Halti, Retriever póráz?
A kutyám mindig húz sétáltatás közben. Egyszerűen képtelen megtanulni a láb mellett sétát...
Ezért azon gondolkodtam hogy veszek egy haltit, vagy egy retriever pórázt.
Melyik válik be jobban? Tapasztalatok? Esetleg ha valaki használt elmesélhetné hogy viselkedett a kutyája, vagy hogy megtanulta a e a helyes sétát.
Attól félek, hogy a haltival csak addig menne szépen amíg az van rajta. És sima nyakörvvel már nem...!
Ez meglehet?
És lehet venni az AlphaZoo-ban valamelyiket?
A sorozatot nézem.:) A könyvet is megfogom venni, mert úgy látom néha jól jönne!
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Egyébként a kérdé még fenn áll, lehet e venni valamelyiket az AlphaZoo-ba?
Milyen módszerekkel próbáltad eddig lábhoz szoktatni? Úgy írod a dolgokat, mintha mindent kipróbáltál volna, amit-minden tisztelettel- kétlek.
Én (ha még nem próbáltad), nagyon tudom ajánlani a forgolódós módszert, mikor a kutya elkezd húzni, megfordulsz, és az ellenkező irányba mész. De azt tudnod kell, hogy egyik módszernél (kivéve a haltit) sincs azonnali tökéletes eredmény, kitartóan, következetesen kell csinálni.
Azt meg nem is akarom mondani, hogy az, hogy egy kutya szaglászik, természetes viselkedésforma, viszont a láb mellett követés egyáltalán nem, a kutyáknak természetellenes. Szóval az ilyen séták végén, mikor láb mellett kell jönnie, mindenképpen legyen olyan idő is, amikor kedvére szagolgathat, futkározhat!
A visszafordulást kb 2 hónapig alkalmaztam folyamatosan. Sajnos nem vált be. Olyat is próbáltam hogy mikor húz megállok, és mikor laza a póráz akkor indulok el. Sajnos nem vált ez se be.:(
Szimatolni mindig engedem meg rohangálni is.
De már tényleg próbáltam sok mindent. Szegecses, meg ilyesmi fojtókat meg nem szeretnék.
Ezért gondoltam erre a két eszközre.
Aki még tud valamit írni ezekről, meg használatukról az írjon.
A kérdés is még tart. Kaphatóak e ezek az AlphaZoo-ba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!