Egysoros fojtólánc, vagy retriever póráz?
melyik a jobb, vagy mind a kettőnek ugyanaz a hatása?
mindegy melyiket veszem?
Az elsőnek: miért nyilatkozol valamiről amiről gőzöd sincs?
Kérdezőnek: retriever póráz egyértelműen jobb, mivel azt tudod rögzíteni, nem csúszik le a kutya torkához mint a sima fojtó, gyorsabban megtanulja vele a kutya a dolgokat és precízebben tudod korrigálni ha ront.
retriever póráz a legtöbb esetben hasznosabb és biztonságosabb-mindenképpen meg kell tanulni használni az eszközöket!
egy fojtó is lehet csupán egy kommunikációs eszköz vagy kínzóeszköz is...
14:32 hogy érted, hogy gyorsabban megtanulja vele a dolgokat? szerintem akármilyen nyakörv van rajta, nem biztos hogy megérti amit kérsz tőle.
14:34 mitől biztonságosabb?
50 kilós labrador keveréknek mit ajánlotok?
Szia!:)
szerintem attól félnek, hogy túl nagyot rántasz a fojtón...
akkor eltörhet a kutya gégéje is akár.
amúgy én fojtót használnék.
ekkora kutya a retrieverpórázt meg sem érzi.:)
ha helyesen használod - tehát csak kicsit rántasz rajta - de ne legyen túl durva a rántás -, akkor az ég világon semmi baja nem lesz a fojtótól sem.
Akik itt megszólalnak azok láttak már retriever pórázt és tudják h hogyan kell használni?? Nem hinném..
Kérdezőnek: retriever póráz - feltéve ha tudod használni
ééés mi a baj a martingale nyakörvvel amit használtál...?
a lényeg, hogy hogyan használod retriever pórázzal sima nyakörvvel, martingallel, fojtó láncal is lehet sétáltatni de akár egy darabb madzaggal is ha értesz hozzá ha pedig nem akkor keress egy szakembert aki megnéz téged a kutyát és ajánl egy olyan eszközt amit te tudsz használni és a kutya is komfortosan érzi magát benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!