Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csodálokozik sok "kutyat...

Miért csodálokozik sok "kutyatartó", aki póráz és szájkosár nélkül sétáltatja a veszélyes kutyákat, játszótér közelében pl. , ha utána meg jól orrba rúgják a kutyájukat?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek és a normális kutyatartóknak!

Aztán meg azzal jönnek hogy még ő töri el az én kezem meg ver meg mert bántottam a kutyáját!

És ha megtámad valakit? Amúgy meg őt lehetne feljelenteni!!!

2011. nov. 4. 13:50
 71/102 anonim ***** válasza:
85%

Utolsó!

Én épp azért is vagyok felháborodva, mivel megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni a jelenleg is menhelyen vagy a gyepin lévő kutyákért. Most épp gyűjtőakcióban vagyok, amit nektek is ajánlok a figyelmetekbe. Használt ruhák, rongyok, párnák, takarók, bármi, amit kidobásra ítéltek, egy kutyának a menedéket jelentheti. Így mikor szortíroztok, érdemes a felesleges holmikat a helyi gyepin vagy menhelyen leadni.

A másik! Se tk-s, se beteges szaporítótol származó kutyám nincs, az enyémet CO-val való megfullasztás elől mentettem meg.

És harmadszorra! Igenis, felháborít, hogy a kérdező szerint normális, ha elaltatnak egy kutyát. Egy egészséges, szép, gazdis kutyát. A nevelés hiánya már más kérdés.

És betegesen hangzik, de nekem fontosabb a kutya. Miért? Mert mindenki adakozik a rákos gyerekeknek, a leukémiás gyerkekenk, a műszives gyerekeknek, stb, de soha senki nem adakozik a beteg vagy gazdátlan állatoknak. 7 milliárdan élünk a földön! 7 rohadt milliárd ember! Minek? Így sincs elég rossz helyzetben a föld? Mindenkit megmentünk. Azokat is, akiket gépek tartanak életben, vegetálnak, maguk alá csinálnak, folyik a nyáluk és még a saját környezetüket se veszik észre, mivel szinte agyhalottak. De nekik élni KELL, mert JOGUK van hozzá. Akkor az állatoknak miért nincs?

És ne gyertek azzal, h majd ezt fogom mondani akkor is, ha beteg gyerekem lesz? Igen, ezt, mert én "beteg" vagyok lelkileg.

2011. nov. 5. 11:32
 72/102 anonim ***** válasza:
0%
Na azért ez nem igaz mert az 1%-os adóadományozásban előkelő helyen állnak az állatmenhelyek. A saját faját vagy saját családját meg had vegye előbbre már az ember ,mint egy idegen fajt, amit ráadásul ő hozott létre a saját hasznára, mert a kutya fajtasokszínűsége nem a természet meg a véletlen műve hanem az ember "teremtménye".
2011. nov. 5. 11:44
 73/102 Akiteki ***** válasza:
100%

Little Red:

"És betegesen hangzik, de nekem fontosabb a kutya. Miért? Mert mindenki adakozik a rákos gyerekeknek, a leukémiás gyerkekenk, a műszives gyerekeknek, stb, de soha senki nem adakozik a beteg vagy gazdátlan állatoknak. 7 milliárdan élünk a földön! 7 rohadt milliárd ember! Minek? Így sincs elég rossz helyzetben a föld? Mindenkit megmentünk. Azokat is, akiket gépek tartanak életben, vegetálnak, maguk alá csinálnak, folyik a nyáluk és még a saját környezetüket se veszik észre, mivel szinte agyhalottak. De nekik élni KELL, mert JOGUK van hozzá. Akkor az állatoknak miért nincs? "

Ebben nem értek egyet.

Az állatos alapítványoknak több adomány gyűlik össze, mint egy hasonló gyermekalapítványnak.

És ezzel egyet is értek, bár egészen más szempontból.

Szerintem a mindenféle betegségek kezelése nem jótékonysági kérdésnek, hanem kötelező állami feladatnak kellene lennie. De ne menjünk bele a politikába. Egyetértünk: az emberiség a Föld legnagyobb élősködője, túl sokan vagyunk és egyre csak szaporodunk. Ha az állatok nem állítanak meg, hamarosan elpusztítjuk a saját élőhelyünket. Ilyet az állatok nem csinálnak.

2011. nov. 5. 12:11
 74/102 anonim ***** válasza:
100%

Akiteki!

Én abban reménykedek, hogy vagy megtörténik az, ami Az Esemény című filmben van, vagy valami más módon, de természetanyánk igencsak megtizedeli a számunkat. A mai társadalom már annyira beteg és korcs, hogy nincs más választás. Letarolni mindent és kezdeni a legelejéről.

Én pedig akkor se tartom előbbre a saját fajom, akármi is történjék. SEHOL se látni az állatvilágban vagy növényvilágban azt, amit nálunk. Ott senki nem öl kedvtelésből, nem kínoz a móka kedvéért, a beteg egyed elpusztul, mivel gyengíti a vérvonalat. Nálunk meg csak gyűlik a sok semmire nem jó genetikai hulladék.

2011. nov. 5. 12:59
 75/102 Akiteki ***** válasza:
100%
Ez pontosan így van. Nem véletlen, hogy régen az átlagéletkor volt 40 év, most meg 70. És nem azért, mert húde egészségesen élünk. Pont ellenkezőleg. Hanem mert az orvostudomány fejlődésével azokat is a végsőkig életben tartják, akik mások segítsége nélkül nem tudnak mozdulni sem. És még szaporodnak is. Kegyetlenül és rasszistán hangzik az egyén szempontjából, persze mindenkinek akadhat ilyen sérült egyén a családjában, de sajnos az emberiség szempontjából ez a valóság. Semmilyen más állatfaj nem ragaszkodik a sérült egyedekhez. És ha már kutyás téma: Ez a farkastörvény.
2011. nov. 5. 13:14
 76/102 dizus ***** válasza:
10%

Little red!

Olyan szociológiai baromságot írsz,hogy az már gusztustalan.Ráadásul hogy egy póráz,szájkosár témából idáig jutsz,az a te korcsosult személyiségedet tükrözi.Amiket írtál ilyen-olyan beteg emberekről,az azt feltételezi hogy hozzád senki sem áll igazán közel.Remélem a te gondolkodás módodat fogják képviselni a hozzá tartozóid is,amikor a kórházban folyik a nyálad és gép próbál életben tartani.

2011. nov. 5. 13:26
 77/102 Akiteki ***** válasza:
100%
Én is nagyon remélem, hogy ha én ilyen helyzetbe kerülök, addigra a törvény is engedélyezi az emberek számára az eutanáziát. Ennyivel jobb kutyának lenni.
2011. nov. 5. 13:54
 78/102 anonim ***** válasza:
100%

"Miért csodálokozik sok "kutyatartó", aki póráz és szájkosár nélkül sétáltatja a veszélyes kutyákat, játszótér közelében pl. , ha utána meg jól orrba rúgják a kutyájukat?"

Az eredeti kérdésre válaszolnék, nem a közben kialakult vargabetűkre.

Azért be kell látnod, hogy a kérdés alapból elég kétértelmű, hiszen ezek szerint jogod van minden póráz nélküli kutyát megrugdosni, nem neked nem tetszik.

Nem tudom, a kutya támadni akart-e, vagy csak túlreagáltad, megijedtél, féltetted a gyerekedet, azt tetted, amit helyesnek gondoltál. De azért leírom, én hogy járok nap mint nap a kutyámmal.

Egy másfél éves amstaff keverékem van. Fogalmam sincs, milyen génállományúak az ősei, honnan van, tehát nem tudom, szaporítózták-e, mielőtt keveredett a fajtája, mert úgy fogadtam be.

Már az első héten jött egy szomszéd, hogy magasítsuk meg a kerítést, mert fél a harci kutyáktól, nehogy megszökjön. A szomszéd, aki a nagynéném, még alig szokott meg a kutya nálunk, rögtön azon sopánkodott, hogy az alig 6 hónapos kutyánk majd megeszi az unokáit. Igen, a kutya ugrálós, nyalogatós, szeretgetős, a gyerekek neme tudják állni a rohamát, de soha nem bántott senkit.

Biztonsági hámmal és szájkosárral sétáltatjuk, mégis van, aki 10 méterről kiabált felénk, hogy vigyük el a kutyát, mert nem mer eljönni mellettünk.

Az kedves szomszéd pár hete megkérdezte, félünk-e a saját kutyánktól és megtámadott-e már valakit.

Mindezt azért, mert veszélyesnek tartják, mert nem 5 kiló és 20 centi.

Nem szép dolog megítélni egy kutyát a kinézete alapján. Ha valaki jönne, és orrba gyűrné, CSAK azért, mert szerinte nem illik emberek közé vinni, vagy szerinte veszélyes, agresszív, vagy mérgesen néz, hát én is letörném a kezét.

"És ha megtámad valakit?" -> és ha nem? Persze normális gazdi nem teszi ki ilyesminek a kutyáját. Ugyanakkor a szomszéd (nem a hisztis) póráz nélkül sétáltatja a labradorját. A köztudatban nem egy agresszív fajta. De fekete és nagytestű és tőle is félnek az emberek... :S

2011. nov. 5. 23:41
 79/102 anonim ***** válasza:
30%

Little Red!

Azt hiszem nagyon messzire mentél és szégyelheted magad!

Gyomorforgató amit írsz és szó szerint te egy nagyon agybeteg ember vagy!

Nagyon belemásztál a lelkivilágomba! Nekem épp a kisfiam halt meg. És tudod mit mondok neked? Hiába szeretem az állatokat, miattam az összes megdögölhetne ebben a percben ha cserébe a kisfiam élhetne!

2011. nov. 6. 09:55
 80/102 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is halt már meg igen közeli hozzátartozóm, de sose mondanék olyat, h ha ő visszajöhet akkor, ha megdöglik az összes állat, akkor legyen úgy. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány emberért adnám állatok életét. A többi mehet a levesbe felőlem. Még a barátaim is.

Az, meg h meghalt a kisfiad, hogy jön ide? Megölte egy kutya? Kötve hiszem.

Én kifejezetten örülnék, ha lenne a környékünkön egy ilyen amstaff, mert mindenhol csak kisméretű kutya van, az enyém hiába barátságos, senki nem meri odaengedni a kutyáját, mert nem fél kilós, hanem majdnem 30.

2011. nov. 6. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!