdnem 30.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!