Milyen kutya fajtát vegyünk a 13 éves fiamnak?
A fiamnak szertnék venni valamien állatot születésnapjára.
Néztük hogy milyen körülmények kellnek egy kutyának .
mi egy nagyobb testű kutyában gondolkodtunk , és hogy szeresse a gyerekeket
Legmegbízhatóbb kutyák: magyar vizsla-->gyönyörű kutya,tudja szeretni a gazdiját,nekem is ilyen van ha infók kellenek a kuyta fajtájáról akkor írj
A másik a német juhász szintén ua,mint a magyar vizsla.
Szerintem pont jó korban van a fiad ahhoz hogy viszonylag önállóan (persze segítséggel!!) tudjon foglalkozni kutyát. Nem akarok bele szólni de nem lenne jobb egy kis-közepes kutyus amit biztonságosan tud vezetni, sétáltatni?
Am ha nagy testű kutyán gondolkoztok: labrador, golden retriever, újfullandi, leonbergi, berni pásztor, óriás snaci, szetterek (angol, ír ...), skót juhászkutya, pointer, vizsla , afrikai oroszlánkutya
Viszont szerintem a legjobb választás egy menhelyről kihozott fiatal/kölyök kutyus. Nagyon hálás lenne a kutyus.
pl: [link] milyen kis masszív kutyuska? nagyon különleges és szép.
[link] vagy ő? kis macika :)
itt keresgessetek : [link]
Hidd el nem bánjátok meg ha menhelyről hoztok el egy kutyust :)
Ha viszont valamilyen okból ragaszkodtok a fajtatisztához akkor csakis tk-vel vegyétek meg olvasgassátok át : [link]
sok sikert és jó kutyázást sok boldogságot :)
Én 12 éves koromban választottam a kutyarevüből az angol cocker spánielt. 15 évet élt velünk! A legjobb választás volt, amit csak el lehetett képzelni, póráz nélkül jött mellettem a városban, mindent tudott, amit kellett, és én tanítottam be. Persze, mondhatja a fiad, hogy az lányos kutya, és valamennyire igaza is van. De a spániel nagyon okos.
Most mudim van. Ő is nagyon értelmes, okos, minden szavunkat érti. De őt minden nap kell futtatni, nincs kivétel.
Igazából tényleg a gyereknek kell választania, mert az ő kutyája lesz. Ha nem tartja a szülő elég érettnek a gyereket, hogy magának kutyát válasszon, akkor a gondozására sem elég érett.
(Mikor én kiválasztottam a kutyámnak a spánielt, már évek óta vettük az újságokat, mind a kettőt. (Állatbarát, Kutyarevü) Abból jól lehetett tájékozódni. Manapság már nagyon jó kutyalexikonok vannak, nekem is van 2. Az alap dolgokat meg lehet belőle tanulni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!