Miért csodálokozik sok "kutyatartó", aki póráz és szájkosár nélkül sétáltatja a veszélyes kutyákat, játszótér közelében pl. , ha utána meg jól orrba rúgják a kutyájukat?
Tisztelet a kivételnek és a normális kutyatartóknak!
Aztán meg azzal jönnek hogy még ő töri el az én kezem meg ver meg mert bántottam a kutyáját!
És ha megtámad valakit? Amúgy meg őt lehetne feljelenteni!!!
Alexa, nem is altatták el a pónit!
Az ilyen karanténos megfigyeléseknél meg nagyon sok dolgot nem vesznek figyelembe. Alapvetően azt se, h az állatot kiszakítják a megszokott környezetéből, rácsok mögé zárják, idegenek vannak vele, stb. Szerinted nem viselkedik máshogy, mint szokott?
Én úgy tudom, hogy a vége az lett, hogy a tulajdonos úgy döntött, elaltatja, de nem is ez a lényeg...
De, persze hogy máshogy viselkedik.
Én nem tudom, minek-hogyan kell megfelelni egy ilyen környezetben/szituációban. Nyilván arra alkalmas emberek döntik ezt el és ők pontosan tudják mit-hogyan vizsgáljanak..
Mert ostobák azért csodálkoznak, és senki más nem létezik számukra csak ők. Nagyon jól tetted ,hogy megvédted a gyereked, a kutyák kiszámíthatatlan ösztönlények, a náluk kisebb gyereket meg igen gyakran zsákmánynak nézik,nemhiába van a kutyatámadások között sok kisgyerek akiket életre megnyomorítanak, megölnek! Ezért kötelező a póráz közterületen,amit sokkal szigorúbban kellene büntetni.
Nálam mindig van gázspray,vagy gázpisztoly,ha gyerekkel vagyok különösen figyelek, ha támadóan közelít egy kutya már a kezemben van ,ha elijesztési próbálkozás ellenére is közelít szájkosár nélkül és a gazdája nem képes behívni akkor lefújom, vagy rálövök egy patront.Nem fogom megvárni hogy szétharapdálja a gyereket vagy engem,utólag meg perelhetek de az nem adja vissza a gyermekem épségét.
Persze hogy felkapja ha rátámad a kutya! Komolyan nem értek itt egyeseket,akiknek egy rühes dög jobban számít mint egy gyerek. A kérdező pontosan leírta hogy a kutya morogva támadt és meg is kapta a gyerekét és póráz sem volt rajta!Én is felkaptam volna azonnal.
Normális szülő a saját gyerekével nem fog etológiai kisérleteket végezni egy nekitámadó kutyával,hogy hátha nem harapja meg próba szerencse alapon.
Köszönöm a további értelmes válaszokat!
Igen,a kutyát szerintem a legjobban tették,hogy elaltatták,nehogy még valakit széttépjen!Annak semmi értelme nem lenne,ha a gazdája eddig le se tojta!Márpedig tuti nem nevelte meg az biztos.
És akkor már megint ott tartunk,hogy egy kutya élete egyeseknek még egy ilyen szituációkban is fontosabb!
És akkor a lányom ilyen alapon kinek ártott?
A kutyát pedig igenis jogos volt elaltatni még mielőtt egy újabb valakire támad,közveszélyes.Lehet,hogy neki is jobb lett,hogy megszabadult az idióta gazdájától.
Egyébként már mondtam hogy ezt a bíróság döntötte el és nem én!!!
És kicsit sem szégyenlem magam!
Ez jogos volt,a gazdika az egész pert szépen kifizethette meg a többit is.
+a dolok ott kezdődik,hogy veszélyes és antiszocializált ebet nem sétáltatunk póráz és szájkosár nélkül (nem vagyok jogász és mégis tudom).
Én meg ki mertem tenni a lányommal a lábamat a házból?
Ha mást nem nézünk,ki követett el itt vajon szabálysértést???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!