Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik fajtát szeressük?

Melyik fajtát szeressük?

Figyelt kérdés

Párommal szeretnénk egy kutyát, csak még azt nem tudjuk, hogy milyet.

Alapvetően nagytestű, rövid szőrű kutyát szeretnénk, ami kicsit robosztusabb felépítésű. Tehát nem olyan mint pl egy dobermann.

Szeretnénk elkerülni a túl szélsőséges külsőt, mint a nápolyi masztiff.

Kertes házban élünk, alapvetően kinti kutya lenne, viszont, ha az időjárási viszonyok megkívánják természetesen bejöhetne a házba.

Mostani kutyánkkal is sétálunk minden nap, és a kutyaiskola is alapfeltétel.

Nem szükséges, hogy ízig-vérig házőrző legyen, tehát nem riasztót akarunk, de az se baj ha kiereszti a hangját.

Szerintetek?

2011. jan. 5. 10:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Amerikai Staffordshire Terrier:)
2011. jan. 5. 11:02
 2/11 anonim ***** válasza:

Ha ennyire nincs konkrét elképzelésetek a fajtáról, akkor miért nem néztek körül menhelyeken?

Itt egy csomó ifjú gazdikereső, mind nagytestűek vagy azok lesznek:

[link]

2011. jan. 5. 11:17
 3/11 A kérdező kommentje:
A mostani kutyánk is menhelyes, sőt az előzőek is azok voltak, úgyhogy nincs a menhellyel semmi probléma, viszont most egy konkrét fajtát szeretnénk.
2011. jan. 5. 11:49
 4/11 anonim ***** válasza:

Csak azt nem értem, hogy minek, ha nem tudjátok melyiket :) Mármint az ember vagy szerelmes egy fajtába, és akkor olyat vesz, vagy nem szerelmes semelyikbe, és akkor jó lehet egy keverék is.

Egyébként Cane Corsó, Bullmasztiff, Angolmasztiff, Roti, Argentin dog, de ezek mind elég kemény kutyák.

2011. jan. 5. 12:32
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia, hát ha kinti kutyát akartok akkor nem lehet túl rövid szőrű, válasszatok valami dús, hosszabb szőrűt aki a hidegebb napokon is jól elvan. Ilyen pl. a husky, schnauzer, berni pásztor, ónémetjuhász...

Az hogy mennyire őrzi a házat leginkább nevelés kérdés, fajtán belül is nagy eltérések lehetnek. Jó lenne tudni van-e gyerek vagy terveztek-e.

Ha nincs konkrét elképzelés én is az örökbefogadást ajánlom, és fajtatiszta kutyákat is találni. Az önkéntesek pontosan eltudják mondani melyik kutya való nektek és ha gond segítenek, még akár vissza is veszik gond nélkül.

Náluk nézelődj:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. jan. 5. 12:59
 6/11 A kérdező kommentje:

Az ember attól lesz szerelmes egy fajtába, mert ismeri. Hiába tetszik nekem pl. az angol bulldog, ha a jelleme egyáltalán nem passzol hozzám.

Pont ezért kérdeztem. Külsőre tudnék választani, de régen rossz ha csak ez alapján szeretnénk kutyát.

A mostani kutyánk BH vizsgás, nem volt egy egyszerű természet. Tapasztalatunk van bőven.

Az életmódunkhoz passzoló kutyát keresünk, nem egy kerti díszt, és szerintem nincs azzal semmi probléma, ha most törzskönyves fajtatiszta kutyát szeretnénk.

2011. jan. 5. 13:08
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem se baj ha törzskönyveset akarsz, csak nagyon alaposnak kell lenni nehogy átvágjon egy szaporító. Egy egészséges fajtatiszta kutya 70.000ft felett van és határ a csillagos ég. Nagyon le kell ellenőrizni papírokat, eredményeket, szűréseket, tartási körülményeket.

Mondjuk ha maga a tk nem fontos mert nem akarsz kiállításra járni akkor szervezeteknél, fajtamentőknél is lehet nézelődni ott is vannak fajtatiszta kutyák, sajnos ma már mindent megunnak, kidobnak. Nekem 2 törzskönyves kutyám van menhelyről, persze a törzskönyveket nem adták, de nekem nem is kellettek.

2011. jan. 5. 14:20
 8/11 anonim ***** válasza:
menhely fajtamentőknél van nagy testü kutya retriverek németjuhász spániel félék is jók canecorso hasonlok. nálunk az egyik goldi vagy labrador retriever szukának van fajtamentőknél törzskönyve de azt nem adják oda. Vagy elvesziti törzskönyvet.a kölyök kuyta fajtiszta kennelesek 60000-forintol.............................. végtelenig van
2011. jan. 5. 14:25
 9/11 anonim ***** válasza:
labrador
2011. jan. 5. 14:58
 10/11 anonim válasza:
Nekünk berni pásztorunk van, ő már a 3. kutyánk. Igaz a szőre nem rövid, de nem is olyan hosszú. Igazi családi kutya, annyi szeretet van bennük:-) Ugyan nem kifejezett hátőrző fajta, de a mienk e téren is megállja a helyét.
2011. jan. 5. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!