Kisgyerek mellett milyen fajta kutyát tartotok? Milyen fajtát javasoltok?
Vizsla, labrador, Golden, amstaff, skót juhász... A beagle is jó, de kezdő kutyásnak nem javasolnám, mert túl okosak.
Én labrador meg skót juhász mellett nőttem fel, cibáltam őket eleget, és boldogan tűrtek mindent.
De állítólag a legtöbb fajta, még az olyan nem túl finomkodók is, mint a kuvasz, a rottweiler meg a német juhász, a gyerekekkel istenien kijönnek.
A collie (skót juhász) tökéletes gyerekek mellé, ennél jobb fajtát el sem tudnék képzelni. Nagyon barátságos, eltűr mindent és végtelenül finoman bánik a gyerekekkel. A sok szeleburdi fajta ellökheti, ráléphet a kisgyerekre, na a collienál ilyen nem lesz.
A 9 hónapos colliemmal terápiás kutya vizsgára készülünk, imádja a gyerekeket, egészen kicsik is szokták pórázon sétáltatni és a gyerek lába mellett sétál, anélkül, hogy akár egyszer is megrántaná a pórázt. Nagyon jó természetű, okos, könnyen kezelhető fajta, a mozgásigénye is könnyen kielégíthető napi 1 óra sétával is akár.
Viszont mint minden fajtát ezt is jó tenyésztőtől érdemes beszerezni, mert a szaporítottak közül szinte az összes ideggyenge. Inkább szukát válasszatok gyerek mellé, mert sokkal simulékonyabbak, barátságosabbak, mint a kanok ebben a fajtában.
"Megfelelő tartás mellett, fantasztikus állatok. Csak ajánlani tudom."
Ezt sajnos sokan elfelejtik. Egész életében megkötve tartják a kuvaszt, akinek nem kis mozgásigénye van, révén nyájőrző kutya, aztán csodálkoznak, hogy 5-6 éves korára megzakkan, és mindennek-mindenkinek nekimegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!